Peugeot osvežio 208-icu

Tri godine posle premijere modela Peugeot 208, u Ženevu stiže restilizovana verzija ovog autmobila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2015.

11:14

Default images

Redizajn prednjeg dela obuhvata nove farove, masku hladnjaka, branik i maglenke, dok su stop svetla sada stilizovana po ugledu na krosover 2008.

Osim toga, Peugeot je saopštio da će kupcima ponuditi i nove boje spoljašnjosti.
U enterijeru se primećuje novi volan, a na raspolaganju su i sedmoinčni ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir, opremlje Bluetooth i USB konekcijama, zatim brojne aplikacije dostupne preko Peugeot Connect Apps, kao i MirrorScreen tehnologija koja omogućava da se ekran smartfon uređaja "prekopira" na displej multimedijalnog sistema.
Na raspolaganju je i GT linija koju između ostalog karakterišu maska hladnjka u crnoj, visokosjajnoj završnoj obradi, specijalne 17 inčne alu felne, hromirani okviri na prozorima i hromirana cev izduvnog sistema, kao i polukožna crveno-crna sedišta.
Peugeot 208 GT Line
Peugeot je u ponudu uvrstio i jubilarni GTi "30th Anniversary" u verziji "Peugeot Sport".

Pored spuštenog, sportskog oslanjanja, ovaj model ima 18 inčne mat crne alu felne, specijalna sportska sedišta, a pogonjen je 1.6 litarskim THP turbo-benzincem sa 208 ks (153 kW).
Peugeot GTi 30th Anniversary 'Peugeot Sport'
Redovna ponuda motora restilizovane 208-ice obuhvata široku paletu benzinskih i dizel jedinica.

Među njima je i 1.2 litarski turbo-benzinac sa 110 ks (81 kW), koji može biti uparen sa petostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačem.
Kada je reč o dizelašima, izdvaja se 1.6 Blue HDI u verzijama sa 75 ks (55 kW), 100 ks (74 kW) i 120 ks (88 kW).

Kod dve slabije varijante snaga se prenosi na točkove putem petobrzinskog manuelnog menjača, dok je za najsnažniju rezervisan šestostepeni manuelni menjač.

Peugeot 208 za 2015. stiže na evropsko tržište u leto, a proizvodiće se u Francuskoj i Slovačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: