Volkswagen Passat Alltrack za 2015.

Nemački proizvođač predstavio je još jedan model iz porodice novog Passata - Alltrack verziju namenjenu vožnji po različitim putnim podlogama i terenima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2015.

10:01

Default images

Volkswagen Passat Alltrack razlikuje se od standardne karavan verzije po tipičnim zaštitnim elementima na donjim, izloženim delovima karoserije, ali i po povišenom rastojanju od zemlje.

Modifikovano oslanjanje ovog vozila više je za 27,5 mm nego kod običnog Passata.
Uz blago restilizovane branike, Alltrack verziju karakterišu i nove krovne šine, te specijalno dizajnirane 17 inčne alu felne.

Kao opcija, u ponudi su i točkovi prečnika 18, odnosno 19 inča.
Kupcima će na raspolaganju biti dva benzinska i tri dizel motora.

Osnovni benzinac je 1.4 litarski TSI sa 150 ks, a njegova alternativa je 2.0 TSI sa 220 ks.
Što se tiče dizelaša, sva tri motora su 2.0 litarske TDI jedinice koje se međusobno razlikuju po broju "konjskih snaga".

Najslabiji proizvodi 150, srednji 190, a najsnažniji 240 ks.
Motori mogu biti upareni sa šestobrzinskim manjuelnim ili šestostepenim menjačem sa duplim kvačilom.

Najsnažniji benzinac i dizelaš imaju i XDS+ sistem koji omogućava kočenje unutrašnjih točkova zbog bezbednijeg prolaska kroz krivine.
Snaga se prenosi na sve točkove putem 4MOTION pogona.

Pri normalnim uslovima vožnje, za pogon se koriste samo prednji točkovi, ali kad god je potrebno poboljšati prijanjanje, bilo da je reč o mokrom kolovozu, snegu ili "ofroud" vožnji, uključuje se Haldex sistem koji distribuira snagu i na zadnju osovinu.
Volkswagen Passat Alltrack imaće svetsku premijeru na auto-salonu u Ženevi, a u prodajne salone stiže u septembru 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: