Honda predstavlja novi HR-V u Parizu

Osam godina nakon što je okončana proizvodnja originalne Honde HR-V, japanski proizvođač predstaviće evropskoj publici naslednika ovog kompaktnog krosovera.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2014.

10:31

Default images

Iako će na sajmu automobila u Parizu biti izložen HR-V sa oznakom "Prototype", u pitanju je praktično pretprodukcijski automobil koji se neće bitnije razlikovati od buduće serijske verzije.

S obzirom da je novi HR-V već predstavljen u Japanu (pod oznakom Vezel), ali i u SAD, dizajn automobila nije nepoznanica.

Japanski proizvođač tvrdi da će HR-V, iako je reč o relativno malom automobilu, imati prostran i funkcionalan enterijer zahvaljujući između ostalog i Hondinim modularnim "Magic Seat" sedištima koja omogućavaju brojne konfiguracije sedenja.
Kao i kod Honde Civic, rezervoar za gorivo je premešten ispod prednjih sedišta, tako da je povećana zapremina prtljažnika i spuštena pozicija zadnje klupe. Zadnja sedišta moguće je potpuno preklopiti čime se dobija ravan pod, što je pogodno za transport kabastih i velikih predmeta.

Honda za sada nije objavila više detalja o evropskoj verziji modela HR-V. Očekuje se da se među pogonskim jedinicama nađe četvorocilindrični 1.5 litarski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem, koji proizvodi 132 ks (97 kW) i 154 Nm maksimalnog obrtnog momenta, kao i 1.6 litarski turbo-dizelaš.

Nakon oktobarske pariske premijere, Honda HR-V trebalo bi da stigne na evropsko tržište početkom 2015, kada će biti poznata i cena ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: