Galerija: Toyota FT-1 Graphite

Svidela vam se u jarko crvenoj boji? Pogledajte kako joj stoji boja grafita.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2014.

20:47

Default images

Toyota je u svojoj istoriji imala brojne sportske ikone. Modeli 2000GT, Celica, Supra, MR2, prokrčili su put današnjoj Toyoti GT86.

Početkom godine japanski proizvođač uzburkao je automobilsku javnost kada je na detroitskom auto-salonu predstavljen koncept FT-1.
Ovaj automobil ponovo je podgrejao nadu fanova da bi Toyota uskoro mogla da počne da proizvodi naslednika modela Supra.

Ipak, do realizacije produkcijske verzije, ako se to i dogodi, neće doći tako brzo.
Toyota FT-1 osmišljena je u dizajnerskom studiju Calty Design Research u Kaliforniji, a vozilo još uvek predstavlja neku vrstiu dizajnerske studije, s obzirom da i dalje nema informacija o pogonskoj jedinici.

Japanski proizvođač očigledno još uvek ispituje reakcije i prikuplja povratne informacije od ljubitelja automobila i stručne javnosti, kako bi bio siguran da je na dobrom putu.
U skladu sa time, posetioci predstojeće manifestacije Concours d'Elegance u kalifornijskom Pebl Biču imaće priliku da vide novu verziju - Toyotu FT-1 Graphite koncept.

Za razliku od primerka iz Detroita, koji je imao trkački imidž, ova Toyota FT-1 dobila je određenu dozu elegancije koja se osim izbora boje spoljašnjosti, ogleda i u dizajnu enterijera obloženog svetlo braon kožom.

Pogledajte galeriju fotografija koncepta Toyota FT-1 Graphite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: