Kažnjeni prvi pijani vozači po novom zakonu

Na osnovu novog zakona o prekršajima, niška policija zadržala je dvojicu vozača iz Svrljiga i Niša koji su vozili pod dejstvom alkohola. Oba vozača zatečena su za volanom sa više od tri promila alkohola u krvi, a jedan od njih već se nalazi na odsluženju zatvorske kazne.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2014.

10:19

Default images

Shodno novim propisima, V.Ž. (25) iz Svrljiga kažnjen je sa 40 dana zatvora i odmah je sproveden na odsluženje kazne. On je u subotu 1. marta prilikom kontrole zatečen za volanom Audija bez vozačke dozvole i lične karte, ali je pravi šok usledio kada je alkotestiranjem utvrđeno da ima 3,35 promila alkohola u krvi.

Posle prinudnog trežnjenja u policiji vozač je priveden prekršajnom sudiji koji ga je zbog vožnje u pijanom stanju i zbog neposedovanja vozačke dozvole kaznio jedinstvenom kaznom od 40 dana iza rešetaka, kao i sa 5.000 dinara zbog toga što nije imao ličnu kartu.

Nišlija D.S. (41) priveden je u nedelju 2. marta nakon što je utvrđeno da je upravljao Jugom sa 3,09 promila alkohola u krvi. Po isteku mere zadržavanja, D.S. će sa zahtevom za pokretanje prekršajnog postupka biti sproveden sudiji za prekršaje.

Izvor: B92, Blic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: