Mercedes priprema restilizovani CLS

Prototip osveženog Mercedesa CLS, koji bi trebalo da se nađe u prodaji do kraja 2014, fotografisan je tokom zimskog testiranja.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2014.

11:35

Default images

Na automobilu sa fotografija folijom su prekriveni samo određeni delovi spoljašnjosti, te se očekuje da će upravo ti elementi biti redizajnirani u odnosu na aktuelnu verziju. Reč je o branicima i prednji i zadnjim svetlosnim grupama.
Što se unutrašnjosti tiče, promene će biti minimalne. Mercedes će ponuditi kupcima preoblikovani volan i veći ekran mulimedijalnog COMAND sistema.

Sve navedene modifikacije odnosiće se kako na kupe-limuzinu, tako i na CLS Shooting Brake i odgovarajuće AMG modele.
Izbor motora najverovatnije će biti isti kao i do sada, uz mogućnost uvođenja nove 3.0 litarske V6 bi-turbo jedinice sa 333 ks (245 kW) i 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Kada je reč o AMG verzijama, na raspolaganju je postojeći 5.5 litarski V8 sa 557 ks (410 kW) i 720 Nm. U vrhu ponude trebalo bi i dalje da bude AMG 4MATIC S-Model, čija je pogonska jedinica pojačana na 585 ks i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Vozili smo Mercedes CLS 350 CDI.

Pročitajte više o AMG verzijama Mercedesa CLS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: