Kako je opremljen 500L Nacionale?

Na osnovu protokola koji je u petak 22. marta potpisan između Ministarstva finansija i privrede Srbije i kompanije FIAT automobili Srbija (FAS), građanima Srbije omogućeno je da kupe model 500L po ceni koja je u proseku niža za 3.000 evra. Saznali smo više detalja ovom automobilu koji nosi oznaku Nacionale.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 23.03.2013.

16:00

Default images

Subvencionisani FIAT 500L za domaće tržište vizuelno se razlikuje od drugih verzija ovog modela po logotipu "Nacionale" u koji je umetnuta srpska trobojka.

Kupci mogu da biraju između tri vrste motora. Najjeftiniju verziju, čija je cena 10.900 evra, pogoni 1.4 litarski benzinac sa 95 ks. Model koji je opremljen 1.3 litarskim dizel motorom sa 85 ks košta 12.900 evra, dok će za najskuplju verziju modela Nacionale, koji ispod haube ima 1.6 litarski MultiJet dizel motor sa 105 ks, kupci motrati da izdvoje 13.900 evra.

Važno je napomenuti da je paket opreme Nacionale isti kod sve tri pogonske varijante i da za razliku od osnovnog modela koji je lansiran u jesen 2012. godine uključuje i manuelni klima uređaj.
Što se tiče bezbednosti, pored ABS-a sa EDB funkcijom, FIAT 500L Nacionale standardno je opremljen i ESP sistemom sa Hill Holder asistencijom prilikom polaska uzbrdo, vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, bočnim vazdušnim jastucima i vazdušnim zavesama.

Verzije sa dizel motorima imaju i Stop/Start funkciju.

U standardnu opremu spada i tempomat, daljinsko otključavanje, priprema za radio, električni podizači prednjih stakala, servo upravljač podesiv po visini i dubini, dok je vozačevo sedište podesivo i po visini. Zadnja klupa FIAT-a 500L Nacionale deljiva je u odnosu 60:40 i može se potpuno preklopiti, a sadrži i centralni, sklopivi naslon za ruku.

Automobil standardno dolazi u pastelno crvenoj boji karoserije (u istoj boji su i branici i spoljni retrovizori) sa crnom, hromiranom bočnom zaštitnom lajsnom, a opremljen je 16 inčnim čeličnim felnama, dok je rezervni točak manjih dimenzija.
Veliko interesovanje posetilaca za 500L Nacionale na štandu FIAT-a na ovogodišnjem sajmu automobila
Sva ostala oprema se doplaćuje. Tako, recimo, dodatni Paket 1, koji košta 850 evra, sadrži električne podizače zadnjih prozora, elektropodesive retrovizore sa funkcijom odmrzavanja, multimedijalni uređaj sa 5.4" touchscreen-om, radio/CD/mp3 + bluetooth + USB + AUX, kožni volan sa telefonskim i audio komandama, kožnu ručicu menjača.

Po istoj ceni u ponudi je i Paket 2 koji obuhvata svetla za maglu, parking senzore i 16 inčne aluminijumske felne.

Ako kupac, na primer, želi belu ili crnu boju krova, moraće da izdvoji dodatnih 700 evra, a za metalik boju još 400 evra, itd. Važno je napomenuti da neke dodatke na paket Nacionale nije moguće dokupiti pojedinačno kao opciju, a među njima su i parking senzori.

Pročitajte o protokolu kojim je omogućena kupovina FIAT-a 500L uz državne subvencije.

Pročitajte o reakciji uvoznika automobila na odluku o subvencijama za FIAT 500L.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Beogradu 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: