Prve fotografije Mercedesa CLA

Dok se proizvođači autombila trude da što duže zadrže u tajnosti izgled svojih najnovijih modela, “špijunski” fotografi ih vrebaju na svakom koraku, pa i na udaljenim lokacijama, poput ove na Islandu. Tako je Mercedes CLA po prvi put snimljen bez kamuflaže.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

15:15

Default images

U Mercedesu su odabrali ovu udaljenu lokaciju kako bi testitirali prototip modela CLA.

I dok je automobil tokom vožnje po javnim putevima u okolini bio zaštićen od radoznalih pogleda kamuflažnom folijom, na parkingu hotela u kom je bila Mercedesova baza vozilo je potpuno razotkriveno.
Kao što je i najavljeno, model CLA baziran je na konceptu Mercedes Concept Style Coupe, koji je imao premijeru na Sajmu automobila u Pekingu u aprilu 2012. godine.

U odnosu na koncept, izmenjen je dizajn nekih detalja poput branika, maske hladnjaka i retrovizora. Prednji branik i farovi oblikovani su po ugledu na novu A klasu, dok maska hladnjaka ima samo jednu horizontalnu lajsnu, po čemu automobil više podseća na kupe-limuzinu CLS.

Bočna strana profilisana je pomoću dve linije koje se pružaju celom dužinom automobila, od njegovog prednjeg do zadnjeg krila.
Mercedes CLA sa A klasom deli i MFA platformu, a očekuje se i da će imati i zajedničku paletu motora, u koje spadaju i 2.0 litarski benzinac sa 211 ks i novi 2.2 litarski CDI agregat sa 170 ks.

Novi Mercedesov model proizvodiće se u Kečkemetu, a još uvek nije potvrđeno da li će ovaj automobil imati premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Parizu.

Foto: thetruthaboutcars.com

Pročitajte više o Mercedesu Concept Style Coupe.

Vozili smo novi Mercedes A klase.

Pogledajte video snimak maskiranog prototipa Mercedesa CLA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: