Nissan predstavio novi Murano

Nekoliko dana uoči početka salona automobila u Njujorku, Nissan je objavio prve fotografije i tehničke detalje nove generacije krosover modela Murano.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

09:03

Default images

Iako ima potpuno izmenjen dizajn u poređenju sa prethodnikom, za one koji se sećaju koncepta Resonance iz 2013. izgled novog Nissana Murano ne predstavlja iznenađenje.

Nissan je iskoristio većinu stilskih detalja sa koncepta i primenio ih na produkcijskom modelu, u manje ili više ublaženoj formi.
Na prednjem delu to su farovi u obliku bumeranga i takozvana "V-motion" maska hladnjaka. Pozadi su to stop svetla specifičnog oblika i sakriveni "D" stub, čime se stvara optička iluzija da krov nije povezan sa ostatkom karoserije:



Velika panoramska staklena površina koja se na konceptu nastavljala na vetrobransko staklo i prostirala duž čitave kabine, ustupila je mesto klasičnom krovu.

Panoramsko staklo, znatno manjih dimenzija biće dostupna kao opcija, baš kao i velike 20 inčne alu felne.
Unutrašnjost nudi luksuz premijum klase. Praktično, čitava kabina obložena je kožom i ukrasnim detaljima od drveta.

Na vrhu centralne konzole nalazi se 7 inčni ekran multimedijalnog sistema, dok audio uređaj potpisuje firma Bose.
Na američkom tržištu treću generaciji modela Nissan Murano pogoniće 3.5 litarski V6 benzinac sa 264 ks (194 kW) i 325 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je povezan sa Xtronic automatskim menjačem, a kupci će moći da biraju između verzije sa prednjim i modela sa pogonom na sva četiri točka.

Očekuje se da će za druga svetska tržišta paleta motora biti proširena još nekim agregatima, uključujući i dizel varijantu. Novi Nissan Murano stići će u prodajne salone u jesen 2014. godine, kada će biti poznata i njegova cena.

Saznajte više o konceptu Resonance i uporedite ga sa novim Nissanom Murano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: