Više cene parkiranja u Beogradu

"Parking servis" podigao je cene svojih usluga parkiranja u javnim garažama, parkiralištima i garažama sa rezervisanim parking mestima, dok će nove cene parkiranja u zoniranim delovima grada stupiti na snagu u četvrtak, 15. oktobra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.10.2009.

20:00

Default images

Kako je Tanjugu potvrdio generalni direktor "Parking servisa" Boban Kovačević više cene će omogućiti kvalitetniju uslugu građanima, ali i mnogo bolje poslovanje preduzeća.

Prema njegovim rečima, po novim cenama parkiranja prvi sat u garažama "Obilićev venac", "Zeleni venac", "Masarikova" i "Pionirski park", sada iznosi 50 dinara ( do sada 35 dinara), a za svaki naredni sat plaća se umesto 40, 60 dinara.

U garaži "Vukov spomenik" prvi sat staje 40, a svaki sledeći 50 dinara, dok se parkiranje u garaži "Aerodrom", plaća 43 dinara po svakom započetom satu.

Parkiranje na "Slaviji 1 i 2" kao i u "Kameničkoj", iznosi 52 dinara za svaki započeti sat, na parkiralištu "Karađorđeva" 60 dinara, dok na parkiralištima "Viška" i "Masarikov trg" prvi započeti sat staje 52 dinara, drugi 60, a svaki sledeći 70 dinara.

Kovačević dodaje da vozači koji svoje vozilo moraju da ostave u garaži "Vidin kapija", prvi sat platiće 60 dinara za putnička, i 120 dinara za autobuse.

Svaki prvi sat na parkiralištu "Dr Aleksandra Kostića" plaća se 70 dinara, dok se parkiranje na parkiralištima "Blok 42", "Ada ciganlija" i ispred ortopedske klinike "Banjica" naplaćuje jednokratno 100 dinara.

Započeti čas na parkiralištima "Politika" i "Simpo" iznosi 70, dok na parkiralištu "Sava centar" on staje 60 dinara.

Kovačević je precizirao da će od četvrtka, 15. oktobra, parkiranje za započeti čas, u zoniranim delovima grada naplaćivati prema novom cenovniku, naglašavajući da će mesečne parking karte za stanare osobe sa invaliditetom i ubuduće biti besplatne.

Prema njegovim rečima, u prvoj, crvenoj zoni započeti sat koštaće 45 dinara ili 47 dinara kod kontrolora, u drugoj žutoj 31 dinar, odnosno 35 dinara kod kontrolora, u trećoj zelenoj 25 dinara, odnosno 30 dinara kod kontrolora.

Kovačević je dodao da će se u zonama bez vremenskog ograničenja započeti sat naplaćivati po ceni od 25 dinara, odnosno 30, ukoliko se karta kupuje kod kontrolora "Parking servisa", dok će dnevna karta koštati 228 dinara.

Predviđene su i nove cene doplatnih kaznenih karata koje će iznositi 1.870 dinara, dok će povlašćena parking karta za stanare zoniranog dela grada koštati 457 dinara.

On je naglasio da sve ostale informacije o cenama zainteresovani mogu dobiti putem internet adrese "Parking servisa" ili pozivom na broj telefona 011/30-35-400.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: