Električni Kia Niro sa 380 km autonomije

Posle koncepta koji je predtavljen početkom godine u Las Vegasu, Kia je na Međunarodnom sajmu električnih vozila u Koreji izložila produkcijsku verziju Nira na struju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.05.2018.

08:40

Električni Kia Niro sa 380 km autonomije

Za razliku od koncepta koji je imao avangardan dizajn, serijski model Niro EV vizuelno nalikuje standardnoj benzinskoj i hibridnoj varijanti ovog automobila.

Razlike u izgledu spoljašnjosti svele su se na dizajn prednjeg branika, maske i dnevnih svetala.
Kia nije otkrila sve tehničke detalje, ali je saopšteno da će kupcima biti ponuđene dve opcije, sa dve baterije različitog kapaciteta.

Niro EV u verziji sa baterijom od 64 kWh u stanju je da pređe i do 380 km sa jednim piunjenjem, dok jeftinija varijanta sa 39,2 kWh ima autonomiju u vožnji od oko 240 km.
Kia je najavila da će Niro EV biti opremljen brojnim elektronskim sistemima asistencije, uključujući i sistem za izbegavanje frontalnog sudara, pomoć pri održavanju automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće, adaptivni tempomat i sistem upozorenja na mogući sudar otpozadi.

Korejski proizvođač ima velika očekivanja od ovog modela s obzirom da je, kako tvrdi, za samo tri dana primio 5.000 narudžbina od potencijalnih kupaca.
Evropska premijera i datum početka prodaje na Starom kontinentu za sada nisu poznati, baš kao ni cena, koja može biti ključ dobrog tržišnog plasmana ovog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: