Nissan sprema ofanzivu na Kinu

Japanski Nissan najavio je predstavljanje tri modela na potpuno električni pogon na Auto salonu u Pekingu (25. april – 4. maj).

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.04.2018.

19:20

Nissan sprema ofanzivu na Kinu
IMx Kuro

Jedan od njih je druga generacija popularnog Leafa, koji je od lansiranja prve generacije 2010. prodat u više od 300.000 primeraka širom sveta po čemu je najprodavaniji EV model.

Drugi je futuristički krosover koncept IMx Kuro, koji je debitovao u Ženevi početkom godine, za koji Nissan ističe da ga odlukuje snažna povezanost sa vozačem, kao pouzdanog partnera u sigurnoj, udobnoj ali i uzbudljivoj vožnji.

IMx Kuro poseduje "Brain-to-Vehicle" tehnologiju, prvu takve vrste, koja tumači signale iz mozga vozača kako bi pomogla sistemu autonomne i manuelne vožnje automobila da uči od vozača.

Treći je novi model s kojim Nissan najavljuje veliku ofanzivu na Kinu. Kina je najveće tržište automobila na svetu, pa i električnih, prošle godine prodato je 580.000 EV vozila.

Tokom 2018. očekuje se ogroman skok prodaje s obzirom na fokus kineskih vlasti na zaštitu životne sredine, zbog čega je krajem prošle godine Vlada Kine zabranila oko 500 modela na dizel pogon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: