I SEAT se elektrifikuje – stiže Born (FOTO)

Španska podružnica Volkswagena, kompanija SEAT ući će do 2020. godine i na tržište električnih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.02.2018.

20:30

I SEAT se elektrifikuje – stiže Born (FOTO)
Seat Leon (ilustracija)

Već su se pojavile prve fotografije modela na koji SEAT računa, a hečbek veličine Leona će se najverovatnije zvati Born.

Iako će spoljašnje dimenzije biti slične kao u Leona, nešto duži, a ipak kraći od SUV verzija, Born će ponuditi znatno više prostora u kabini.

Prvi električni SEAT će biti izgrađen na MEB platformi. SEAT Born će skoro izvesno pratiti stazu koju je VW utabao najavljenom I.D. generacijom električnih vozila.

Vozila na MEB platformi će biti slične dužine kao sledeća generacija Golfa, ali sa produženim međuosovinskim rastojanjem kako bi ponudili kabinski prostor približan Passatu.

Očekuje se da cena Borna bude slična kao malog SUV-a Atece, kao i VW I.D. vozila za koja je kompanija iz Volfsburga najavila da će biti približne vrednosti kao Golf dizel, a to je oko 28.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: