Novi Hyundai i30 debitovao na auto-salonu u BG

Nova generacija modela Hyundai i30 pretpremijerno je predstavljena na konferenciji za medije na sajmu automobila u Beogradu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.03.2017.

13:39

Novi Hyundai i30 debitovao na auto-salonu u BG

Treća generacija Hyundaijevog hečbeka je automobil koji u potpunosti nosi DNK ovog brenda, kažu u južnokorejskoj kompaniji.

Inženjeri razvojno-tehničkog centra Hyundai Motor Europe u Nemačkoj, poboljšali su dinamiku vožnje modela i30 uz rigorozan program testiranja širom Evrope, uključujući i ispitivanja na čuvenoj stazi Nirburgring "Nordšjafe".
Čvrsta i lagana šasija, izrađena od unapredjenog čelika visoke čvrstoće, pruža osnovu za odlične karakteristike vožnje i upravljanja, uz poboljšanje direktnosti i preciznosti upravljanja.

Najnovije funkcije aktivne bezbednosti, kao što su sistem za autonomno kočenje u slučaju opasnosti od sudara, "pametni" regulator brzine, sistem asistencije pri nenamernom napuštanju vozne trake, sistem za detekciju vozila u mrtvom uglu i drugi, povećavaju udobnost i bezbednosti u vožnji.
Motorizacija novog i30 obuhvata tri benzinska i tri dizel motora. Osnovni benzinac je atmosferski četvorocilindarski 1.4 litarski agregat sa 100 ks i 134 Nm. Sledi trocilindarski turbo motor od jednog litra, koji proizvodi 120 ks i 170 Nm, a u vrhu ponude benzinaca je 1.4 T-GDI turbo jedinica sa 4 cilindra, 140 ks i 242 Nm.

Dizelaše predstavlja 1.6 DOHC motor sa 16 ventila, dostupan u tri verzije. Najslabiji isporučuje 95 ks i 280 Nm, zatim tu je varijanta sa 110 ks i 280 Nm, i najsnažnija verzija sa 136 ks i 300 Nm.

Nakon srpske pretpremijere, Hyundai i30 se tokom proleća očekuje i na našem tržištu, a cene još nisu formirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: