Motocikl sa 1 točkom: Nije brz, ali ćete biti primećeni

Kada je ćerkica inženjera Krisa Hofmana pitala svog oca da li može da napravi električni motocikl sa 1 točkom iz video igrice, tata je prihvatio izazov.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 07.07.2017.

11:50

Motocikl sa 1 točkom: Nije brz, ali ćete biti primećeni
Foto: Ryno Motors

Šest godina kasnije, nakon tri prototipa, nastala je konačna verzija ovog neobičnog vozila koje proizvodi kompanija Ryno Motors iz Portlanda, SAD. Hofman svoj motocikl sa 1 točkom opisuje kao ultra efikasno, urbano, individualno prevozno sredstvo sledeće generacije za kraće relacije, koje predstavlja kombinaciju Segveja i klasičnog električnog motocikla.

Vozilo ima sistem za samobalansiranje, a kreće se uz pomoć 2 elektromotora koji dobijaju električnu energiju iz 2 male baterije. Iznad točka prečnika 15 inča nalazi se podesivo sedište, a na ovom malenom motociklu našlo se mesto i za punjač mobilnog telefona.
Foto: Ryno Motors
Ryno ima masu od oko 72 kg, a baterije su projektovane tako da se mogu lako zameniti novim kada se isprazne. Pored toga, mogu se potpuno napuniti na običnim utičnicama za oko 6 sati. Sa punim baterijama motocikl može da pređe do 24 km.

Poput Segveja, ni Ryno nije previše brz – maksimalna brzina iznosi tek 15-ak km/h, ali mu se ne može osporiti da izgleda atraktivno.

Pogledajte video priču o ovom motociklu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: