Ispunili šeikovu želju: Ukrstili Mustang sa kamionetom

U zemljama Bliskog istoka mogu se videti neki od najegzotičnijih četvorotočkaša na svetu – od skupocenih maloserijskih supersportskih automobila, do ručno rađenih ili modifikovanih vozila nastalih po želji bogatih vladara.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

09:31

Ispunili šeikovu želju: Ukrstili Mustang sa kamionetom
Screenshot YouTube

Ipak, automobil koji je na zahtev šeika Hamada bin Hamdana al Nahjana izrađen u jednoj specijalizovanoj radionici za prepravku serijskih vozila, prevazilazi našu maštu.

Šeik je želeo da njegov auto izgleda kao mešavina Forda Mustanga i američkog 4x4 kamioneta. Svoju zamisao izložio je dizajneru Huseinu Al Bagaliju i nakon nekiliko meseci rada nastao je verovatno najveći i najneobičiniji Mustang na svetu.

Za osnovu je upotrebljen američki kamionet Ram iz 2015. sa 6.4 litarskim Hemi V8 motorom, koji je nadograđen Mustangovom karoserijom, a vozilo je oblikovano tako da podseća na klasične automobile iz 1920-tih godina.

Pogledajte proces nastanka ovog nesvakidašnjeg automobila: .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: