Mama koja repuje u reklami za 500L

Za razliku od idealizovane i vesele atmosfere koja vlada u italijanskoj reklami za FIAT 500L, prilikom promovisanja ovog automobila u Velikoj Britaniji izabran je realističniji i ne baš tako romantičan pristup.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

10:15

Default images

Ono što je FIAT nagoveštavao i čime je želeo da privuče kupce kada je najavio novi model iz porodice 500 sada je pretočeno u reklamu. Naime, ideja italijanskog proizvođača bila je da novi 500L promoviše kao porodični gradski, life style automobil za koji će biti zainteresovane mlade mame koje su u svom predbračnom periodu života vozile FIAT 500.

Početna ideja sada je realizovana u reklami FIAT-a 500L za britansko tržište, doduše ne baš u stilu kako su je neki zamišljali. Umesto romantiče predstave o glamuroznom životu mlade mame (i domaćice), dobili smo realističan, savremeni prikaz porodičnog života britanske srednje klase iz ugla mlade žene.

Video pod nazivom "In The Motherhood" urađen je u rep stilu, a glavna junakinja je mlada majka troje dece (tumači je glumica Rejčel Donovan), koja pokušava da se izbori sa obavezama koje donosi majčinstvo i gubitak životnog stila i identiteta iz perioda pre zasnivanja porodice:



Kreatori spota iz kompanije "Crow Communications" i čelnici FIAT-a koji su ga odobrili napravili su hrabar potez ovim poptpuno drugačijim pristupom reklamiranja automobila. U spotu se FIAT 500L praktično i ne spominje, ali se u nekim kadrovima pojavljuje kao automobil koji vozi junakinja iz reklame.

Video je u međuvremenu postao veoma popularan na You Tube-u, a ostaje da se vidi da li će i kako uticati na prodaju novog FIAT-ovog modela u Britaniji, ali i u ostatku Evrope.

Pogledajte italijansku reklamu za FIAT 500L.

Saznajte više o FIAT-u 500L u našem specijalu o ovom automobilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: