Kako je Jobs vozio bez tablica?

Steve Jobs ne silazi sa naslovnih strana. Ovoga puta na internetu se pojavio jedan kuriozitet u vezi sa automobilom koji je vozio i njegovom registarskom tablicom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.10.2011.

14:46

Default images

Šef kompanije Apple uvek je vozio metalik sivi Mercedes SL 55 AMG. Ništa neobično za nekog ko sebi može da priušti jedan takav automobil. Kuriozitet je u tome da Steve Jobs nikada nije imao registarsku tablicu na svom vozilu.

Jedni su smatrali da je čovek toliko bogat da može sebi da priušti da plati svaku kaznu koju mu napišu. Bilo je i onih koji su smatrali da neko na njegovoj poziciji može da dobije dozvolu od vlasti da vozi bez tablica.
Dilemu je razrešio Jon Callas iz kompanije Aplle. Naime, Jobs je koristio rupu u zakonima Kalifornije, da vlasnik ne mora da postavi tablice na novi automobil u prvih šest meseci od datuma kupovine.

Tako je u dogovoru sa firmom koja prodaje Mercedes menjao svoj stari primerak SL 55 AMG za novi – na svakih šest meseci.

Naravno, niko ne bi primetio razliku, s obzirom da je u pitanju isti model i ista boja.

Steve Jobs - uticaj na automobile

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: