Kako izgleda trka "bolida na nožni pogon" (VIDEO)

Nisu mnogo brzi, ali ni rizični po takmičare i publiku - ovo je trka za pobornike ekologije, zdravog života, ali i sve one koji nisu adrenalinski zavisnici i koji uživaju u tišini.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2016.

11:25

Kako izgleda trka

Na prvi pogled svi uobičajeni elementi potrebni za održavanje jedne trke četvorotočkaša su tu. Mehaničari obavljaju poslednje pripreme vozila pred start, vozači se koncentrišu... Bolidi zauzimaju mesta u startnom gridu, sledi zamah zastavom - i trka počinje. Međutim, umesto urlika motora, čuje se samo šum zupčanika i lanaca, i okretanje pedala.

Ipak, kao i na klasičnim auto-trkama, pored izdržljivosti vozača, za trijumf je veoma bitna i mehanička konstrukcija i aerodinamika vozila, ali i dobra taktika uz što kraće zadržavanje u boksu.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: