Lincoln Continental: Povratak luksuzne limuzine (VIDEO)

Američki Lincoln, koji posluje kao luksuzni brend u okviru kompanije Ford, odabrao je salon automobila u Detroitu za premijeru novog Continentala.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2016.

09:12

Lincoln Continental: Povratak luksuzne limuzine (VIDEO)

Povratak imena Continental, koje na američkom automobilskom tržištu ima tradiciju dugu preko 75 godina, najavljen je u proleće 2015. kada je predstavljen istoimeni koncept.

Iako se u javnosti dosta govorilo o tome da je Lincoln kopirao izgled modela Flying Spur marke Bentley, zbog čega se oglasio i šef dizajna tog proizvođača, Luk Donkervolke, prototip je ostavio pozitivan utisak na ljubitelje automobila.
Godnu dana kasnije, koncept je prerastao u serijsku verziju, uz neznatne stilske promene, a utisak je da novi Lincoln Continental donosi osveženje u dizajn američkih luksuznih limuzina.

Iako bi se mnogi proizvođači tokom tranzicije koncepta u produkcijski model rado odrekli detalja koji komplikuju i poskupljuju proizvodnju, Lincoln je, na primer, zadržao specifične kvake koje su vešto uklopljene u hromiranu lajsnu ispod prozora na vratima.
Proizvođač je bio škrt kada je reč o tehničkim detaljima, ali je otkrio da automobil dobija pogon od 3.0 litarskog bi-turbo V6 motora sa 400 konjskih snaga i maksimalnim obrtnim momentom od 542 Nm.

Novi Continental biće dostupan i u verziji sa pogonom na sva 4 točka, a u vožnji će moći da se odabere jedan od tri ponuđena moda - Comfort, Normal i Sport, koji menjaju vozne karakteristike automobila.
Unutrašnjost takođe obiluje luksuznim sadržajima i detaljima.

Prednja sedišta, koja su opremljena sistemom za grejanje i hlađenje, mogu se podešavati na čak 30 načina, dok se središnje zadnje sedište preklapanjem pretvara u nastavak centralne konzole sa komandama pomoću kojih se kontrolišu klimatski uslovi u zadnjem delu kabine. Zvučna izolacija unutrašnjosti unapređena je upotrebom akustičnog slojevitog stakla i aktivnog sistema za neutralizaciju spoljašnje buke.
Novi Lincoln Continental, pored američkog, prodavaće se i na kineskom tržištu, gde je ovaj brend prisutan od 2014, a u prodajne salone stiže u jesen 2016.

Automobil će se proizvoditi u fabrici Flat Rock u Mičigenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: