Počinje Sabor trubača: Bez žurbe na putu za Guču

U ponedeljak 3. avgusta počinje 55. Sabor trubača u Guči. Za posetioce to je prilika da se opuste i zabave dok će vozači morati da vode računa da nakon dobrog provoda ne sedaju za volan u alkoholisanom stanju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

08:35

Default images

Zbog specifičnih uslova u kojima se saobraćaj odvija prvih dana avgusta (visoke temperature, gužve na putevima zbog turističke sezone), odlazak na Sabor i povratak kući zahtevaju od vozača povećanu opreznost, koncentraciju, strpljenje, ali i svest o tome da ne treba da voze ako su pre toga pili alkohol.

Kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno, iz policije su saopštili da će "danonoćno pojačano kontrolisati puteve na svim prilazima Guči".

Presretačima će, pre svega, biti kontrolisani brzina automobila i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči patrole će proveravati ispunjenost uslova za učestvovanje vozila u saobraćaju.

Kao i prethodnih godina, predviđena je i kontrola alkoholisanosti vozača na svim izlazima iz Guče. Svi koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, a oni kod kojih se utvrdi više od 1,2 promila alkohola u krvi biće zadržani na trežnjenju 12 sati.

Osim toga, policijske patrole će noću uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače.

Zbog velikog broja posetilaca koji na Sabor dolaze sopstvenim automobilima, očekuje se da će saobraćaj na prilaznim putevima biti pojačan i usporen.

U takvim uslovima važno je da kao vozači budemo maksimalno strpljivi i tolerantni i da, zbog eventualne žurbe da što pre stignemo na željenu destinaciju, ne dovodimo sebe i druge u opasnost na putu.

Žurba i nervoza nisu dobar način da započnete vožnju. Ako želite da svojim automobilom na odredište stignete na vreme, preporuka je da krenete malo ranije.

U povratku, pobrinite se da za upravljač sednete odmorni i trezni. Srećan put!

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: