Opravdane cene usluga SBB,KDS,Ikom?

RATEL će zatražiti od najvećih kablovskih distributera u Srbiji, SBB, PTT i Ikom, da dokažu opravdanost cena svojih usluga.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2007.

08:28

Default images

Predsednik Upravnog odbora Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL) Jovan Radunović je objasnio da RATEL ima pravo, prema Zakonu o telekomunikacijama, da traži kontrolu opravdanosti cena usluga najvećim operaterima koji pokrivaju u ovom trenutku više od 20 odsto ukupnog tržišta.

„RATEL procenjuje opravdanost strukture troškova i ako zaključimo da visina cene usluga nije opravdana možemo da donesemo odluku da mi definišemo cene”, rekao je Radunović i dodao da ako operateri to ne prihvate onda se oduzima dozvola.

On je rekao da od 60 evidentiranih kablovskih operatera RATEL već sada ima u vidu ostale distributere koji pokrivaju više od propisane teritorije tržišta i dodao da će i njima zatražiti istu informaciju, ali bez preciziranja kada će to učiniti.

Radunović je objasnio da je RATEL evidentirao sve kablovske operatere na srpskom tržištu, a za 40 koji su već dobili dozvolu za rad, Republička radiodifuzna agencija treba da odobri dozvolu za programsku delatnost.

Rukovodilac službe za marketing i prodaju PTT KDS Marijana Lukić izjavila je da to preduzeće ima zvaničan cenovnik koji je utvrđen i odobren na Upravnom odboru i svako odstupanje ili promenu cenovnika mora da odobri to telo. 

Direktor marketinga SBB-a Mirko Glavinić rekao je da će ova kompanija rado obrazložiti svoju politiku cena. On je podsetio na fenomen da međunarodni internet pristup u Srbiji košta gotovo deset puta više nego u zemljama u regionu što se direktno odražava na dostupnost interneta našim građanima.

Upravni odbor je na poslednjoj sednici doneo odluku da se u narednom periodu izda još 18 dozvola za rad kablovskim distributerima koji su ispunili uslove za pružanje usluga distribucije RTV programa preko kablovske mreže.

Kablovski distributeri koji su ispunili uslove su „Sabotronik” d.o.o. iz Sente, „Satel” iz Bora, „Vaps” i „Ignet kd sistem” oba iz Bariča, „Vidra” iz Bečeja, „Lotel kable” d.o.o. iz Loznice, „JM Oskar” d.o.o. Kuršumlija, „Limes telekomunikacije” d.o.o. Despotovac.

Upravni odbor je istu odluku doneo i za „Panelkatv” d.o.o. Ritopek, „Sat-Trakt” d.o.o. Bačka Topola, „Telenet” d.o.o. Priboj, „Elektron” Negotin, K.D.S. Novi Sad, KM Kovin Skorenovac, „Kabel-Johan” d.o.o. Leskovac, „Jotel” d.o.o. iz Niša, „Radijus vektor” i „Masko” oba iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

18 h

Podeli: