Ponedeljak, 12.02.2007.

08:28

Opravdane cene usluga SBB,KDS,Ikom?

RATEL će zatražiti od najvećih kablovskih distributera u Srbiji, SBB, PTT i Ikom, da dokažu opravdanost cena svojih usluga.

Izvor: Politika.co.yu

Opravdane cene usluga SBB,KDS,Ikom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

Marija

pre 15 godina

Korisnik sam sluga ptt kds, i to kablovske televizije, posto je kablovski internet u Smederevu jos uvek misaona imenica. Skoro trecina kanala su potpuno nezanimljivi nemacki kanali, a setili su se tek pre mesec ipo dana da uvedu FOX crime i FOX life, koji su se pokazali losim, uprkos ocekivanjima. A sad su nam podigli i cene!!!. Pitam se zaista zasta mi to placamo, i ne samo mi, vec i korisnici Kopernikus kablovske mreze, koji placaju i vise, kada nema izbora kanala, a placamo pretplatu za RTS posebno. Mislim da bi trebalo regulisati zakonom da onaj ko ima kablovsku televiziju placa pretplatu za RTS ako hoce da ima te kanale, tj. da to bude paket kanala koji se posebno placa, pa da mogu da ih iskljucim i da se otarasim bede. Bas me interesuje do kakvog ce zakljucka da dodje RATEL i sta ce preduzeti potom. Kako stvari stoje, bice opet jedno veliko NISTA.

Marko

pre 17 godina

Da li ste znali da u Italiji Flat paket od 4 MB/s kosta svega 20eur mesecno, a u srbiji za to ne mozete dobiti ni 256kb/s!!!!!

Sto znaci da bi mi takvu vezu morali da placamo: 320e mesecno!?!?!

Alo BRE! Pa oni imaju platu od 3000-9000e mesecno!

Posle neko treba da mi kaze kako mi treba da se razvijamo!
:) Ma treba BRE da nam pojacaju cene interneta, mozda cemo tada biti informaticki obrazovanija nacija od bilo koje na svetu!

misternobg

pre 17 godina

Tipicno za nas Srbe mi smo sturcnjaci i za kablovsku televiziju i za mobilnu telefoniju i za internet itd.
Nije mi jasno ako je internet deset puta skuplji zasto kod sbb-a pojeftinjuje, jednom godisnje, ali ipak pojeftinjuje a televizija poskupljuje bar jednom godisnje, taj "strucnjak" koji je to rekao mora da je mislio na kablovsku telviziju.

andrija

pre 17 godina

sta da kazem? trazio sam preko verata da dobijem adsl. receno mi je da ih je telekom obavestio da ne mogu da dobijem isti jer nemam uslova. onda sam nepune dve nedelje dobio pismo od telekoma u kome je bio zahtev za adsl. i pogodite sta? dobio sam ga preko njih. iako je to krivicno delo sto je telekom uradio, (nije dozvolio verat netu da mi omoguci adsl) ovde to nikoga ne interesuje.

sto se tice kablovskog interneta preko ikom-a, isti se ne obaziru ni na kakve prituzbe. do skoro im je podrska bila dostupna korisnicima iskljucivo preko 064 broja, iz razloga da ih zbog skupoce cene poziva niko ne bi zvao. protok im stalno varira, a nije retko da ne radi uopste.

Zoran Madzarevic

pre 17 godina

Korisnik sam kablovske televizije preko KDS-a koju placam oko 450,00 dinara mesecno. Placam RTV pretplatu RTS-u 300,00 dinara mesecno.
Moje pitanje bi bilo za nedlezne: Da li smatrate da je O.K. placati RTV pretplatu RTS-u, odnosno EPS-u, koji nije registrovan kod APR za emitovanje RTV programa i ako ja placam RTV pretplatu zasto je ne placa i KDS kao distributer RTV programa, jer ja RTV gledam preko KDS-a?

Uskoro bivsi korisnik SBB-a

pre 17 godina

@Mirko
Ili radis za SBB ili Telekom ili nisi dobro procitao na sta se zalimo...
Pricas o nekakvim troskovima u ljudstvu kao da su plate 3000 Evra...
SBB je najvece zlo. Dobijali su poslove na sumnjivim tenderima jer su radile plave koverte. Tipicno za nasu zemlju.

Igor

pre 17 godina

Pridružujem se armiji nezadovoljnih korisnika SBB-a.
Nikada ni na jednom kanalu slika nije perfektna,internet nije ni približne brzine koju naplaćuju.O nestručnosti osoblja neću ni da govorim.Momku koji to postavlja u Šapcu trebalo je 7 dana da internem uopšte proradi,ali nisu mogli svi programi,između ostalog ni da pošaljem komentar ovde.To sam morao sam da sredim jer on nije znamo.
Ali to nije jedina stavr u ovoj zemlji koja je skuplja nego igde ima i na primer baby oprema.
Pravo pitanje je ko stoji iz svih tih monopola??

Vedran NS

pre 17 godina

Sedmog decembra prosle godine sam potpisao ugovor sa SBB u Novom Sadu!
Platio sam u gotovini za uvodjenje.
Danas je deveti februar 2007, a gospoda iz SBB-a jos nisu nasli vremena da razvuku 15 metara kabela!!!!
Pitanje je sta sam ja platio?
Kablovsku koju nemam?

H@cky

pre 17 godina

SBB - sta reci o njima?
Sa cenom mesecnog odrazavanja od preko 500 dinara, i prepaid internetom od 2MBps gde brzina bar u Kragujevcu ne prelazi 300-400 kbps zaista se treba postaviti pitanje opravdanosti cena. Da li mogu da tuzim SBB za to sto mi prodaju 2MBps, a ja zapravo imam 5 puta manje
Imate li slicnih problema?
O kvalitetu TV signala da i ne pricam, skoro kao malo bolja antena

Mirko

pre 17 godina

E svasta sa vama ljudi, prvo krivite telekom kao monopilistu i molite se za konkurenciju a onda kad dodje konkurencija onda opet ne valja. Potpuno u pravu, treba da internet bude besplatan, i ne samo internet vec i kablovska i telefon i hleb, i struja i kotzmetika, ... ma sve treba da bude besplatno i svima ce biti po volji, najbolje da predjemo u komunizam. Ne znam da li je to sto je objavljeno, a cisto sumnjam, tacno (10-tostruka cena) ali i ako jeste to je onda cena za internet provajdere. A to onda povlaci da su troskovi telekoma u ljudstvu i opremi toliki da je potrebna takva cena jer je mali broj provajdera ili vec sta. I ukoliko provajderi placaju tu i takvu cenu onda oni imaju DOBROG INTERESA da to rade bas tako jer bi na drugi nacin imali VECE TROSKOVE I MANJU ZARADU, to je valjda zdrava logika i ekonomsko ponasanje. Dakle, niko nikog ne sprecava da ne kupuje od "nadprovajdera" vec moze da kupuje od onog od koga i "nadprovajder-telekom" kupuje, da iznajmi prenosni sistem (moze i satelit) i nabavi opremu, angazuje ljude, edukuje ih itd. itd. Ali oni to nece, a nece zato sto je to daleko tezi, slozeniji i skuplji put/pristup. Jel sad mozda razumljivije ?! I nije tacno da je drzava stavila monopol za internet, to je notorna glupost.

Ocajni korisnik SBB-a

pre 17 godina

Meni SBB ne placa to sto su prikljucili svoje pojacalo na moju struju, bas ih briga za ugovor. U zaostatku su nekoliko meseci, oko 50 Evra - penzionerskih!
Imate li i vi slicnih iskustava? Ako nastave ovako, organizovacemo se.

Jovanka ilic

pre 17 godina

SBB se u svom prvom ugovoruobavezao na tv pretplatuod 150 dinara, da bi sada placali utrostrucenu cenu.Ne garantuju cak ni tv sliku niti ton.Cesto je nemoguce gledati TV, a coll centar je posebna prica...
Placanje interneta i koriscenje placenog vremena nikako nije moguce kontrolisati, tek racuni ... oni su cista farsa.Uostalom, kao posluju, najbolje je zaviriti u knjigu utisaka, koja, izgleda, nikome nista ne znaci. A sto se tice kontrole, ocigledno je da imaju monopol, iza kojeg,zna se, ko stoji!!!

bojan

pre 17 godina

SBB je najveće zlo koje se desilo srbiji u zadnjem veku kad su telekomunikacije u pitanju!

A opet su najjeftiniji!

A naš internet najskuplji u okruženju !

I najbolji deo priče: monopol nad internetom nebom u srbiji ima TELEKOM SRBIJE!!!

I SBB (i ostali) i država potkradaju svoj narod namećući cene više nego bilo gde drugde!

general

pre 17 godina

ista tuzna prica je i sa sbb-om.
kradu sve redom, ne postuju ugovor i ne isporucuju placenu uslugu, kako je moguce da su dobili dozvolu?
ko tu prima mito i zasto se ne reaguje?

Momčilo Vasić

pre 17 godina

Ako je tačan, a po svoj prilici jeste, podatak o desetostruko skupljem spoljnjem izlasku na NET, onda je ovo alarmantan podatak, za koji treba da se zainteresuju mnogi državni organi: javni tužilac, finansijska inspekcija - ministarstvo finansija... celokupna javnost! Jer znači, neko skuplja predebeli kajmak - a onda je zdravo pitanje: u čije džepove se sliva? Osim ako država "legalno" ne potkrada svoje stanovništvo, i to onaj deo u koga se zaklinje svakom prilikom - onaj "informatički". Ovo stoga što, koliko je poznato, postoji apsolutni monopol Telekoma, osim neznatnog udela Sezama. Dakle, antimonopolistička služba (ako i to nije balon od sapunice i fatamorgana) smesta treba da RAZVLASTI "generalnog nadprovajdera" - Telekom, a možda i da pogleda o kolikoj gomili kršenja propisa se radi... Jer, ovamo se pojavljuju kao neki mecene, "generalni sponzori" koječega, a TO rade opljačkanim parama naroda! Ili da podmažemo bager pa i njima da "podprašimo kablove".
Uzgred, gospodin iz SBB-a bi mogao malo i da pocrveni zbog njihovog ponašanja... Bave se najobičnijim ucenjivanjem, spajajući pretplatu za TV i Internet, prikazujući potom kao dve usluge - od čega korisnici interneta malo koriste TV, jer nikoga ne interesuje "Palma-plus" samoreklamiranje, KošaŠAvin program, azijatska muzika Pinka i sl. a da ne govorimo o mizernim kanalima koje niko nikada ne pogleda, poput RAI, MIR, OBN, HRT-ovi i sl...

Dragan B. Azdejkovic

pre 17 godina

Bravo za pocetak! Nadam se ce biti i jedno bravo za kraj.

Koristim usluge KDS-a i nezadovoljan sam i uslugama i cenom. KDS je vise puta prekrsio ugovor koji je sam napisao, a na moja pitanje kako to smeju da rade odgovor je "tuzi nas". Pozovite i pozalite se i sami pa cete se uveriti.

Uvek ce tako biti kad god drzava omoguci nekom monopol i ne razvije mehanizme kontrole.

Dragan B. Azdejkovic

pre 17 godina

Bravo za pocetak! Nadam se ce biti i jedno bravo za kraj.

Koristim usluge KDS-a i nezadovoljan sam i uslugama i cenom. KDS je vise puta prekrsio ugovor koji je sam napisao, a na moja pitanje kako to smeju da rade odgovor je "tuzi nas". Pozovite i pozalite se i sami pa cete se uveriti.

Uvek ce tako biti kad god drzava omoguci nekom monopol i ne razvije mehanizme kontrole.

Momčilo Vasić

pre 17 godina

Ako je tačan, a po svoj prilici jeste, podatak o desetostruko skupljem spoljnjem izlasku na NET, onda je ovo alarmantan podatak, za koji treba da se zainteresuju mnogi državni organi: javni tužilac, finansijska inspekcija - ministarstvo finansija... celokupna javnost! Jer znači, neko skuplja predebeli kajmak - a onda je zdravo pitanje: u čije džepove se sliva? Osim ako država "legalno" ne potkrada svoje stanovništvo, i to onaj deo u koga se zaklinje svakom prilikom - onaj "informatički". Ovo stoga što, koliko je poznato, postoji apsolutni monopol Telekoma, osim neznatnog udela Sezama. Dakle, antimonopolistička služba (ako i to nije balon od sapunice i fatamorgana) smesta treba da RAZVLASTI "generalnog nadprovajdera" - Telekom, a možda i da pogleda o kolikoj gomili kršenja propisa se radi... Jer, ovamo se pojavljuju kao neki mecene, "generalni sponzori" koječega, a TO rade opljačkanim parama naroda! Ili da podmažemo bager pa i njima da "podprašimo kablove".
Uzgred, gospodin iz SBB-a bi mogao malo i da pocrveni zbog njihovog ponašanja... Bave se najobičnijim ucenjivanjem, spajajući pretplatu za TV i Internet, prikazujući potom kao dve usluge - od čega korisnici interneta malo koriste TV, jer nikoga ne interesuje "Palma-plus" samoreklamiranje, KošaŠAvin program, azijatska muzika Pinka i sl. a da ne govorimo o mizernim kanalima koje niko nikada ne pogleda, poput RAI, MIR, OBN, HRT-ovi i sl...

general

pre 17 godina

ista tuzna prica je i sa sbb-om.
kradu sve redom, ne postuju ugovor i ne isporucuju placenu uslugu, kako je moguce da su dobili dozvolu?
ko tu prima mito i zasto se ne reaguje?

Ocajni korisnik SBB-a

pre 17 godina

Meni SBB ne placa to sto su prikljucili svoje pojacalo na moju struju, bas ih briga za ugovor. U zaostatku su nekoliko meseci, oko 50 Evra - penzionerskih!
Imate li i vi slicnih iskustava? Ako nastave ovako, organizovacemo se.

bojan

pre 17 godina

SBB je najveće zlo koje se desilo srbiji u zadnjem veku kad su telekomunikacije u pitanju!

A opet su najjeftiniji!

A naš internet najskuplji u okruženju !

I najbolji deo priče: monopol nad internetom nebom u srbiji ima TELEKOM SRBIJE!!!

I SBB (i ostali) i država potkradaju svoj narod namećući cene više nego bilo gde drugde!

Jovanka ilic

pre 17 godina

SBB se u svom prvom ugovoruobavezao na tv pretplatuod 150 dinara, da bi sada placali utrostrucenu cenu.Ne garantuju cak ni tv sliku niti ton.Cesto je nemoguce gledati TV, a coll centar je posebna prica...
Placanje interneta i koriscenje placenog vremena nikako nije moguce kontrolisati, tek racuni ... oni su cista farsa.Uostalom, kao posluju, najbolje je zaviriti u knjigu utisaka, koja, izgleda, nikome nista ne znaci. A sto se tice kontrole, ocigledno je da imaju monopol, iza kojeg,zna se, ko stoji!!!

Mirko

pre 17 godina

E svasta sa vama ljudi, prvo krivite telekom kao monopilistu i molite se za konkurenciju a onda kad dodje konkurencija onda opet ne valja. Potpuno u pravu, treba da internet bude besplatan, i ne samo internet vec i kablovska i telefon i hleb, i struja i kotzmetika, ... ma sve treba da bude besplatno i svima ce biti po volji, najbolje da predjemo u komunizam. Ne znam da li je to sto je objavljeno, a cisto sumnjam, tacno (10-tostruka cena) ali i ako jeste to je onda cena za internet provajdere. A to onda povlaci da su troskovi telekoma u ljudstvu i opremi toliki da je potrebna takva cena jer je mali broj provajdera ili vec sta. I ukoliko provajderi placaju tu i takvu cenu onda oni imaju DOBROG INTERESA da to rade bas tako jer bi na drugi nacin imali VECE TROSKOVE I MANJU ZARADU, to je valjda zdrava logika i ekonomsko ponasanje. Dakle, niko nikog ne sprecava da ne kupuje od "nadprovajdera" vec moze da kupuje od onog od koga i "nadprovajder-telekom" kupuje, da iznajmi prenosni sistem (moze i satelit) i nabavi opremu, angazuje ljude, edukuje ih itd. itd. Ali oni to nece, a nece zato sto je to daleko tezi, slozeniji i skuplji put/pristup. Jel sad mozda razumljivije ?! I nije tacno da je drzava stavila monopol za internet, to je notorna glupost.

H@cky

pre 17 godina

SBB - sta reci o njima?
Sa cenom mesecnog odrazavanja od preko 500 dinara, i prepaid internetom od 2MBps gde brzina bar u Kragujevcu ne prelazi 300-400 kbps zaista se treba postaviti pitanje opravdanosti cena. Da li mogu da tuzim SBB za to sto mi prodaju 2MBps, a ja zapravo imam 5 puta manje
Imate li slicnih problema?
O kvalitetu TV signala da i ne pricam, skoro kao malo bolja antena

Vedran NS

pre 17 godina

Sedmog decembra prosle godine sam potpisao ugovor sa SBB u Novom Sadu!
Platio sam u gotovini za uvodjenje.
Danas je deveti februar 2007, a gospoda iz SBB-a jos nisu nasli vremena da razvuku 15 metara kabela!!!!
Pitanje je sta sam ja platio?
Kablovsku koju nemam?

Igor

pre 17 godina

Pridružujem se armiji nezadovoljnih korisnika SBB-a.
Nikada ni na jednom kanalu slika nije perfektna,internet nije ni približne brzine koju naplaćuju.O nestručnosti osoblja neću ni da govorim.Momku koji to postavlja u Šapcu trebalo je 7 dana da internem uopšte proradi,ali nisu mogli svi programi,između ostalog ni da pošaljem komentar ovde.To sam morao sam da sredim jer on nije znamo.
Ali to nije jedina stavr u ovoj zemlji koja je skuplja nego igde ima i na primer baby oprema.
Pravo pitanje je ko stoji iz svih tih monopola??

Uskoro bivsi korisnik SBB-a

pre 17 godina

@Mirko
Ili radis za SBB ili Telekom ili nisi dobro procitao na sta se zalimo...
Pricas o nekakvim troskovima u ljudstvu kao da su plate 3000 Evra...
SBB je najvece zlo. Dobijali su poslove na sumnjivim tenderima jer su radile plave koverte. Tipicno za nasu zemlju.

andrija

pre 17 godina

sta da kazem? trazio sam preko verata da dobijem adsl. receno mi je da ih je telekom obavestio da ne mogu da dobijem isti jer nemam uslova. onda sam nepune dve nedelje dobio pismo od telekoma u kome je bio zahtev za adsl. i pogodite sta? dobio sam ga preko njih. iako je to krivicno delo sto je telekom uradio, (nije dozvolio verat netu da mi omoguci adsl) ovde to nikoga ne interesuje.

sto se tice kablovskog interneta preko ikom-a, isti se ne obaziru ni na kakve prituzbe. do skoro im je podrska bila dostupna korisnicima iskljucivo preko 064 broja, iz razloga da ih zbog skupoce cene poziva niko ne bi zvao. protok im stalno varira, a nije retko da ne radi uopste.

Zoran Madzarevic

pre 17 godina

Korisnik sam kablovske televizije preko KDS-a koju placam oko 450,00 dinara mesecno. Placam RTV pretplatu RTS-u 300,00 dinara mesecno.
Moje pitanje bi bilo za nedlezne: Da li smatrate da je O.K. placati RTV pretplatu RTS-u, odnosno EPS-u, koji nije registrovan kod APR za emitovanje RTV programa i ako ja placam RTV pretplatu zasto je ne placa i KDS kao distributer RTV programa, jer ja RTV gledam preko KDS-a?

misternobg

pre 17 godina

Tipicno za nas Srbe mi smo sturcnjaci i za kablovsku televiziju i za mobilnu telefoniju i za internet itd.
Nije mi jasno ako je internet deset puta skuplji zasto kod sbb-a pojeftinjuje, jednom godisnje, ali ipak pojeftinjuje a televizija poskupljuje bar jednom godisnje, taj "strucnjak" koji je to rekao mora da je mislio na kablovsku telviziju.

Marko

pre 17 godina

Da li ste znali da u Italiji Flat paket od 4 MB/s kosta svega 20eur mesecno, a u srbiji za to ne mozete dobiti ni 256kb/s!!!!!

Sto znaci da bi mi takvu vezu morali da placamo: 320e mesecno!?!?!

Alo BRE! Pa oni imaju platu od 3000-9000e mesecno!

Posle neko treba da mi kaze kako mi treba da se razvijamo!
:) Ma treba BRE da nam pojacaju cene interneta, mozda cemo tada biti informaticki obrazovanija nacija od bilo koje na svetu!

Marija

pre 15 godina

Korisnik sam sluga ptt kds, i to kablovske televizije, posto je kablovski internet u Smederevu jos uvek misaona imenica. Skoro trecina kanala su potpuno nezanimljivi nemacki kanali, a setili su se tek pre mesec ipo dana da uvedu FOX crime i FOX life, koji su se pokazali losim, uprkos ocekivanjima. A sad su nam podigli i cene!!!. Pitam se zaista zasta mi to placamo, i ne samo mi, vec i korisnici Kopernikus kablovske mreze, koji placaju i vise, kada nema izbora kanala, a placamo pretplatu za RTS posebno. Mislim da bi trebalo regulisati zakonom da onaj ko ima kablovsku televiziju placa pretplatu za RTS ako hoce da ima te kanale, tj. da to bude paket kanala koji se posebno placa, pa da mogu da ih iskljucim i da se otarasim bede. Bas me interesuje do kakvog ce zakljucka da dodje RATEL i sta ce preduzeti potom. Kako stvari stoje, bice opet jedno veliko NISTA.

Dragan B. Azdejkovic

pre 17 godina

Bravo za pocetak! Nadam se ce biti i jedno bravo za kraj.

Koristim usluge KDS-a i nezadovoljan sam i uslugama i cenom. KDS je vise puta prekrsio ugovor koji je sam napisao, a na moja pitanje kako to smeju da rade odgovor je "tuzi nas". Pozovite i pozalite se i sami pa cete se uveriti.

Uvek ce tako biti kad god drzava omoguci nekom monopol i ne razvije mehanizme kontrole.

Momčilo Vasić

pre 17 godina

Ako je tačan, a po svoj prilici jeste, podatak o desetostruko skupljem spoljnjem izlasku na NET, onda je ovo alarmantan podatak, za koji treba da se zainteresuju mnogi državni organi: javni tužilac, finansijska inspekcija - ministarstvo finansija... celokupna javnost! Jer znači, neko skuplja predebeli kajmak - a onda je zdravo pitanje: u čije džepove se sliva? Osim ako država "legalno" ne potkrada svoje stanovništvo, i to onaj deo u koga se zaklinje svakom prilikom - onaj "informatički". Ovo stoga što, koliko je poznato, postoji apsolutni monopol Telekoma, osim neznatnog udela Sezama. Dakle, antimonopolistička služba (ako i to nije balon od sapunice i fatamorgana) smesta treba da RAZVLASTI "generalnog nadprovajdera" - Telekom, a možda i da pogleda o kolikoj gomili kršenja propisa se radi... Jer, ovamo se pojavljuju kao neki mecene, "generalni sponzori" koječega, a TO rade opljačkanim parama naroda! Ili da podmažemo bager pa i njima da "podprašimo kablove".
Uzgred, gospodin iz SBB-a bi mogao malo i da pocrveni zbog njihovog ponašanja... Bave se najobičnijim ucenjivanjem, spajajući pretplatu za TV i Internet, prikazujući potom kao dve usluge - od čega korisnici interneta malo koriste TV, jer nikoga ne interesuje "Palma-plus" samoreklamiranje, KošaŠAvin program, azijatska muzika Pinka i sl. a da ne govorimo o mizernim kanalima koje niko nikada ne pogleda, poput RAI, MIR, OBN, HRT-ovi i sl...

general

pre 17 godina

ista tuzna prica je i sa sbb-om.
kradu sve redom, ne postuju ugovor i ne isporucuju placenu uslugu, kako je moguce da su dobili dozvolu?
ko tu prima mito i zasto se ne reaguje?

Ocajni korisnik SBB-a

pre 17 godina

Meni SBB ne placa to sto su prikljucili svoje pojacalo na moju struju, bas ih briga za ugovor. U zaostatku su nekoliko meseci, oko 50 Evra - penzionerskih!
Imate li i vi slicnih iskustava? Ako nastave ovako, organizovacemo se.

bojan

pre 17 godina

SBB je najveće zlo koje se desilo srbiji u zadnjem veku kad su telekomunikacije u pitanju!

A opet su najjeftiniji!

A naš internet najskuplji u okruženju !

I najbolji deo priče: monopol nad internetom nebom u srbiji ima TELEKOM SRBIJE!!!

I SBB (i ostali) i država potkradaju svoj narod namećući cene više nego bilo gde drugde!

Jovanka ilic

pre 17 godina

SBB se u svom prvom ugovoruobavezao na tv pretplatuod 150 dinara, da bi sada placali utrostrucenu cenu.Ne garantuju cak ni tv sliku niti ton.Cesto je nemoguce gledati TV, a coll centar je posebna prica...
Placanje interneta i koriscenje placenog vremena nikako nije moguce kontrolisati, tek racuni ... oni su cista farsa.Uostalom, kao posluju, najbolje je zaviriti u knjigu utisaka, koja, izgleda, nikome nista ne znaci. A sto se tice kontrole, ocigledno je da imaju monopol, iza kojeg,zna se, ko stoji!!!

Mirko

pre 17 godina

E svasta sa vama ljudi, prvo krivite telekom kao monopilistu i molite se za konkurenciju a onda kad dodje konkurencija onda opet ne valja. Potpuno u pravu, treba da internet bude besplatan, i ne samo internet vec i kablovska i telefon i hleb, i struja i kotzmetika, ... ma sve treba da bude besplatno i svima ce biti po volji, najbolje da predjemo u komunizam. Ne znam da li je to sto je objavljeno, a cisto sumnjam, tacno (10-tostruka cena) ali i ako jeste to je onda cena za internet provajdere. A to onda povlaci da su troskovi telekoma u ljudstvu i opremi toliki da je potrebna takva cena jer je mali broj provajdera ili vec sta. I ukoliko provajderi placaju tu i takvu cenu onda oni imaju DOBROG INTERESA da to rade bas tako jer bi na drugi nacin imali VECE TROSKOVE I MANJU ZARADU, to je valjda zdrava logika i ekonomsko ponasanje. Dakle, niko nikog ne sprecava da ne kupuje od "nadprovajdera" vec moze da kupuje od onog od koga i "nadprovajder-telekom" kupuje, da iznajmi prenosni sistem (moze i satelit) i nabavi opremu, angazuje ljude, edukuje ih itd. itd. Ali oni to nece, a nece zato sto je to daleko tezi, slozeniji i skuplji put/pristup. Jel sad mozda razumljivije ?! I nije tacno da je drzava stavila monopol za internet, to je notorna glupost.

H@cky

pre 17 godina

SBB - sta reci o njima?
Sa cenom mesecnog odrazavanja od preko 500 dinara, i prepaid internetom od 2MBps gde brzina bar u Kragujevcu ne prelazi 300-400 kbps zaista se treba postaviti pitanje opravdanosti cena. Da li mogu da tuzim SBB za to sto mi prodaju 2MBps, a ja zapravo imam 5 puta manje
Imate li slicnih problema?
O kvalitetu TV signala da i ne pricam, skoro kao malo bolja antena

Vedran NS

pre 17 godina

Sedmog decembra prosle godine sam potpisao ugovor sa SBB u Novom Sadu!
Platio sam u gotovini za uvodjenje.
Danas je deveti februar 2007, a gospoda iz SBB-a jos nisu nasli vremena da razvuku 15 metara kabela!!!!
Pitanje je sta sam ja platio?
Kablovsku koju nemam?

Igor

pre 17 godina

Pridružujem se armiji nezadovoljnih korisnika SBB-a.
Nikada ni na jednom kanalu slika nije perfektna,internet nije ni približne brzine koju naplaćuju.O nestručnosti osoblja neću ni da govorim.Momku koji to postavlja u Šapcu trebalo je 7 dana da internem uopšte proradi,ali nisu mogli svi programi,između ostalog ni da pošaljem komentar ovde.To sam morao sam da sredim jer on nije znamo.
Ali to nije jedina stavr u ovoj zemlji koja je skuplja nego igde ima i na primer baby oprema.
Pravo pitanje je ko stoji iz svih tih monopola??

Uskoro bivsi korisnik SBB-a

pre 17 godina

@Mirko
Ili radis za SBB ili Telekom ili nisi dobro procitao na sta se zalimo...
Pricas o nekakvim troskovima u ljudstvu kao da su plate 3000 Evra...
SBB je najvece zlo. Dobijali su poslove na sumnjivim tenderima jer su radile plave koverte. Tipicno za nasu zemlju.

andrija

pre 17 godina

sta da kazem? trazio sam preko verata da dobijem adsl. receno mi je da ih je telekom obavestio da ne mogu da dobijem isti jer nemam uslova. onda sam nepune dve nedelje dobio pismo od telekoma u kome je bio zahtev za adsl. i pogodite sta? dobio sam ga preko njih. iako je to krivicno delo sto je telekom uradio, (nije dozvolio verat netu da mi omoguci adsl) ovde to nikoga ne interesuje.

sto se tice kablovskog interneta preko ikom-a, isti se ne obaziru ni na kakve prituzbe. do skoro im je podrska bila dostupna korisnicima iskljucivo preko 064 broja, iz razloga da ih zbog skupoce cene poziva niko ne bi zvao. protok im stalno varira, a nije retko da ne radi uopste.

Zoran Madzarevic

pre 17 godina

Korisnik sam kablovske televizije preko KDS-a koju placam oko 450,00 dinara mesecno. Placam RTV pretplatu RTS-u 300,00 dinara mesecno.
Moje pitanje bi bilo za nedlezne: Da li smatrate da je O.K. placati RTV pretplatu RTS-u, odnosno EPS-u, koji nije registrovan kod APR za emitovanje RTV programa i ako ja placam RTV pretplatu zasto je ne placa i KDS kao distributer RTV programa, jer ja RTV gledam preko KDS-a?

misternobg

pre 17 godina

Tipicno za nas Srbe mi smo sturcnjaci i za kablovsku televiziju i za mobilnu telefoniju i za internet itd.
Nije mi jasno ako je internet deset puta skuplji zasto kod sbb-a pojeftinjuje, jednom godisnje, ali ipak pojeftinjuje a televizija poskupljuje bar jednom godisnje, taj "strucnjak" koji je to rekao mora da je mislio na kablovsku telviziju.

Marko

pre 17 godina

Da li ste znali da u Italiji Flat paket od 4 MB/s kosta svega 20eur mesecno, a u srbiji za to ne mozete dobiti ni 256kb/s!!!!!

Sto znaci da bi mi takvu vezu morali da placamo: 320e mesecno!?!?!

Alo BRE! Pa oni imaju platu od 3000-9000e mesecno!

Posle neko treba da mi kaze kako mi treba da se razvijamo!
:) Ma treba BRE da nam pojacaju cene interneta, mozda cemo tada biti informaticki obrazovanija nacija od bilo koje na svetu!

Marija

pre 15 godina

Korisnik sam sluga ptt kds, i to kablovske televizije, posto je kablovski internet u Smederevu jos uvek misaona imenica. Skoro trecina kanala su potpuno nezanimljivi nemacki kanali, a setili su se tek pre mesec ipo dana da uvedu FOX crime i FOX life, koji su se pokazali losim, uprkos ocekivanjima. A sad su nam podigli i cene!!!. Pitam se zaista zasta mi to placamo, i ne samo mi, vec i korisnici Kopernikus kablovske mreze, koji placaju i vise, kada nema izbora kanala, a placamo pretplatu za RTS posebno. Mislim da bi trebalo regulisati zakonom da onaj ko ima kablovsku televiziju placa pretplatu za RTS ako hoce da ima te kanale, tj. da to bude paket kanala koji se posebno placa, pa da mogu da ih iskljucim i da se otarasim bede. Bas me interesuje do kakvog ce zakljucka da dodje RATEL i sta ce preduzeti potom. Kako stvari stoje, bice opet jedno veliko NISTA.