Život

Nedelja, 23.07.2023.

08:33

Otvoren prvi vrtić za homoseksualce: "Ovaj projekat bi trebalo da da primer kako je to biti gej"

Prvi gej i lezbijski dečji vrtići u Nemačkoj: objekti “ Rosarote Tiger ” i “ Gelbgrüne Panther ” otvoreni su u jednom delu Berlina.

Izvor: Fenix magazin/Marin Marić

Otvoren prvi vrtić za homoseksualce:
Foto: Depositphotos/VadimVasenin

“Dnevni centar je već dobio dozvolu za rad i nesmetano radi”, rekli su iz Ministarstva prosvete.

Projekat berlinskog gej savetovališta (Schwuleberatung) u “Lebensort Vielfalt” prvobitno je trebalo da bude gotovo u martu – ali se to ipak završio početkom leta. Od tada je tamo zbrinuto 93 dece.

Koncept: vrtići bi trebali dati primer kako je to biti gej. Edukatori takođe treba da budu LGBTI (lezbijke, gejevi, biseksualci, transrodni ili interseksualci) ili „jako dobro da poznaju LGBTI svet“. Neka od registrovane dece i sama žive u „duginim“ porodicama, druga jednostavno žive u blizini vrtića.

Cilj vrtića: Mališanima bi kasnije trebalo biti lakše da „izađu“ ako sami shvate da nisu heteroseksualci. “Sam po sebi, naš koncept je isti kao i kod drugih vrtića. LGBTI način života bi jednostavno trebalo da bude malo vidljiviji”, kaže Marcel De Groot, direktor berlinskog Schwuleberatunga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: