Dik Van Dajk otkrio tajnu dugovečnosti

Holivudski veteran Dik Van Dajk, koji bi ove godine trebalo da proslavi 98. rođendan, otkrio je koje četiri stvari mu pomažu održati vitalnost.

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2023.

18:32

Dik Van Dajk otkrio tajnu dugovečnosti
Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Činjenicu što se oseća fantastično s 97 godina pripisao je svojim dobrim genima, a istaknuo je i da je njegova 51-godišnja supruga ključni faktor u tome.

"Pomaže mi to što imam prekrasnu ženu koja je upola mlađa od mene i brine o meni" kaže glumac za svoju suprugu s kojom je 11 godina u braku.

Naglasio je da je takođe važno biti pozitivan što ga je, govori, naučila supruga, ali ne izostavlja ni treniranje.

"Napisao sam knjigu "Keep Moving". Još uvek idem u teretanu triputa nedeljno i vežbam. Savetujem svima da to učine. Vežba je odgovor", objašnjava Van Dajk koji se bavi aerobikom u vodi, diže tegove i hoda na traci za trčanje.

Van Dajk je progovorio o svom odnosu sa suprugom, koju je prvi put upoznao na dodjeli nagrada 2007., kada je on imao 81, a ona 35 godina.

"Delimo isti stav, ona voli da peva i pleše, što radimo gotovo svaki dan. Jednostavno je divna" navodi on dok priznaje da se u početku brinuo da će mnogi misliti da se udala za njega samo radi novca, ali bio je zahvalan što niko nije izrazio takvo mišljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: