Primetili su nešto čudno; Od čega boluje novi kralj Čarls?

Spekulacije o prstima 73-godišnjeg kralja zapalile su se 2021. godine, kada je fotografija na kojoj drži kriglu piva tokom veridbe u južnom Londonu dala fanovima pogled na njegove natečene ruke.

Život

Izvor: B92

Subota, 10.09.2022.

21:01

Primetili su nešto čudno; Od čega boluje novi kralj Čarls?
Foto:EPA/ OLIVIER HOSLET

Na Tviteru, jedan obožavalac je napisao: "Nikada nisam primetio ruke princa Čarlsa do ove fotografije! Da li je dobro? Tako su natečene." Novi kralj je u prošlosti imao bezbrižan pristup, nakon što je u pismu prijatelju nakon rođenja sina, princa Vilijama u šali rekao da ima "prste kobasice".

Napisao je: "Ne mogu da vam kažem koliko sam uzbuđen i ponosan. On zaista izgleda iznenađujuće ukusno i ima prste poput kobasica kao i ja", kako je citirano u biografiji Čarlsa, "Čovek koji će biti kralj" Hauarda Hodžsona.

U stvari, prsti i ruke novog kralja Čarlsa su od tada postali neki od najguglanijih termina za kraljevsku porodicu u Velikoj Britaniji - ali šta je uzrok očiglednog upale?

Otečeni prsti princa Čarlsa mogu biti posledica mnogih stvari, od privremenog zadržavanja tečnosti ili nagle promene temperature do artritisa. Artritis je bolest koja utiče na tkiva vaših zglobova. Hronična inflamatorna bolest uzrokuje oticanje sluznice zgloba, izazivajući bol, ukočenost i gubitak funkcije.
@shujaawan775 #foryoupage #england #kingofengland #london #Birmingham #bedford #norwitch #manchesterunited #balmoral #Bradford #leeds #kinghands #kingcharles #puffyhands #swolenhands #buckhingampalace ♬ Laughing - Gianluca Marino
Prema NHS, drugi simptomi mogu uključivati toplu crvenu kožu preko zahvaćenog zgloba, kao i slabost i gubitak mišića. Ne postoji lek za artritis, iako lekovi i fizioterapija mogu pomoći u ublažavanju simptoma.

Iako nije potvrđeno da princ od Velsa pati od nekog oblika artritisa, drugi kraljevski obožavaoci su primetili da su mu ruke posebno otečene kada putuje u inostranstvo u toplije podneblje.

Prema Kornval Lajvu, navodno je i sam princ Čarls pomenuo svoje uvećane prste tokom putovanja u Australiju 2012. godine, nazvavši ih svojim "prstima kobasicama" nakon nekoliko sati leta u tropsku klimu.

Simptom "prsta kobasica" zapravo je povezan sa daktilitisom, sekundarnom bolešću koja može biti uzrokovana brojnim uslovima i infekcijama, najčešće psorijatičnim artritisom, piše Hello magazine.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: