- Vesti -

"Bili su srodne duše, ali i umovi": Gejts se viđao sa bivšom devojkom - bez Melinde

Gejts je, tokom braka sa Melindom, jednom godišnje odlazio u kuću bivše devojke na obali, u Outer Benksu u Severnoj Karolini.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER
Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER

Bil i Melinda Gejts bili su jedan od najpoznatijih parova na svetu, a njihov brak trajao je gotovo tri decenije. Kada su u ponedeljak objavili da se razvode nakon 27 godina braka istakli su da će i dalje biti zajednički angažovani u radu "Fondacije Bil i Melinda Gejts".

Uvek su vrlo iskreno govorili o svom odnosu, a jedan od najintrigantnijih detalja njihovog braka je činjenica da nije izgubio kontakt sa bivšom devojkom, a čak se sa njom nalazio jednom godišnje u njenoj kući - bez Melinde.

Ovaj detalj iz njihovog života prvi put je objavljen u javnosti 1997. u velikoj reportaži o poznatom paru pošto ga je objavio ugledni časopis "Time".

Bil Gejts je upoznao Melindu kada se ona zaposlila u Majkrosoftu 1987., kada je on bio u vezi s En Vinblad, američkom preduzetnicom za razvoj softvera i ulaganje, pisao je tada časopis "Time". Razvili su čvrsto prijateljstvo koje se održalo i nakon raspada veze.

Gejts se dogovorio sa suprugom da će on i Vinblad zajedno provesti produženi vikend svakog proleća. Gejts je odlazio u njenu kuću na obali, u Outer Banksu u Severnoj Karolini, pisao je u velikoj reportaži Valter Isakson.

Tamo su se u džipovima vozili po pesku, vozili gliser i šetali plažom.

"Mogli smo da razgovaramo o biotehnologiji dok smo igrali minigolf", izjavio je Bil Gejts za "Time" 1997.

"Razgovaramo o svetu, sebi... čudimo se kako smo nas dvoje, vrhunski individualci, započeli veliku avanturu na rubovima tada malo poznate industrije i dospeli u centar neverovatnog svemira", izjavila je En Vinblad za "Time".

En i Bil upoznali su se 1984. godine na kompjuterskoj konferenciji "Ben Rosen-Esther Dyson" i na početku su imali onlajn sastanke. Išli su da gledaju isti film u isto vreme, ali u različitim gradovima, a o filmu su razgovarali preko telefona.

Ona je čak uspela i da ga nagovori da prestane da jede meso, ali bilo je to kratkog veka. Ubrzo je odustao od ideje da bude vegeterijanac.

Prekinuli su vezu 1987. godine, a delimični razlog bio je taj što je Vinblad, pet godina starija, bila spremnija za brak od Bila, ali ostali su bliski prijatelji.

"Kada sam razmišljao da zaprosim Melindu, prvo sam En pitao za mišljenje", otkrio je 1997. Gejts. Čitaoci su tada bili iznenađeni što je Melinda pristala na takav dogovor bivših ljubavnika.

Novinar "Tajma" je u reportaži vezu En i Bila nazvao jedinstvenom i neponovljivom.

"Bili su srodne duše, ali i umovi. Kada su bili zajedno na odmoru u Brazilu zajedno su proučavali udžbenik Džejmsa Vatsona "Molekularna biologija gena" na 1.100 stranica, a zatim studirali bioinženjering. Na drugom odmoru u Santa Barbari na ranču,En je uzela audio snimke predavanja Ričarda Fejmana na Univerzitetu Kornel, pa su zajedno učili fiziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu