Vladu Georgievu zabranili ulazak u Crnu Goru na deset godina

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu Advokatske kancelarije Tomanović, koja zastupa pevača Vlada Georgieva, i poništilo Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu i to na period od 10 godina.

Život

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.11.2020.

11:38

Vladu Georgievu zabranili ulazak u Crnu Goru na deset godina
Foto: Printskrin/TV Prva

To je saopštila ta advokatska kancelarija, navodeći da je Uprava policije Herceg Novi u ponovom postupku "otišla korak dalje u kršenju međunarodnih standarda i ustavom garantovanih prava" i nije postupila po zakonskim i ustavnim obavezama već je donela pravno neodrživo, nezakonito i neustavno rešenje iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova uvažilo žalbu kancelarije Tomanović da je zabrana ulaska pravno neodrživa.

"U međunarodnoj pravnoj praksi oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek, kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporacionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodniin pravnim dokumentima", navodi se u saopštenju.

Istakli su da su, kao pravni zastupnici Georgieva, uvereni da će Vlada Crne Gore prihvatiti stav da i stranac ima svoja prava i da moć države da izriče zabrane pojedincu mora biti ograničena osnovnim standardima vladavine prava.

"Pravni poredak Crne Gore sadrži zakone koji zabranjuju diskriminaciju i posrednu i neposrednu i zato smo uvereni da će nadležni drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti novu zabranu ulaska u Crnu Goru Vladu Georgievu", rekli su iz Advokatske kancelarije Tomanović. Ovom prilikom oglasio se i Georgiev na svom profilu na Tviteru.

"Zbog smrti patrijarha neću danas pisati na temu produženja zabrane mog ulaska u Cg do 2030", napisao je pevač.

Podsetimo, krajem avgusta ove godine, Georgievu je na granici sa Crnom Gorom uručeno rešenje zabrane ulaska u ovu zemlju. Kako se tada navodilo, razlozi su nacionalna i unutrašnja bezbednost.

"Živeli! Popijte nešto, veselite se", komentarisao je tada Georgiev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

221 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: