Jadranka Barjaktarović posle meteža - isključena

Nastup folk pevačice Jadranke Barjaktarović u nedelju u Podgorici sinoć je izazvao buru na društvenim mrežama i u medijima. Vrlo brzo, ona je postala nedostupna.

Život

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2020.

16:23

Default images

Podsetimo, Barjaktarovićeva je pesmu Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa" otpevala sa izmenjenim tekstom, kako se čuje u video-snimku podeljenom na društvenim mrežama - "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije..."

Odgovorila je za jedan medij da je publika malo nadjačala, ali da nije menjala tekst, navodeći da je žao što je tako ispalo.

U izjavi za drugi medij navela je da je ponela atmosfera i da je ponavljala za crnogorskim patriotama. "Ko hoće da razume nek razume, neću nikom da se izvinjavam", istakla je ona.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Barjaktarovićevom zbog komentara i rasvetljavanja događaja, s obzirom i na politički kontekst nastupa koji je izazvao veliku pažnju javnosti. Međutim od sinoć nije odgovarala na poruke i pozive.

Danas je ugašen i njen Instagram nalog. Mediji su preneli da je veliki broj korisnika prijavio njen nalog zbog širenja mržnje, te da ga je zbog toga Instagram "intervenisao" i ugasio ga. Druga, pak, medijska verzija jeste da je jednostavno sama obrisala svoj profil nakon velikog broja negativnih komentara i pretnji.

Nastup je, naime, došao nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, a pevačica je nastupila i tokom mitinga DPS-a, što je zapaženo baš tokom postizbornih kalkulacija i tenzija koje i dalje ne jenjavaju. Njen menadžer Miki Nišavić rekao je da je situacija preuveličana.

"Baš joj je teško. Da prođe dan dva pa ćemo pričati. Zakačili su se za jednu reč, da joj život uzmu. Psuju joj mrtvu majku,, a ja znam i da su i drugi pevači iz regiona uzeli i promenili reč-dve neke pesme, malo iz šale, malo onako, ali sada je situacija takva, zbog svih ovih tenzija, pa je sve preuveličano", rekao je Nišavić za Mondo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: