- Vesti -

Srpski muzičar o svom stricu dr Predragu Konu: "Miran, staložen i odmeren"

Epidemiolog dr Predrag Kon jedan je od ljudi koji su u centru medijske pažnje od izbijanja pandemije koronavirusa i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji.

Izvor: B92, Novosti
Podeli
Foto: Printskrin TV Prva
Foto: Printskrin TV Prva

Obraćanja načelnika Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje i člana Vladinog kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa gledamo, i savete i preporuke za ponašanje dobijamo gotovo svakodnevno. Ugledni lekar je stric našeg poznatog pevača i muzičara Marka Kona, koji iz svog ugla otkriva detalje o očevom mlađem bratu.

"On je deo mog života otkad znam za sebe. Miran, staložen i odmeren. Posvećen nauci oduvek. Kao klinac bio sam fasciniran koliko on uči. Stalno je učio, to radi i dalje", rekao je Marko Kon za Novosti.

Upitan da li je možda ovih dana dobio od strica neki poseban savet za čuvanje od korone, muzičar priznaje da, otkad je počelo da se dešava sve ovo što nas trenutno brine i okupira, nije u kontaktu sa njim.

Pročitajte još:

Dr Kon svira i peva: Poslušajte kako zvuči VIDEO

"Nismo se čuli, praktično, od početka krize. Svako od nas nosi breme odgovornosti za svoju porodicu. On je, u ovom trenutku, odgovoran za celu Srbiju", dodao je muzičar, koji je pohvalio način govora dr Kona u javnosti ovih dana.

"Mislim da je dosta dobar. Odmeren i oprezan, ali ne paničari. Informacije saopštava na razumljiv način", istakao je.

Eminentni doktor voli i da zapeva, i gitaru zasvira, ali za razliku od sinovca kome je muzika profesija, on to čini u slobodno vreme, za svoju dušu.

"Svira i na violini, a to da dobro peva vidi se, između ostalog, u javnim nastupima i odnosu prema mikrofonu. Predrag govori jasno i razgovetno. Porodična okupljanja podrazumevaju i sviranje i pevanje. Njegov sin Slobodan peva još bolje", ukazao je Marko Kon.

Marko Kon je inače predstavljao Srbiju na "Evrosongu" 2009. u Moskvi.

strana 1 od 130 idi na stranu