- Vesti -

Amerikanac presrećan, iako mu država uzima 300 miliona $ za porez

Kada je, pretprošlog petka, na jednoj benzinskoj pumpi, kupio tiket, Amerikanac Ričard Vol nije ni sanjao da će samo 14 dana kasnije reći sebi da "će da se penzioniše". I to u 47. godini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / AP Photo/Julio Cortez
Foto: Tanjug / AP Photo/Julio Cortez

Vol, koji radi kao snabdevač hranom za prehrambenu industriju, osvojio je 533 miliona dolara u martovskom izvlačenju igre "Mega milioni". To najveća suma ikada osvojena na lutriji u saveznoj državi Nju Džersi i jedna od najvećih u SAD.

Pošto je saznao da je dobitnik, Vol je izjavio da će najverovatnije prestati da radi i da će osvojeni novac iskoristiti da pomogne svojoj porodici, rodbini i prijateljima, prenosi Rojters.

Njegov dobitak je tek četvrti od kada igra "Mega milioni" postoji, koji je premašio iznos od pola milijarde dolara.

Kako piše AP, Vol prvo nije mogao da "veruje svojim očima", a kada ga je majka pozvala da mu kaže da je neko iz njegovog mesta osvojio džekpot, odgovorio je: "Nisam ja!"

Foto: Tanjug / AP Photo/Julio Cortez
Foto: Tanjug / AP Photo/Julio Cortez

"Bilo je neverovatno. Moji ukućani su spavali, pa nisam izašao napolje da urlam. Popeo sam se na sprat, pogledao ženu i rekao: 'Lutko, idemo na odmor!' Ona mi je rekla da ne glumim budalu", ispričao je Vol.

Od ukupnih 533 miliona, Ričardu Volu i njegovoj porodici će, kada se odbiju svi porezi, ukupno ostati oko 220,7 miliona dolara.

Nauka

strana 1 od 3894 idi na stranu