"Zvanično sam mrtav, i pored toga što sam živ..." / VIDEO

U sudskom procesu, koji podseća na poznati Kafkin roman, sud u rumunskom gradu Barladu doneo je presudu prema kojoj je šezdesettorgodišnji Konstantin Reliu mrtav, uprkos očiglednom i neosoprivom dokazu - živom čoveku koji stajao pred sudom.

Život

Izvor: B92

Subota, 17.03.2018.

10:34

Prinscreen YouTube/Guardian News

Reliu je od suda zatražio da ospori smrtovnicu koji je svojevemeno izvadila njegova žena, pošto je on proveo više od 10 godina na radu u Turskoj. Tokom tog perioda, nije kontaktirao porodicu.

Od suda je dobio odgovor da je za podnošenje žalbe suviše kasno i da će morati zvanično da ostane mrtav, piše Gardijan.

"Zvanično sam mrtav, i pored toga što sam živ. Nemam nikakve prihode, a pošto zvanično nisam živ ne mogu ništa da radim", rekao je Reliu, koji se u januaru vratio u Rumuniju, za lokalne medije.

Po povratku u zemlju, od vlasti je dobio informaciju da ga porodica proglasila mrtvim, budući da godinama nije imala nikakvih informacija o njemu.

Sud nije dao obrazloženje razloga za odbijanje zahteva, a rumunski mediji pišu da je do toga došlo zato što je zahtev podnesen posle propisanog roka. Reliu veruje da ga je supruga proglasila mrtvim kako bi mogla da poništi brak i da se ponovo uda.

Osim što ne može da se zaposli, Konstantin Reliu zbog svog statusa ne može ni da prima socijalnu pomoć.

Pošto nema nikoga od porodice, pošto su svi otišli na rad u inostranstvo, preživljava zahvaljujući pomoći komšija. Istovremeno, prikuplja dokumenta da bi ponovo na sudu pokušao da dokaže da je sve vreme bez prekida bio živ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: