Do you feel lucky, punk?: Tako je govorio Prljavi Hari

Legendarni Klint Istvud je ovog 31. maja napunio 87. godina. Čak i da nikada niste gledali "Prljavog Harija", vrlo je verovatno da ste u nekom trenutku svog života čuli ili čak izgovorili čuvenu rečenicu prljavog inspektora Harija Kalahana: "Do you feel lucky, punk?".

Život

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

21:37

Do you feel lucky, punk?: Tako je govorio Prljavi Hari
GettyImages

Osim što je glumio uloge likova prepoznatljivih po zanimljivim replikama, i sam Istvud je u svojoj dugogodišnjoj karijeri imao neke izjave koje su ostale zabeležene.

Časovi glume

"Na losanđeleskom koledžu 1950. godine upoznao sam tipa koji je četvrtkom išao na časove glume. Počeo je da mi govori da tamo ima puno zgodnih devojaka i rekao da bi mogao da odem sa njim. Tako da sam imao i drugu motivaciju za glumom osim želje da budem glumac. I stvarno, tip je bio u pravu. Bilo je puno devojaka i jako malo momaka. Tada sam rekao: 'Da, treba da budem ovde.'"
GettyImages
Ženski likovi

"Što je više ženskih likova uključeno, to je film bolji. To su znali pre, u staro doba, kad su glumice bile jednako važne kao i glumci."

Ikona

"Da li volim što me zovu ikonom? Pa, ne znam. Valjda je to bolje nego da me zovu: 'Hej, ti!'"
GettyImages
Starenje

"Starenje je za mene bilo ok. Moderno društvo, pogotovo na Zapadu i pogotovo danas, slavi mladost. Mnogima je starenje zato teško, zbog te ideje da je u starosti sve lakše. Ali, to nije istina. Naravno, postoje neke stvari koje ti postanu teže, neke stvari izgubiš. Ali, osećam da neke stvari radim puno bolje sad kad sam prešao 80. nego ikad pre."
GettyImages
Samopoštovanje

"Poštuj svoj trud, poštuj sebe. Samopoštovanje vodi samodisciplini. Kada te dve stvari imaš čvrsto iza sebe, to je prava moć."

Razum

"Pokušao sam da budem razuman i nije mi se svidelo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: