- Vesti -

Fizičari CERN-a prisiljeni da se javno "distanciraju od Satane"

Kada Veliki hadronski sudarač u CERN-u ponovo počne da radi krajem aprila, fizičari neće samo tražiti egzotične čestice; oni će testirati i novu stranu na kojoj stručnjaci odgovaraju na najčešća pitanja javnosti.

Newser
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Zanimljivo je to da se CERN na toj strani javno distancira od demona i Satane, pošto od nastanka sudarača teoretičari zavere tvrde da će fizičari otvaranjem vrata novoj dimenziji pustiti apokaliptične sile na našu planetu.

Urednik mičigenskog lista “Dejli reporter” u septembru je objavio da bi “CERN mogao lako i iznenada, bez upozorenja, uništiti naš sivemir”. Neki su primetili i da logo ove naučne ustanove sadrži 666, znak Antihrista.

Takođe, jedna grupa je planirala protest protiv rada CERN-a, a njihov predstavnik je rekao da su te čestice “manje ili više kao planete, a malim ‘ljudima’ na njima”.

“Sve to nas je prisililo da intervenišemo”, saopštavaju iz CERN-a.

Strana napravljena u septembru ne samo da objašnjava da logo ustanove predstavlja akceleratore čestica, a ne znak Satane, nego i to da “CERN ne otvara vrata druge dimenzije”, iako fizičari ispituju da li neke čestice upućuju na njeno postojanje.

Vesti

strana 1 od 170 idi na stranu