Tabu -

Imala samo 11 godina kada je postala najmlađi serijski ubica u istoriji: Država je danas štiti VIDEO

Kada razmišljamo o serijskim ubicama uvek nam je na pameti neki stariji, zao muškarac. Ali da li ste znali da je najmlađi serijski ubica u istoriji u stvari mala devojčica od 11 godina?

Izvor: kurir stil
Podeli
Foto: Axel Bueckert/Shutterstock
Foto: Axel Bueckert/Shutterstock

Meri Bel je bila žena koja je osuđena za ubistvo dva dečaka iz Engleske 1968. godine. Neverovatno šokantna činjenica je da je Meri tada imala samo 11 godina.

Naime, u maju 1968. godine Meri Bel je zadavila četvorogodišnjeg Martina Brauna u napuštenoj kući. Mesec dana kasnije, na sličan način je ubila trogodišnjeg Brajana Haua. Meri je to uradila sa drugaricom Normom i obe su uhapšene i optužene za ubistvo.

Tokom suđenja Meri se izjasnila kako nije kriva, ali je ipak proglašena krivom za ubistvo iz nehata na osnovu smanjene odgovornosti. Izrečena joj je kazna doživotnog zatvora uz preporuku da joj se odredi pritvor na neodređeno vreme.

Norma je oslobođena svake umešanosti u ubistvo.

Kada je ova vest stigla u javnost svi su bili šokirani i užasnuti time što je jedno dete od 11 godina počinilo tako užasan zločin.

Nakon što je odslužila 12 godina zatvora, Meri Bel je puštena na uslovnu slobodu 1980. godine. Dobila je novi identitet i od tada živi inkognito.

"Volim da povređujem mala bića koja ne mogu da mi uzvrate," navodno je rečenica najmlađe serijske ubice u istoriji čovečanstva.

Vlada Britanije godinama odbija da obelodani njen novi identitet.

Slučaj Meri Bel pokrenuo je niz važnih pitanja o odgovornosti i kažnjavanju dece koja počine zločin. Dok neki tvrde da deca nisu u stanju da razumeju težinu svojh postupaka, drugi smatraju da zločinca treba kazniti - bez obzira na uzrast.

Kada je razmatrano zašto je Meri Bel to uradila i kako joj je tako nešto palo na pamet, navodi se kako je bila izložena nasilju, zlostavljanju i zanemarivanju u kući te je sve to doprinelo ovakvom ponašanju.

Gde je sada Meri Bel još uvek je velika tajna. Pričalo se kako je rodila ćerku koju je pokušala da zadavi dok je bila beba, ali je sprečena u tome. Kasnije se saznalo za njeno dete pa su i Meri i njena devojčica dobile novi tajni identitet nakon sudske borbe 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu