Aktuelno 28

24.05.2024.

23:21

Leti na hiljade konfeta! Til se obratio publici na srpskom: "Beograde, hvala!" FOTO/VIDEO

Večeras je nešto malo posle 21 čas, u Beogradu na Ušću nemačka grupa "Ramštajn" otpočela svoj spektakularan koncert.

Izvor: B92.net

Leti na hiljade konfeta! Til se obratio publici na srpskom: "Beograde, hvala!" FOTO/VIDEO
b92.net/Nastasija Nastevski

Podeli:

Kako reporter b92.net javlja sa lica mesta, na Ušću je večeras krcato, a atmosfera uzavrela!  Članove poznatog benda koji su se pojavili na bini spustom sa kolosalne bine, publika je dočekala gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Nakon Hendlove kompozicije, pevač Til Lindeman je izveo miks Ramštajnovih hitova u vidu numere Ramm 4. Nastup se nastavio eksplozivno, kako se i očekivalo. Usledili su hitovi "Links 2,3,4" i "Keine Lust"...

b92.net/Nastasija Nastevski

Posle dobro pznatih hitova, usledili su ništa manje populuarni - "Sensucht" i "Asche zum Asche", a scena je "gorela" kada su izveli "Mein Herz Brennt". Odmah zatim usledile su numere "Puppe", "Wiener Blut" i "Zeit".

Izvor: b92.net/.N.N.

Koncert ne može da prođe i bez hita "Deutchland", koji je bend izveo u čak dve verzije. Najpre u tehno aranžmanu, a onda i u originalnoj verziji, dok je publika obe uglas pevala sa Tilom.

Izvor: b92.net/N.N.

Okupljeni fanovi uglas pevaju pesme najvećeg nemačkog benda, a kako je Ramštajn poznat po pirotehnici, celokupnom doživljaju doprineli su jedinstveni scenski efekti koje nismo imali priliku da vidimo na našim prostorima. Ozvučenje je moćno i takođe, kako kažu iz publike, nikad viđeno u našoj prestonici.

Kada je počela pesma "Du hast", njihov može se reći najveći hit, stihove su svi iz publike pevali uglas, bio je i ogroman vatromet, dok je plamen bio najveći do tad.

b92.net/Nastasija Nastevski

Članovi grupe Rammstein su se u jednom trenutku poklonili publici, međutim, to nije bio kraj.Oni su se vratili na bis kada je na klaviru izvedena pesma "Engel", uz pomoć devojaka iz grupe Abelard.

Članovi sastava su se tada ukrcali na čamac, a onda oh na publici koja ih je "poput vode" odvela do bine.

b92.net/Nastasija Nastevski

Nakon ovog spektakla usledio je žestok hit - pesma "Ausländer".

Izvor: b92.net/N.N.

Popularna grupa je uz hit "Pussy", na bini imala džinovski penis, a oni najbliži iz publike su bili poliveni penom koja je izlazila iz njega.

Pesma "Ich Will" je dodatno podigla atmosferu, pogotovo kada je Til rekao na srpskom jeziku: "Ruke gore".

Nakon toga članovi benda su se oprostili od publike, a Til im je ponovo na srpskom rekao: "Beograde hvala, hvala!". Tada je letelo na hiljade konfeta, a prizor je nezaboravan!

Izvor: b92.net/N.N.

b92.net/M.M.

Inače, spektakularni šou večeras i sutra će biti propraćen vatrom, eksplozijama i bogatim svetlosnim efektima, za čije osmišljavanje se pred polazak na turneju potroši sedam meseci, i na njemu radi 18 visokoprofilisanih inženjera.

Bina za dva koncerta bila je spakovana u čak 77 šlepera, a montirala se šest dana. Jačina zvuka će oboriti sve dosadašnje rekorde jer će ići i do 2.040.000 vati!

ATAImages/M.M.

Podsetimo, sastav Ramštajn zakazao je spaktakl za beogradsku publiku i za sutra, 25. maj, takođe sa početkom u 20 časova.

Tokom dva dana u Beogradu, prema procenama organizatora, očekuje se poseta više od 120.000 ljudi iz čitave Evrope.

Zbog brojne publike koja se očekuje, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, određeni delovi Novog Beograda bili su blokirani danas, što je najavljeno i za subotu.

b92.net/Nastasija Nastevski

Ramštajn je nastao 1994. godine u Berlinu. Od prvog dana do danas, članovi su pevač Til Lindeman, gitare Ričard Krispe i Pol Landers, basista Oliver Ridel, bubnjar Kristof Šnajder, i klavijaturista Kristijan Flake Lorenc.

Podeli:

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: