Bajontek najavljuje proizvodnju mRNA vakcina u Africi

Nemačka farmaceutska kompanija Bajontek iz Majnca koja proizvodi vakcine protiv kovid 19 saopštila je danas da u Ruandi i Senegalu traga za lokacijama za svoje fabrike mRNA vakcina

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 27.08.2021.

14:57

Bajontek najavljuje proizvodnju mRNA vakcina u Africi
Foto: Shutterstock/mady70

Nakon uspeha vakcine protiv korona virusa kompanija Bajontek je u julu najavila da će nastojati da razvije vakcinu protiv malarije koja bi se proizvodila u Africi, prenosi Rojters.

Fajzer razvija novu vakcinu protiv delta soja

Kao i preparat Comirnati za sprečavanje posledica preležanog kovida 19 i buduće vakcine protiv malarije i tuberkuloze bile bi zasnovane na takozvanoj mRNA tehnologiji, dodaje se u saopštenju.

Treća doza vakcine usporava deltu, tvrde Izraelci

Na današnjem sastanku sa predsednikom Ruande Polom Kagameom, senegalskim predsednikom Makijem Salom i predsednicom komisije EU Ursulom fon der Lajen u Berlinu, izvršni direktor Bajonteka Ugur Sahin potvrdio je nameru kompanije da proizvodi mRNA vakcine na afričkom kontinentu, saopšteno je iz Bajonteka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: