Širom Srbije: "I ja se borim"

Svakog 15. februara, Svet obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR, tradicionalno će organizovati humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima više od 30 gradova širom Srbije.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

11:54

Širom Srbije:
Foto: Promo

U Beogradu, centralna manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana na platou kod Delijske česme u Knez Mihajlovoj ulici, od 12 do 14 časova.

Tačno u 13 časova, pod sloganom I ja se borim, simbolično će se poslati srce podršle za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama.

NURDOR se, zajedno sa svim prijateljima, roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već punih 15 godina bori za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću, kao i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice. Kroz kampanju podstičemo kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

Ova kampanja rezultirala je prošle godine otvaranjem novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja u koje su građani Srbije kroz donacije uložili više od 100 miliona dinara.

Ove godine borimo se zajedno za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje.

S obzirom da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je omogućiti prostor u kom oni mogu da borave za vreme lečenja. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja dece kojima je ova podrška potrebna, a naši trenutni kapaciteti nisu dovoljni.

Ovim putem pozivamo beograđane da dođu u petak, 15. februara i svojim prisustvom se pridruže borbi svih nas za one kojima je naša podrška neophodna. Sve one koje to ne budu u mogućnosti, pozivamo da se priključe kampanji ’I ja se borim’ i doniraju sredstva putem slanja SMS poruke na broj 1150 (svaka poruka iznosi 100 dinara).

Ove godine NURDOR obeležava 15 godina postojanja i za ovo vreme kroz naše udruženje prošlo je više od 1500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest, izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a preko 1000, posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: