Zašto Srbi retko idu kod zubara? VIDEO

Dokazano je da je oralno zdravlje usko povezano sa zdravljem celog organizma, zato je veoma važno da vodimo računa o njemu.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

15:01

Zašto Srbi retko idu kod zubara? VIDEO
Foto:depositphotos/AllaSerebrina

Postoji nepisano pravilo da bi stomatologa valjalo posećivati jednom u šest meseci. Ekipa emisije 150 minuta je pitala naše sugrađane koliko često idu kod stomatologa i odgovor anketiranih je “retko”, razlozi su najčešće finansijske prirode.

Dr Tamara Ristić, stomatolog i specijalista parodontologije, kaže da ljudi najčešće posećuju svog stomatologa onda kada osete bol ili otok i napominje da je kontrolni pregled na šest meseci važan.

"Odlazak kod stomatologa na šest meseci ili jednom godišnje je od ključne važnosti. U tom slučaju svaki problem može da se zaustavi i lakše reši i to bez finansijskog opterećivanja", rekla je ona gostujući u emisiji "150 minuta" na TV Prvoj.

Kada deca prvi put treba da posete stomatologa, saznajte u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: