Dodajte samo jedan sastojak u jaja i primetićete kako vam se telo menja: Magično topi salo

Kada govorimo o zdravoj hrani za doručak, jaja su jedna od najsvestranijih. Bilo da volite kajganu, jaja na oko ili poširana jaja, možete svoj obrok da učinite još boljim ako vam je cilj da izgubite koji kilogram. I to samo dodavanjem jednog hranjivog zelenog lisnatog povrća - spanaća.

Zdravlje

Izvor: živim.hr

Petak, 03.02.2023.

16:52

Default images
Foto: Profimedia, ilustracija

Duže ćete biti siti

Spanać je, naime, prepun hranjivih materija koje ubrzavaju mršavljenje i može se lako dodati mnogim receptima, pogotovo jajima. Sadržaj vlakana u spanaću pomoći će vam da duže ostanete siti, što može da spreči prejedanje tokom dana. Osim toga, spanać jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upalu u telu koja bi mogla da spreči gubitak težine.

Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptid YY), koji smanjuje apetit i podstiče sitost. Isto tako, proteini podižu brzinu metabolizma i pomažu vam da zadržite mišićnu masu tokom mršavljenja. Hrana bogata proteinima, kao što su jaja, ali i riba, nemasno meso, idealna je ako pokušavate da skinete koji kilogram viška oko struka.

Pazite samo da ne dodajete previše soli, maslaca ili drugih visokokaloričnih začina.

Trbušno salo

Pokazalo se da je spanać i najbolje povrće za skidanje masnih naslaga sa stomaka. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve to je povezano sa smanjenjem masnog tkiva na stomaku.

Skidanje sala sa stomaka može biti frustrirajuć proces, ali ne može da se požuri. Gubitak opasne visceralne masti, koja se nalazi oko trbušnih organa, zahteva promenu načina života i prehrambenih navika. Na primer, uključivanje više vlakana i proteina u ishranu, ograničavanje konzumacije trans masti i dodatog šećera te redovno vežbanje mogu biti odlične opcije za početak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: