Hajde da imamo vremena za pregled i ove godine

U želji da promeni negativnu statistiku koja kaže da svake godine čak 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, a 1.600 izgubi život, Grand kafa zajedno sa partnerima nastavlja borbu protiv najčešćeg malignog tumora kod žena. Uz poruku „Ne gledaj u šolju, pregledaj se“, Grand kafa poziva dame da ovog marta poklone sebi – pregled, jer je bolest otkrivena u ranoj fazi lakše izlečiva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Zahvaljujući akciji "Hajde da imamo vremena za pregled", tokom 2022. godine, u mobilnom mamografu pregledano je više od 13.000 žena u pet gradova u Srbiji. Veliki odziv žena i popunjeni termini za preglede u svim gradovima potvrđuju da postoji potreba za nastavkom ove akcije.

Važnost akcije prepoznali su mnogi, a među njima i jedna od naših najvećih muzičkih zvezda Marija Šerifović, koja je apelovala na važnost preventivnih pregleda i zajedno sa Grand kafom pozvala dame da zakažu besplatan mamografski pregled za sebe i svoje voljene.

Pogledajte Marijin video-snimak i pridružite se akciji tako što ćete podeliti video-snimak na društvenim mrežama:

Prepoznatljivi "roze kamion" postavljen je na Kalemegdanu (Carigradski drum) od utorka, 7. marta 2023. godine, a besplatni mamografski pregledi će moći da se obave svakog dana (i vikendom) od 9 do 19 časova.

Svoj termin za preventivni pregled dame mogu zakazati radnim danima od 8.30 h do 14.30 h časova, na brojeve telefona 060/7171523 i 060/7171969. Pregled je namenjen svim ženama iznad 45 godina, kao i ženama od 40. godine koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke (majka, baka, sestra…).

Kako bi se što većem broju žena omogućilo da urade ovaj značajan pregled i sačuvaju sebe i svoje zdravlje, tokom narednih meseci, mobilni mamograf u organizaciji Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" uz podršku Ministarstva zdravlja, Grand kafe i Fonda B92 biće postavljen i u drugim gradovima širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu