Tehnopolis

Petak, 27.08.2010.

14:56

Žene više koriste mobilne telefone

Prema rezultatima poslednjeg istraživanja kompanije Nielsen, utvrđeno je da žene provode oko 22 odsto više vremena koristeći mobilni telefon nego muškarci

Izvor: B92

Default images

Istraživanje je obuhvatilo period od aprila prošle, do marta ove godine, a kompanija je imala nameru da ispita tržište, tako što će pratiti mesečne račune više od 60 hiljada korisnika mobilnih telefona širom SAD.

Prema ovom istraživanju, čij su rezultati objavljeni u utorak, žene provode oko 22 odsto više vremena koristeći mobilni telefon nego muškarci. One provode, u proseku, oko 856 minuta mesečno “na liniji”, za razliku od muškaraca koji provedu oko 667 minuta.

Žene, takođe više koriste i dopisivanje, a slanje ili primanje sms-a u proseku iznosi oko 601 poruka, dok je taj broj kod muškaraca nešto manji, oko 447 poruka mesečno.

Izveštaj, takođe, donosi podatak po kome su Afro i Latino Amerikanci dosta aktivniji od belaca. Naime, Afro-Amerikanci pošalju i prime oko 780 poruka mesečno, kod onih latinoameričkog porekla taj broj se kreće oko 767, dok kod belaca iznosi 566 poruka.

Istraživanja je obuhvatilo i podatke o aktivnostima različitih starosnih grupa, pa su tako, očekivano, tinejdžeri najaktivniji u slanju poruka. Prema izveštaju kompanije, oni u proseku pošalju oko 2.779 poruka mesečno, što je skoro duplo više nego što to učie korisnici od 18 do 24 godine.

Rezultati su, između ostalog, utvrdili da su najneaktivniji korisnici mobilnih telefona osobe starije od 65 godina, koji u proseku, otkucaju svega 32 poruke mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: