Apple neće da pravi automobil, imaju "pametnija posla"

Kompanija Apple je, po svemu sudeći, posle deset godina odustala od razvijanja električnog automobila.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2024.

20:54

Apple neće da pravi automobil, imaju
Foto: Shutterstock/Vytautas Kielaitis

Ovaj projekat je navodno ukinut nakon što je Apple odlučio da usmeri svoje resurse za rad na generativnim sistemima veštačke inteligencije, kako su anonimni izvori rekli za Blumberg.

Izvori kažu da su šefovi "jabuke" zaposlenima objasnili kako će tim koji je do sad radio na automobilu, SPG, uskoro biti premešten u Apple odsek za veštačku inteligenciju.

Polako će se, verovatno, gasiti i ostali timovi koji su radili na razvoju automobila, što nas i ne čudi. Iako je kompanija godinama radila na EV, u poslednjih pet godina nisu pokazali nikakav poseban napredak.

Sa druge strane, generativna veštačka inteligencija je rastuće tržište na kome će Apple nesumnjivo želeti da zauzme vodeće mesto, pošto će se za njega boriti za kompanijama Samsung i Microsoft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: