Whatsapp produžio rok za korisnički apdejt do ovog datuma

Kompanija Whatsapp je objavila da za tri meseca, do 15. maja, odlaže promene uslova korišćenja svoje usluge jer su brojni korisnici izbrisali ovu aplikaciju u strahu da će taj servis njihove poverljive podatke deliti sa kompanijom Fejsbuk.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Subota, 16.01.2021.

14:22

Whatsapp produžio rok za korisnički apdejt do ovog datuma
Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

U objavi kompanije Whatsapp stoji da su lični podaci oduvek bili enkriptovani (zaštićeni) i da će i nadalje biti zaštićena privatnost korisnika, iako praksa da se neke infomacije dele sa Fejsbukom nije nova, ali neće biti proširivana u buduće, prenosi BBC.

U međuvremenu je kompanija Signal juče saopštila da ima "tehničkih poteškoća" jer se prilagođava kako bi mogla da primi milione novih korisnika koji su očigledno ugasili svoje Vocap aplikacije i pristupili Signalu.

"Milioni i milioni novih korisnika šalju poruke da je privatnost važna", rekli su iz Signala u postu na Tviteru.

Najava Whatsapp da će tražiti od korisnika da apdejtuju svoje aplikacije pod novim uslovima korišćenja stvorila je paniku i izazvala bes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju osnovnih vrednosti Whatsapp koji je i stekao brojne korisnike upravo zbog reputacije da su na toj platformi podaci korisnika zaštićeni.

"Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo činjenice i naše principe", naglasili su iz Whatsapp u saopštenju na blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: