WhatsApp je sinoć bio neupotrebljiv: Evo šta se zapravo desilo

U utorak, 14. jula uveče, dve milijarde korisnika aplikacije WhatsApp nisu mogli da šalju i primaju poruke u periodu od oko sat vremena.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2020.

11:49

WhatsApp je sinoć bio neupotrebljiv: Evo šta se zapravo desilo
Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Aplikaciju je bilo moguće otvoriti, ali ne i koristiti. Nakon približno sat vremena problem je rešen, a iz WhatsApp-a je stiglo pojašnjenje o čemu se radilo.

Prema saopštenju koje je WhatsApp poslao portalu The Verge, do problema je došlo zbog interne nadogradnje koja je poremetila rad developera i uskratila pristup ključnim funkcionalnostima.

WhatsApp nije poznat po većim problemima u radu, pa je, tako, ovo prvi incident te vrste u više od godinu dana. Prošli put se ta aplikacija "srušila" u isto vreme kada i Facebook i Instagram, i nije bila dostupna oko dva sata. Ova aplikacija za dopisivanje ima dve milijarde korisnika, što je za 500 miliona više nego 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: