300 robota čistača priča viceve na pet jezika VIDEO

Kompanija LionsBot iz Singapura proizvodi robote specijalizovane za čišćenje velikih prostora. Osim toga što su specijalizovani za različte operacije, ovi roboti su, zbog svoje interaktivnosti, veoma zabavni ljudima.

Tehnopolis

Izvor: B92, Vidi

Sreda, 25.09.2019.

16:35

Default images

Naime, LionsBot roboti umeju da budu veoma duhoviti budući da su programirani da pričaju viceve i to na pet jezika. I ne samo to, oni umeju da pevaju i da repuju.

Nakon što im se "predstave" skeniranjem QR koda, ljudi mogu da im postavljaju razna pitanja, na koja će im roboti odgovarati na engleskom, mandarinskom kineskom, malajskom, tamilskom i japanskom.

LionsBot proizvodi čak 13 različitih tipova robota namenjenih za izvršavanje različitih operacija kao što su usisavanje, pranje, ribanje, brisanje, prevoz opreme za čišćenje (do težine od 450 kilograma) ili odnošenje smeća.

Šest singapurskih firmi nedavno je angažovalo flotu od 300 ovih robota koji će ubuduće biti angažovani na čišćenju gradskih prostora i zabavljanju prolaznika.

Inače, svoje robote LionsBot iznajmljuje po ceni od 1.350 do 2.150 dolara mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: