Xiaomi: "Ne želimo reputaciju proizvođača telefona jeftinijih od 300$"

Poslovna i cenovna politika kineskog Xiaomija doprinela je, proteklih godina, velikom rastu proizvodnje, prodaje, kao i popularnosti tog brenda i njegovih proizvoda.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphoto/Irrmago
Ilustracija / Foto: Depositphoto/Irrmago

Sve ono što Xiaomi za prodajnu cenu svojih uređaja nudi stvorilo je veliku bazu fanova ovog brenda pametnih telefona.

Izgleda, međutim, da se takvom načinu poslovanja bliži kraj, pa su već počele da kruže glasine o porastu cena Xiaomijevih pametnih telefona u budućnosti.

To je najavio izvršni direktor i suosnivač kinskog proizviđača Lei Jun u intervjuu za sajt TechNode.

"Želimo da se otarasimo reputacije proizvođača čiji pametni telefoni koštaju manje od 2.000 juana (oko 300 dolara). Želimo da investiramo više i da pravimo bolje proizvode. Naši telefoni bi, u budućnosti, mogli da budu skuplji, ne mnogo, ali svakako skuplji."

Pročitajte još:

Lei Jun je otkrio i da je menadžmentu kompanije rekao da bi aktuelni model Mi 9 mogao da bude poslednji Xiaomijev flegšip uređaj ponuđen po ceni nižoj od 3.000 juana (oko 446 dolara).

Xiaomi je, inače, već izdvojio Redmi kao svoj podbrend, pod kojim će se proizvoditi i prodavati uređaji pristupačnijih cena.

Mi linja pametnih telefona već je krenula u pravcu više klase, kako sa kvalitativne, tako i sa cenovne tačke gledišta, podseća Giz China.

strana 1 od 34 idi na stranu