Četvrtak, 07.03.2019.

20:00

Xiaomi: "Ne želimo reputaciju proizvođača telefona jeftinijih od 300$"

Izvor: B92

Xiaomi: "Ne želimo reputaciju proizvoðaèa telefona jeftinijih od 300$" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Edi

pre 4 godine

Novi telefon od Xiaomija kompanije Xiaomi Redmi Note 8 SPECIFIKACIJE 1gb ram, mtk 6582m procesor,ekran 640x480 tft, cena 1600 evra.

Swedenonline

pre 5 godina

@kele®

Laž je od tebe prenešena jer sve gde čitaš su osobe koje nisu u toku. OIS je jedan od načina, closed loop motor ( electrostatic) je uz VCM brži na odzivu. Dopustite tehnologijama razvoj!

https://www.gizchina.com/2019/02/17/mi-9-closed-loop-motor-explained/

Način fizičke stabilizacije je moguć sa plivajućm čipom ili plivajući sočivom? Tu kraj?

DXOMARK ne pravi greške.
https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-9-camera-review/

Ako neku tehnologiju koja je nova odbijaš jer je ne razumeš nazivajući je ne postojećom to je dezinformacija i to zovem LAŽ. To što sam u Švedskoj ne menja stvari, jer jedini način opasuljiti i Šveđane kad se drže tradicionalnih starih rešenja je da su upravo ista odgovorna za pad Švedske privrede koja nije u korak savremenim tehnologijama. Svaki dan moram nekome da uvide prst u oko da bi ga zabolelo i da kad dođe sebi uvidi zašto je kažnjen. A Šveđani su sa svojim tradicijama koje su radile posao 100 godina jedni od najtežih da prihvate da to u današnje vreme nije prednost već teret.

kele®

pre 5 godina

"The colors are true to life, but in spite of the f/1.75 aperture the Mi 9 often fails to get the exposure correctly since the lack of optical stabilization forces it to keep shutter speeds above 1/33s"

Moj švedski prijatelju, ovo je citat sa GSM arene za slikanje noću. Ako oni lažu onda lažem i ja.

Xiaomi Mi A2 lite sam kupio klincu za Novu godinu, tako ne postoji razlog za hejt sa moje strane. Svima ih preporučujem ali upravo zbog cijene. Daleko je to od savršenog. Telefon ima dosta sitnih bagova koje nismo očekivali. 250 evra je max koliko bih za sada dao za Xiaomi.

Dalje, daj neki link po mogućnosti oficijelni gdje piše da ima OIS (ne EIS).

Evo jedan za čitanje: https://forum.xda-developers.com/Mi-9/how-to/lack-ois-matter-to-t3902822/page1

I hvala za ovo nazivanje lažovom (osoba koja govori LAŽI). Džaba Švedska džaba sve. Nekultura je izgleda svugdje ista.

Ero s' onog svijeta

pre 5 godina

Srbi k'o Srbi, Redmi će ostati kao spas i ne treba da gledate Mi seriju. BMW 316 je i dalje BMW ali nije M3. Žaba, potkovica, kosač, nosač.
(tišina u obdaništu!, 09. mart 2019 16:23)

Redmi Note 7 je bolji telefon od Mi A2 a ista im je cena. Kako to misliš da je Mi serija bolja od Redmi? Flegšipovi će biti u Mi seriji, ostatak spektra će biti razbacan. Veliku većinu ionako ne zanimaju telefoni od 500-600e. tako da je Redmi serija pravi izbor. Bolji je dobar Redmi nego Mi Lite.

Swedenonline

pre 5 godina

Test kamera:

https://www.androidauthority.com/dxomark-xiaomi-mi-9-camera-956475/amp/

Da Huawei nema problem sa ekranom i da je na 855 chipu bio bi bolji izbor, ovako, sve jasno.

Swedenonline

pre 5 godina

Pre neki dan čitam recenziju Mi9 i saznam da u hrpi kamera koje telefon posjeduje niti jedna nema optičku stabilizaciju. Ćao zdra'o...
(kele®, 09. mart 2019 19:14)

Ko god ukuca u Google Mi 9 optical stabilisation, za sekundu će shvatiti LAŽ koju si izrekao. No, nejasan motiv. :/

sašavac

pre 5 godina

Pa upravo to ih i prodaje. Niska cena za namunjene performanse koje 90 odsto korisnika neće ni upotrebiti, ali voli da kaže da ih ima.

kele®

pre 5 godina

Pre neki dan čitam recenziju Mi9 i saznam da u hrpi kamera koje telefon posjeduje niti jedna nema optičku stabilizaciju. Ćao zdra'o...

tišina u obdaništu!

pre 5 godina

Srbi k'o Srbi, Redmi će ostati kao spas i ne treba da gledate Mi seriju.
BMW 316 je i dalje BMW ali nije M3.
Žaba, potkovica, kosač, nosač.

Spyderco

pre 5 godina

Totalno ludilo, slicna stvar je sa grafickim karticama, ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre. (realan, 8. mart 2019 08:46)

Neki kažu da se to zove ekonomski rast. Tovari novi model svake godine i pumpaj cene, kako bi inače neki majstori postali milijarderi. E sad, koliko to stvarno utiče na poboljšanje kvaliteta života ljudi, a koliko se radi o indukovanim potrebama pod uticajem marketinga, to je drugo pitanje. Pogledaj automobile: nekada mi nije bio problem da povremeno otvorim haubu i šipkom proverim nivo ulja u motoru,a sad - cvrc; a ako njihovi senzori zabaguju, šta onda? Ili senzori za parking; ako ne umeš da parkiraš auto, idi bre peške ili prevozom (doduše, mojoj bivšoj ženi dobro dođu, pošto nikad nije znala gde je levo). Nova vremena.

boki

pre 5 godina

ne moras nemati para da bi kupovao jeftine telefone ili imati da bi kupio skupe modele,jednostavno sto da platim hleb 50 kad skoro isti imam za 20din,ne mislim da treba biti stipsa vec zasto nekom ko je brezobrazan da platim vise,taksi 1 km je 60din zasto bi za isto platio 100din jednostavno necu...sve mobilne telefone sam koristio i imao od 100-1000e i naj bolje su se pokazali modeli od 200-350e trenutno koristim xiaomi max3 ne kazem da je naj bolji ali za taj novac je odlican i iskreno vredi bar 40% vise i iskreno dao bi toliko za njega zato sto vredi,mate 20lite sam imao i prodao odma posle dve nedelje taj novac ne vredi izvikana marka..npr a6 i a7 su mnogo bolji od huaveja mate 20 ali nisu toliko reklamirani ni izvikani pa su i jeftiniji

ako je nesta skupo ne mora da znace da je dobro i po svaku cenu ga treba kupiti pa u autobus ulaziti sa podignutom rukom i galamiti gradom da bi istakli svoj premium telefon i da bi sebe cinili vrednijim nego sto jeste,nemati kuci leba ali tel mesecno placati 80e to je in,ne to nije in to je bolest i 50% kupaca premium telefona su bolesnici jer smatraju da sa njim vise vrede...

drugih 50% kupaca su oni koji imaju koje boli d...e sta drugi misle jednostavno im se moze ne eksponiraju se i ne prave se vazni i ne kunu se u kvalitet svog tel...

kaokakao

pre 5 godina

Zato su i napravili podbrend Redmi, koji ce biti pristupacan, dok ce MI serija probati da bije bitku sa premijum telefonima. Onda moraju da izbace ubicu telefon, jer dosadasnji koliko god dobri bili nisu bili u rangu flegsip telefona najjacih proizvodjaca. A da bi se izborili moraju imati ako ne bolji onda makar slican premium telefon, jer nemaju jos ime kao Samsung ili Aple, tako da se moraju nametnuti. Kamera im je glavna boljka.

NoName

pre 5 godina

@cicvara

Skupe stvari ne opravdavaju i kvalitet. A to ocigledno niste naucili.
Zapravo, veliki deo cene upravo ide na ime i jos ponesto, a ne na sam proizvod i pokrice plata radnicima, amortizacije i drugih stvari. Taj deo cene cini 30-50% samog proizvoda. Tj. njegove stvarne cene koje pokriva gore navedeno.

Locutus

pre 5 godina

Imam Lenovo Vibe P1, baterija 5000 mAh (to mi je bilo najvažnije), aluminijum, solidna izrada, dosta čvrst, itd. Sad je već na izdisaju i tražim nešto slično, a da može da stane u šaku (koja nije mala) i ne mogu da nađem. Jednostavo u moru telefona nema kršteni telefon sa jakom baterijom, 3-4 Gb rama i solidnom konstrukcijom za manje od 500-600e (nisam video ni skuplje). Tepsije od 6 i više inča ne računam.

cicvara

pre 5 godina

E, ondaK ništa. Kupovaćemo telefone marke Ulegone, Elephone, Umidigi, Oppo, Vivo, itd. Tako sve dok i oni ne poskupe.
(Ero s' onog svijeta, 7. mart 2019 21:44)

Znači ipak je tačno da ste do sad kupovali ovog kineza, zato što je jeftin, a ne kvalitetan.

Miroljub

pre 5 godina

@Pragmatic, 7. mart 2019 21:36

Meni je magicna granica 200 dolara. Za sada je Xiaomi bio tu. Poslednji koji sam uzeo je Xiaomi 5 plus za 157 dolara.

vvv

pre 5 godina

Softver im je dosta napredovao poslednjih godina, imaju odlicnu saradnju sa Qualcommom (snapdragon), a i sa Samsungom. To je strategija od pocetka, i stekli su se uslovi da povecaju cene. Nije mi drago, ali tako je to. Mozes da dobijes najvise par generacija ispeglanih uredjaja pre poskupljenja, i onda dobijes novi Huawei. Ne mora da znaci da ce stvarno da znacajno poskupe sledecu generaciju (mozda samo pokusavaju da povecaju prodaju mi9 ovom izjavom), ali iskreno, vise razloga ima Xiaomi da digne cene, nego sto je Huawei ima(o). Huawei ti proda chipset druge klase, amoled trece klase, uz softver zaostao u razvoju, a naplati neku nebulozu. Da se zabrine covek.
Ne znam kako ce Xiaomi proci i koliko misli da poskupi, ali mora ostati solidno jeftiniji od One Plus, ako misli da nesto uradi. Da su mi 8 i 6t isto kostali, ne znam bas koliko bi mi 8 bio popularan.

Milan Stojadinovic

pre 5 godina

"Inace, kupio sam Xiaomi Mi A2 i nema boljeg telefona za 200 evra. Redovni apdejti, Android One i solidna izrada. Sta vise coveku treba?
(Bojan, 8. mart 2019 10:13) "

savrsena ponuda. al da je 300 evra, izabrao bih Motorolu. losa im je ova ideja.

Saša

pre 5 godina

Kao i za svaku drugu robu, kada se predje neki prag cene, za mali dobitak se placa mnogo. Kod telefona je to cini mi se neka vrednost od 200 eura. Za 500, 600, 1000 eura imate fotoaparate, laptopove, koji ce mnogo bolje odraditi posao nego telefon. Kome novac nije problem, naravno kupice telefon od 1000 eura i kameru i fotoaparat i laptop i desktop...

Marko

pre 5 godina

Bez brige ljudi, ostaje nam jeftini a dobri Redmi telefoni. Kad i oni poskupe za par godina pojavice se novi brend koji ce prodavati odlicne telefone za 150-200 eura. Circle of life. Nema brige.

sheep keeper

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37) 
Samsung galaxy s2 je bio sve samo ne 350e. Licno po izlasku sam ga platio tada apsurdnih 80 hiljada, sto je sada cena proslogodisnjeg flagshipa...
(sarkazam, 08. mart 2019 02:05)


za S2 nebih znao Ali za S3 se secam kao da je bilo juce. odmah nakon izlaska sam ga kupio za 750e u Becu. kod nas se tek posle mesec-dva pojavio za 900e!

gradjaninX

pre 5 godina

Telefon koji najviše zrači je upravo ova marka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 8. mart 2019 08:33)

Zamisli sferu (loptu). Sve unutra je popunjeno signalom. Taj signal je 2G, 3G, 4G (uskoro 5G). Ti si u toj sferi, imao telefon ili ne. Telefonirao ili ne. Kad izadjes van te sfere, nemas signal, nisi dostupan takoreci.

Uzivaj.

Bojan

pre 5 godina

Pogledajte malo po netu telefon marke ULEFONE. Ja imam Xiaomi i dobar je, ali nemam nameru da plaćam 300+ evra za neki sledeći iz njihove ponude. Pogledajte ULEFONE. (Goran, 8. mart 2019 09:29)

Pa ko te tera da placas vise od 300+ evra? Xiaomi je izdvojio Redmi kao poseban brend (ono sto je Huawei uradio sa Honor-om) i tu ce i dalje biti telefona sa cenom od 130 do 300 evra.

Inace, kupio sam Xiaomi Mi A2 i nema boljeg telefona za 200 evra. Redovni apdejti, Android One i solidna izrada. Sta vise coveku treba?

Drax

pre 5 godina

Ceo taj biznis sa telefonima je zakovao nema tu profita vise Xiaomi je kreativan i fleksibilan tako da imaju mogucnost da budu najbolji kvalitetom ako to zele. Ali brend je druga prica apple je poznat kao skup Xiaomi nije.

Огњен

pre 5 godina

На срећу па ће тржиште све то регулисати и ваш квалитет и цене ваших телефона.

Maks

pre 5 godina

@(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Čak i da dva uređaja imaju slične specifikacije, a da je drugi znatno skuplji, ne mora da znači da je drugi uređaj bolji izbor.

Evo, primera radi... Gledao sam skoro kakav se eksterni hard disk možda najviše isplati da se kupi... i u radnji su imali eksterni Toshiba hard disk od 2TB na koji je fabrički ugrađen USB port (znači, "kutijica" ne može da se menja kod tog modela), a za te pare otprilike koliko taj hard disk košta može da se kupi neki SATA III hard disk od 1TB kao za laptop i "fijokica" da se to koristi kao eksterni hard disk (pa u slučaju da se USB port možda pokvari, da postoji mogućnost da se samo "fijokica" zameni ako je hard disk unutra još uvek ispravan)... neki drugi modeli eksternih hard diskova kod kojih je USB samo na "fijokici" (koja bi mogla da se zameni jer je unutra klasičan SATA III hard disk) su slično koštali za kapacitet od 1TB kao taj Toshibin od 2TB što košta.

I sad jeste plus da hard disk može da se izvadi iz "fijokice" i da se samo "fijokica" zameni ako zatreba... ali duplo veći kapacitet za slične pare mislim da je još veći plus... jer ako cena po gigabajtu ispada otprilike duplo niža, onda mislim da se više isplati da se kupi još jedan takav za backup... pa da možeš da skladištiš 2TB uz dodatnih 2TB za backup (pa ako se jedan možda pokvari, imaš rezervu), nego da uzimaš dva od po 1TB za slične pare samo zato što su mogućnosti za popravku nešto možda malo veće.

Goran

pre 5 godina

Pogledajte malo po netu telefon marke ULEFONE. Ja imam Xiaomi i dobar je, ali nemam nameru da plaćam 300+ evra za neki sledeći iz njihove ponude. Pogledajte ULEFONE.

Seneka

pre 5 godina

@Hogar

Kotistiš Redmi 4A u 2019. godini, sa Snapdragon 425 quad qore procesorom i Androidom 6.0 i kažeš da je telefon bolji i od Ajfona. Od kog Ajfona je bolji, od onog prvog iz 2007. godine ili kog? Prosto je neverovatno šta sve pišete ne biste li ljude nagovorili da kupe ovaj brend. Još neki daju pluseve. Kad ovako nešto pročitam, shvatim da Xiaomi fanovi, bar veći deo njih, ne shvata šta čini dobar telefon i da su u pitanju laici. Nije sramota nemati para za skuplji telefon, nemam ni ja, ali jeste sramota lagati, i govoriti neistinu.

Online

pre 5 godina

Prvo je bio Apple, pa je DLM pevao "tamo gde cveta Samsung žut" pa je Samsung izbio na 2. mesto. Onda su i oni postali bezobrazni pa se pojavio Huawei. Sad je i Huawei kao neki premijum pa se pojavio Xiaomi. I posle njega će se pojaviti neki novi koji traži deo kolača cenom i kvalitetom. Dok je istoka, biće i jeftinih dobrih telefona. Pozdrav.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Taman kad ga ljudi zavole i postane svetski poznat brend po odnosu cene i kvaliteta, oni odluce da podignu cene... steta (Ime, 08. mart 2019 00:31)

Sad ga mrzite haha? Udri Saomi Srbe po džepu!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

par ljudi ovde pominje oppo kao jeftiniji i manje kvalitetniji od xiaomija. cisto da se zna, oppo je verovatno najveci premium brend telefona u kini.
(gashpar, 08. mart 2019 06:20)

Ljudi u Srbiji generalno ne znaju ništa. Oppo je takođe i "parent company" jednog poznatijeg brenda - OnePlus.

I još nešto, Xiaomi gubi pare na svakom prodatom telefonu, novac zarađuju prodajom softvera. Cene apsolutno nisu realne i nemaju veze sa "maržom 5%". Ne, gube barem 20% od cene.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre.
(realan, 08. mart 2019 08:46)

Mit stvoren u Srbiji. GeForce 8800 Ultra je koštala 900 evra. Oduvek je vrhunski PC koštao 2000e.

Zvezdinho

pre 5 godina

Za Lanistera odgovor. Razlika u izradi i materijalima je minimalna Xiaomi A2 je u klasi sa A8 i za dva koplja bolji of njega a razlika u ceni 150e. Uporedi Xiaomi Mi9 450e i Samsung S10+ od 1050e. Ta razlika o kojoj ti pricas ti ne mozes videti. Otislo se previse u daljinu sa namenom telefona i ne vidim poentu kupovine telefona od 1000e kad je i Xiaomi do 450e vise nego odlican.

realan

pre 5 godina

Huawej bio jeftini, pa poskupeo i napravio Honor.
Honor poskupeo, pa se stvorio Xaomi.
Xaomi sada poskupljuje i napravili Redmi.
Za par godina Redmi kostace 1000 evra pa ce napraviti i on svoje podizvodjace, svi su gramzivi kad su pare u pitanju.

Realno Iphone treba da kosta 300 evra, i Galaxy 10+ isto 300 evra. Besmisleno je kao ekran kosta, kakav bre ekran kosta, imao sam tablet od 7,8,10 inca jos pre 10 godina i platio Samsung tab 10-15 hiljada dinara, koga bre oni lazu, mi sada kupujemo markiranu odecu od telefona.

Realno kozne cipele 60 evra, a gabbana cipele su 1200 evra... isto je i sa telefonima placamo gabanna telefone od 1200 evra. Kao imas savitljivi telefon od 2300, ma vazi, i ovaj jedan ekran svi koristimo za istu stvar drustvene mreze, i pozivi. Preko 300e ne treba da kosta telefon. Totalno ludilo, slicna stvar je sa grafickim karticama, ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre.

maki

pre 5 godina

Imam Xiaomi MAX 2 preko god dana. Odlican hardver i odlicno radi. Ono sto niko od komentatora nije pomenuo je podrska i briga o korisnicima. OS se brzo ucitava, ne baguje i trosi malo baterije. To je zbog MIUI optimizicije koja se redovno azurira. Koja god da je verzija Androida posle nekog vremena se MIUI apdejtuje i to na svim modelima, a ne samo premijum. Samsung kupis jednom i ne daju nikakva azuriranja vise, posle nekog vremena sve uspori a novije aplikacije ne mozes instalirati jer koce. Xiaomi je pokazao da mu je podjednako stalo do svih kupaca, sa dubljim ili plicem dzepom.

Dejan

pre 5 godina

Super specifikacije, ajde da se ložimo na to. Ali kvalitet je nešto drugo. Kad god je nešto bitnije ja teram ženu da slika svojim 3 godine matorim iPhoneom. Ili odem u inostranstvo na koncert omiljene grupe, snimim pesmu, a zvuk probija da ne može da se sluša. Sva sreća pa je drugar do mene imao kršten telefon. Imam još primera, ali me mrzi da kucam, planiram da ga uvalim babi, mada kad znam koliko zrače ispaće da sam bezosećajan :-)

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Jedno je sigurno da su cene telefona basnoslovno velike pogotovo kod Samsunga, Iphone i sad izgleda i Huawei. Svi rade na isti nacin, vrlo brzo promene politiku i cene, slicno je u bilo kojoj bransi, proizvodu i sl. Ipak nije mi jasno da neko bofl plastikanera kao Xiaomi uporedjuje sa Iphonom ili Samsungom, zar ti ljudi ako nemaju za kupovinu tih telefona moraju da ih pljuju? Kao kad ne mozes da kupis novu Mercedes E klasu shoting brake i kupis Kia proceed karavan (slicne siluete) i tvrdis kako je Kia ista kao mercedes ali samo manje kosta??? Tako je nas mig 29 jaci od F16, Rusija od Amerike, Reno bolji od Bmw.a, Fiat stilo od Golfa... Eh Srbine Srbine.

Bojan

pre 5 godina

(Lanister, 08. mart 2019 00:06)

Ma da, Apple je postao firma od 1000 milijardi dolara zato što ne precenjuje svoje proizvode. Ne budi naivan.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO.

I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to.
(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Ne ide to bas tako....!
Naime, Samsung ulaze u razvoj i marketing, ima sopstvenu distribuciju i svoje centre po svetu. To sve znaci da im marza od 5%, koliko ima Xiaomi ne odgovara i ona mora biti najmanje 30 ili vise posto.

Xiaomi, sa druge strane, ne ulaze ni cent u reklamu, ne pravi svoje centre po svetu i prodaje iskljucivo online ili preko distrubutera, kao kod nas. Pri tome imaju jos hiljade proizvoda u svojoj ponudi.

Materijali koje ugradjuju nisu najnovije generacije ili su iz B klase, sto znaci da su mnogo puta jeftiniji od A klase, a razlikuju se samo po broju mogucih otkaza na hiljadu komada, sto se utvrdjuje testiranjem. Oni nepoznati kineski brendovi, rade sa delovima iz C klase.

Xiaomi je jedna od prvih kompanija koja je postigla ime, bez bilo kakve placene reklame. Apple i Samsung ulazu milijarde godisnje na reklamu, a Huawei ih polako prestize, koji doduse radi isto sto i oni, samo bolje.

gashpar

pre 5 godina

par ljudi ovde pominje oppo kao jeftiniji i manje kvalitetniji od xiaomija. cisto da se zna, oppo je verovatno najveci premium brend telefona u kini.

mile

pre 5 godina

(blabla, 08. mart 2019 00:22)

Zaboravio si da dodas o razvoj. Neke firme puknu milijarde na razvoj tehnologije a neke samo to iskopiraju.

Toni

pre 5 godina

(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Nikako nije za upoređivanje. Dijamant nastaje isključivo i samo na prirodan način i ljudski rad nema skoro nikakav uticaj na vrijednost istoga, dok je kod telefona stvar suprotna, cijena najviše zavisi od ljudskog rada (bilo manuelnog, bilo intelektualnog) i korekcije cijena su moguće ako to proizvođač, tj, prodavac hoće. Sa druge strane, nema razloga da stavite "sale" na 24-karatni dijamant, jer će to uvijek imati svog kupca, za koji god novac se prodavalo.

Lanister

pre 5 godina

Glavni i najveci razlog za to je ponuda i potraznja, sto se u danasnje vreme moze gotovo poistovetiti sa marketingom. A vi se tesite da je sve ostalo u pitanju. Dijamanti nemaju brend, to ste zaboravili... Takodje ste zaboravili na softver koji takodje utice na izbor i nosi svoju vrednost. (blabla, 08. mart 2019 00:22)

Lepo znaci mobilni padne sa neba i onda neko odredi cenu na osnovu ponude i potraznje. Ok. Druze telefon je fizicka stvar koja se pravi, znaci mora neko da proda materijal od kojeg se to pravi. Cenu odredjuje i to koliko kosta taj materijal, a on je skuplji ili jeftiniji zavisno od kvaliteta. Pusti ti softer i posle sto rade it strucnjaci, narvno da i to utice na cenu, ja pricam o sirovom proizvodu.

Postoji razlog zasto moj iphone 6 radi vec 4 godine kao sat a zasto neciji shaomi ode tri puta na servis za godinu dana. Nece biti da je zbog vrhunskog softvera.

achitwn

pre 5 godina

Ja sam zadovoljn i sa Redmi linijom, evo Redmi note 4 radi besprekorno već treću godinu. Ni jednon nije zabagovao, radi kao i prvog dana kad sam ga kupio, zaista sam prezadovoljan. (objektivan, 07. mart 2019 20:56)

Na kom si release? Ako ti je merilo za dobar telefon ne-bagovajje slabo je to. Kakav je ecosystem, jel povezan sa tvojim laptopom tabletom, nekim tv strea box tip roku ili google cast. Sta je sa IoT stvarima jel kontrolises nesto. Telefon kao tefon za facebuladninstagram i fotke je za klince.

achitwn

pre 5 godina

Годину дана користим Редми 4А, сјајан телефон, практично без мана, за разлику од Самсунг, Ајфон и сличних извиканих брендова за вишеструко веће $$ и много багова. Наравно да бих узео и скупљи модел, квалитет су ми доказали. Иначе, донешен из Кине за 83е, а у Винвин-у је био око 110.
(Hogar, 07. mart 2019 20:52)

Ma daaaj bre. Sta pricas.

sarkazam

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37)
Samsung galaxy s2 je bio sve samo ne 350e. Licno po izlasku sam ga platio tada apsurdnih 80 hiljada, sto je sada cena proslogodisnjeg flagshipa...

Lanister

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO.

I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to. Zamislite dva dijamanta i oba imaju identican broj karata, cena ce biti ista i sigrno jedan nece biti duplo jeftiniji.

blabla

pre 5 godina

U principu, koliko god da podignu cene, za 6 meseci od trenutka izlaska modela platicete ga isto koliko is sada, jer ce im tada padati cena, za razliku od sada kada su prejeftini i cena im ne pada skoro pa ni kada izadje novi model u seriji (9-12 meseci kasnije).

Komšija

pre 5 godina

Jedan pametan čovek je rekao: " Nijedan telefon ne košta 1000$". Tako da danas se više plaća brend nego uređaj. Imam Xiaomi i super je! Iphone je odličan telefon, ali sta je previše, previše je...

blabla

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO. I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to. Zamislite dva dijamanta i oba imaju identican broj karata, cena ce biti ista i sigrno jedan nece biti duplo jeftiniji. (Lanister, 08. mart 2019 00:06)

Glavni i najveci razlog za to je ponuda i potraznja, sto se u danasnje vreme moze gotovo poistovetiti sa marketingom. A vi se tesite da je sve ostalo u pitanju. Dijamanti nemaju brend, to ste zaboravili... Takodje ste zaboravili na softver koji takodje utice na izbor i nosi svoju vrednost.

blabla

pre 5 godina

Da nas to čeka znao je svako sa barem pola mozga u početku malo skuplji a posle još malo skuplji... Tada će oppo ili neko drugi brend biti ono što je xiaomi danas pa jovo nanovo oppo će podići cenu doći će zamena itd. (Nebojša, 07. mart 2019 20:37)

Oppo i Vivo su skuplji brendovi od Xiaomija. Tj. Flagship telefoni su im skuplji, a u istom cenovnom rangu u jeftinijim serijama nude manje.

klok krk

pre 5 godina

Za sada su brutalni telefoni! Kao i cene. imao sam nekoliko modela, trenutno mi 8. Dere sve duplo skuplje modele u svim segmentima.. Ne bih voleo da ista menjaju..

Totem

pre 5 godina

Pa dobro jedno su želje drugo je stvarnost.Šaomi možda zaboravlja da je ih je samo puka sreća spasila od tržišne utakmice u Aziji sa Le ecom tj nekadašnjim LeTv brendom.

Le eco jedva čeka ovako ishitrene glupe izjave i ako šaomi zaista poludi sa cenama samleće ih Le eco a takođe je tu i Meizu.

Mi koji pratimo malo više kineske proizvođače dobro znamo da je šaomi ponudio global rom i noviju verziju androida za razliku od Leeca pre nekoliko godina ali takođe i znamo da je Leeco bolji od šaomija i da jedino ima stariji android. Kad kažem bolji mislim bolji u svemu a posebno u kamerama.

Imam šaomi mi a2 ali imao sam i Leeco a uvek ću da izaberem bolju soluciju a šta piše na talefonu to me nije mnogo briga. Ajde baš da vidim šaomi da proba da se kocka.

danijel sifer

pre 5 godina

mi8 (340 evra)
1. snapdragon 845 6gb rama sa miui optimizacijom je brži od iphone x i s9 (vidi na youtube)
2. senzor za kameru sony sa dvostrukom kamerom pozadi i sa google kamerom za mi8 pravi bolje slike od iphone i s9 mada nije loš i originalni mi8 softver
3. prelep telefon tanak i lagan sa velikim ekranom, oled ekran, fhd sve što ti treba
4. mane: glavna mana - interfejs za osnovne stvari kao sto su poruke i pozivi je očajan i nepregledan, mora se downloadovati sa playstore a tada je opterećen reklamama. ne znas ko te zvao, ko ti pisao... gorila 5 je podvala, ogrebao sam ga 1. dan. prednja kamera ok ali ne i dobra.

zaključak: mi 8 tj mi 9 je nivo huawei p20 samsung s9/10 iphone x. 2-3 x jeftiniji, ostalo je stvar navike.

blabla

pre 5 godina

A hahahahah, e sad ce da vas deru xiaomićevci
(18+, 07. mart 2019 22:55)

Nece mene niko i dalje da dere jer cu uvek uzeti najvise za svoj novac. Koliki god da je. I ko god da je.

Swedenonline

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37)

Samo u zemljama poput Srbije (nažalost, trećeg sveta) je mobilni telefon statusni simbol. :(

vs

pre 5 godina

Imam Redmi Note 3 već 2 ipo godine i prezadovoljan sam. Telefon ne baguje nikad. Prosto je neverovatno koliko mi je pružio telefon koji sam platio 200€. Sledeća investicija će mi biti Xiaomi Pocophone F1 koji košta oko 300€, a specifikacijama gazi te statusne simbole od 800+€

BorisDj

pre 5 godina

Nema tu iznenadjenja. Istu, oprobanu politiku, radi probijanja na trzista vodili su i ostali proizvodjaci, 2005-6. LG, 2006-7. Samsung, 2008-9. ZTE i Huawei, kasnije Xiaomi...

pera

pre 5 godina

Trend je da se psiholoski navikne masa da je normalno da premium telefoni kostaju 1500-2000e, pa pretpostavljam da i xiaomi hoce svoj deo kolaca. To ce biti zanimljivo videti da li ce da prodje kod kupaca.

Swedenonline

pre 5 godina

Mi9, sa 8Gb Rama, platio 550 evra (preprodaja), Mi8 500 a Mi6 600. Meni izgleda da pojeftinjuju u flagship segmentu!
Mi6 Sam uzeo preko Geeka a zadnja dva od Švedskih firmi. :/

boki

pre 5 godina

i treba realno za male pare odlican tel,jedini u kuci imam xiaomi-ja ubedljivo naj jeftiniji ali i naj bolji,da kosta duplo vise opet bi ga izabrao jer moja zena je zakleti fan samsunga koj nije duplo skuplji a losiji i ako nema razloga da navede u cemu je bolji na kraju bude odgovor ipak je samsung....

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Mnogi zaboravljaju da se Samsung upravo ovako probio... Izbacili su Wave, predobar telefon koji je imao Amoled, ali nije imao Android u to vreme, kostao je oko 250. Galaxy S2 je kostao nesto preko 350 evra... E a onda je S5 koji je izbacen godinu dana pre nego sto sam ga kupio kostao 650 evra... Danas imamo apsurd da telefon kosta 2000evra, ne zbog tehnologije koju poseduje, vec zbog toga sto je statusni simbol. Statusni simbol me ne zanima, zanima me masina. Zato je Xiaomi jako dobar izbor, odgovorno tvrdim da ne postoji bolji odnos cena/kvalitet kao npr kod Pocophone modela, ili bolji telefon trenutno od MiMix3 masine.

Marko

pre 5 godina

Imam Šaomi godinu dana. Pre toga sam imao Samsung. Telefon istih karakteristika kao Samsung jeftiniji duplo. Ko se pali na određenu marku telefona neka plaća. Ubuduće ne gledam toliko proizvođače koliko same specifikacije telefona.

Pragmatic

pre 5 godina

Ne znam za druge ali meni je sad vekiki izazov, prakticno racionalni imperativ, da kupujem telefone koji najvise nudi za novac. Neka cifra koja mi je sada optimum je oko 300 eur. Mislim da nema potrebe za skupljim modelima koji za duplo vecu cenu daju 5-10% bolje karakteristike. Xiaomi mi se super uklapao u tu logiku, za sada. Za dalje cemo da vidimo.

Maksa

pre 5 godina

Pa dobro onda, redmi ima da se prodaje odlično, mi seeija će da opadne sa prodajom i to je to. A možda se pojavi još neki novi "xiaomi" usput... Nas kupce (bar većinu) jedino zanimaju cene i šta se dobija za uložene pare, uopšte nas ne interesuju planovi vaše zarade... tako da ova vest i nije neka vest a i očekivano je bilo pre ili kasnije...
Trenutno koristim njihov rn5 ali od dvehiljaditih koliko koristim telefone od toliko promenjenih modela možda samo od jedne firme da sam imao dva modela sve su bili različiti proizvođači... i svi su me odlično služili za pare koje sam davao za njih. Puno sreće kupcima koji jure brendove...

P76-ers

pre 5 godina

Širokom dupe.u, mu.a su mera...

Počelo je sa starom Nokia-om, pa je pola jabuke doživelo svoj zenit, pa će doći red i na samsung, huawei i ostale...

Ali svet neće propasti, jer će uvek doći neko nov...

Aleksandar

pre 5 godina

U tekstu pise da se Redmi izdvojio kao podbrend I on ce nuditi telefone po cenama istim ili slicnim onim danasnjim. Sa druge strane sa Mi serijom hoce da malo zgrnu lovu. To je normalna stvar. Isto je sa Huawei I takoreci podbrendom Honor,Oppo I podbrend Realme. Ko hoce da placa ime neka placa,meni ne smeta da pise Redmi kad znam da Sam ustedeo pare.To vazi za midrange,a za tzv flegsip tu je Poco.

Bruce Lee

pre 5 godina

Nešto što te je dovelo od nule do samog svetskog vrha ti menjaš. Mnogi su tako propali. Koristim Xiaomi Mi8 Explorer i telefon je odličan ali nema šanse da bih za njega platio neku nenormalno veliku cifru.

Cxevu

pre 5 godina

Tako se i za Huavej pričalo da neće prodavati telefone kada podignu cenu... pa eto, drugi najjači proizvođač, još malo i skidaju Samsung sa prvog mesta!

važi

pre 5 godina

@kecman
s tim 'mnogo pouzdaniji proizvodjači' možeš da ...okačiš mačku o rep.
Moje lično iskustvo, a probao sam sve brendove skoro, imao smartphone medju prvima u Srb, da je Xiaomi najpouzdaniji.Samsunga tri otišla u

Hogar

pre 5 godina

Годину дана користим Редми 4А, сјајан телефон, практично без мана, за разлику од Самсунг, Ајфон и сличних извиканих брендова за вишеструко веће $$ и много багова. Наравно да бих узео и скупљи модел, квалитет су ми доказали. Иначе, донешен из Кине за 83е, а у Винвин-у је био око 110.

objektivan

pre 5 godina

Ja sam zadovoljn i sa Redmi linijom, evo Redmi note 4 radi besprekorno već treću godinu. Ni jednon nije zabagovao, radi kao i prvog dana kad sam ga kupio, zaista sam prezadovoljan.

Kecman

pre 5 godina

Paaaaaa sad... Iako su kvalitetni, realno su se probili baš zbog cena. Jer, ako pređu izvesni prag, onda ne poznajem nikoga ko će kupiti Xiaomi pored Huawei (Honor), Samsung A serije, i sličnih modela mnogo pouzdanijih proizvođača.

Nebojša

pre 5 godina

Da nas to čeka znao je svako sa barem pola mozga u početku malo skuplji a posle još malo skuplji... Tada će oppo ili neko drugi brend biti ono što je xiaomi danas pa jovo nanovo oppo će podići cenu doći će zamena itd.

Нишлија

pre 5 godina

Купио јуче за пријатељицу redmi 6a,на њено инсистирање. Помого јој око подешавање, и да пренесем утиске.... Не купујте више Xiaomi. Постали су превише агресивни, гурају се свуда, нон стоп њихов паралелни универзум. Ни Самсунг није тако досадан. Ужас.

Nebojša

pre 5 godina

Da nas to čeka znao je svako sa barem pola mozga u početku malo skuplji a posle još malo skuplji... Tada će oppo ili neko drugi brend biti ono što je xiaomi danas pa jovo nanovo oppo će podići cenu doći će zamena itd.

Kecman

pre 5 godina

Paaaaaa sad... Iako su kvalitetni, realno su se probili baš zbog cena. Jer, ako pređu izvesni prag, onda ne poznajem nikoga ko će kupiti Xiaomi pored Huawei (Honor), Samsung A serije, i sličnih modela mnogo pouzdanijih proizvođača.

Marko

pre 5 godina

Imam Šaomi godinu dana. Pre toga sam imao Samsung. Telefon istih karakteristika kao Samsung jeftiniji duplo. Ko se pali na određenu marku telefona neka plaća. Ubuduće ne gledam toliko proizvođače koliko same specifikacije telefona.

blabla

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO. I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to. Zamislite dva dijamanta i oba imaju identican broj karata, cena ce biti ista i sigrno jedan nece biti duplo jeftiniji. (Lanister, 08. mart 2019 00:06)

Glavni i najveci razlog za to je ponuda i potraznja, sto se u danasnje vreme moze gotovo poistovetiti sa marketingom. A vi se tesite da je sve ostalo u pitanju. Dijamanti nemaju brend, to ste zaboravili... Takodje ste zaboravili na softver koji takodje utice na izbor i nosi svoju vrednost.

Pragmatic

pre 5 godina

Ne znam za druge ali meni je sad vekiki izazov, prakticno racionalni imperativ, da kupujem telefone koji najvise nudi za novac. Neka cifra koja mi je sada optimum je oko 300 eur. Mislim da nema potrebe za skupljim modelima koji za duplo vecu cenu daju 5-10% bolje karakteristike. Xiaomi mi se super uklapao u tu logiku, za sada. Za dalje cemo da vidimo.

Swedenonline

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37)

Samo u zemljama poput Srbije (nažalost, trećeg sveta) je mobilni telefon statusni simbol. :(

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Mnogi zaboravljaju da se Samsung upravo ovako probio... Izbacili su Wave, predobar telefon koji je imao Amoled, ali nije imao Android u to vreme, kostao je oko 250. Galaxy S2 je kostao nesto preko 350 evra... E a onda je S5 koji je izbacen godinu dana pre nego sto sam ga kupio kostao 650 evra... Danas imamo apsurd da telefon kosta 2000evra, ne zbog tehnologije koju poseduje, vec zbog toga sto je statusni simbol. Statusni simbol me ne zanima, zanima me masina. Zato je Xiaomi jako dobar izbor, odgovorno tvrdim da ne postoji bolji odnos cena/kvalitet kao npr kod Pocophone modela, ili bolji telefon trenutno od MiMix3 masine.

Aleksandar

pre 5 godina

U tekstu pise da se Redmi izdvojio kao podbrend I on ce nuditi telefone po cenama istim ili slicnim onim danasnjim. Sa druge strane sa Mi serijom hoce da malo zgrnu lovu. To je normalna stvar. Isto je sa Huawei I takoreci podbrendom Honor,Oppo I podbrend Realme. Ko hoce da placa ime neka placa,meni ne smeta da pise Redmi kad znam da Sam ustedeo pare.To vazi za midrange,a za tzv flegsip tu je Poco.

P76-ers

pre 5 godina

Širokom dupe.u, mu.a su mera...

Počelo je sa starom Nokia-om, pa je pola jabuke doživelo svoj zenit, pa će doći red i na samsung, huawei i ostale...

Ali svet neće propasti, jer će uvek doći neko nov...

pera

pre 5 godina

Trend je da se psiholoski navikne masa da je normalno da premium telefoni kostaju 1500-2000e, pa pretpostavljam da i xiaomi hoce svoj deo kolaca. To ce biti zanimljivo videti da li ce da prodje kod kupaca.

Bruce Lee

pre 5 godina

Nešto što te je dovelo od nule do samog svetskog vrha ti menjaš. Mnogi su tako propali. Koristim Xiaomi Mi8 Explorer i telefon je odličan ali nema šanse da bih za njega platio neku nenormalno veliku cifru.

objektivan

pre 5 godina

Ja sam zadovoljn i sa Redmi linijom, evo Redmi note 4 radi besprekorno već treću godinu. Ni jednon nije zabagovao, radi kao i prvog dana kad sam ga kupio, zaista sam prezadovoljan.

klok krk

pre 5 godina

Za sada su brutalni telefoni! Kao i cene. imao sam nekoliko modela, trenutno mi 8. Dere sve duplo skuplje modele u svim segmentima.. Ne bih voleo da ista menjaju..

Cxevu

pre 5 godina

Tako se i za Huavej pričalo da neće prodavati telefone kada podignu cenu... pa eto, drugi najjači proizvođač, još malo i skidaju Samsung sa prvog mesta!

blabla

pre 5 godina

A hahahahah, e sad ce da vas deru xiaomićevci
(18+, 07. mart 2019 22:55)

Nece mene niko i dalje da dere jer cu uvek uzeti najvise za svoj novac. Koliki god da je. I ko god da je.

vs

pre 5 godina

Imam Redmi Note 3 već 2 ipo godine i prezadovoljan sam. Telefon ne baguje nikad. Prosto je neverovatno koliko mi je pružio telefon koji sam platio 200€. Sledeća investicija će mi biti Xiaomi Pocophone F1 koji košta oko 300€, a specifikacijama gazi te statusne simbole od 800+€

Maksa

pre 5 godina

Pa dobro onda, redmi ima da se prodaje odlično, mi seeija će da opadne sa prodajom i to je to. A možda se pojavi još neki novi "xiaomi" usput... Nas kupce (bar većinu) jedino zanimaju cene i šta se dobija za uložene pare, uopšte nas ne interesuju planovi vaše zarade... tako da ova vest i nije neka vest a i očekivano je bilo pre ili kasnije...
Trenutno koristim njihov rn5 ali od dvehiljaditih koliko koristim telefone od toliko promenjenih modela možda samo od jedne firme da sam imao dva modela sve su bili različiti proizvođači... i svi su me odlično služili za pare koje sam davao za njih. Puno sreće kupcima koji jure brendove...

blabla

pre 5 godina

Da nas to čeka znao je svako sa barem pola mozga u početku malo skuplji a posle još malo skuplji... Tada će oppo ili neko drugi brend biti ono što je xiaomi danas pa jovo nanovo oppo će podići cenu doći će zamena itd. (Nebojša, 07. mart 2019 20:37)

Oppo i Vivo su skuplji brendovi od Xiaomija. Tj. Flagship telefoni su im skuplji, a u istom cenovnom rangu u jeftinijim serijama nude manje.

BorisDj

pre 5 godina

Nema tu iznenadjenja. Istu, oprobanu politiku, radi probijanja na trzista vodili su i ostali proizvodjaci, 2005-6. LG, 2006-7. Samsung, 2008-9. ZTE i Huawei, kasnije Xiaomi...

važi

pre 5 godina

@kecman
s tim 'mnogo pouzdaniji proizvodjači' možeš da ...okačiš mačku o rep.
Moje lično iskustvo, a probao sam sve brendove skoro, imao smartphone medju prvima u Srb, da je Xiaomi najpouzdaniji.Samsunga tri otišla u

blabla

pre 5 godina

U principu, koliko god da podignu cene, za 6 meseci od trenutka izlaska modela platicete ga isto koliko is sada, jer ce im tada padati cena, za razliku od sada kada su prejeftini i cena im ne pada skoro pa ni kada izadje novi model u seriji (9-12 meseci kasnije).

realan

pre 5 godina

Huawej bio jeftini, pa poskupeo i napravio Honor.
Honor poskupeo, pa se stvorio Xaomi.
Xaomi sada poskupljuje i napravili Redmi.
Za par godina Redmi kostace 1000 evra pa ce napraviti i on svoje podizvodjace, svi su gramzivi kad su pare u pitanju.

Realno Iphone treba da kosta 300 evra, i Galaxy 10+ isto 300 evra. Besmisleno je kao ekran kosta, kakav bre ekran kosta, imao sam tablet od 7,8,10 inca jos pre 10 godina i platio Samsung tab 10-15 hiljada dinara, koga bre oni lazu, mi sada kupujemo markiranu odecu od telefona.

Realno kozne cipele 60 evra, a gabbana cipele su 1200 evra... isto je i sa telefonima placamo gabanna telefone od 1200 evra. Kao imas savitljivi telefon od 2300, ma vazi, i ovaj jedan ekran svi koristimo za istu stvar drustvene mreze, i pozivi. Preko 300e ne treba da kosta telefon. Totalno ludilo, slicna stvar je sa grafickim karticama, ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre.

danijel sifer

pre 5 godina

mi8 (340 evra)
1. snapdragon 845 6gb rama sa miui optimizacijom je brži od iphone x i s9 (vidi na youtube)
2. senzor za kameru sony sa dvostrukom kamerom pozadi i sa google kamerom za mi8 pravi bolje slike od iphone i s9 mada nije loš i originalni mi8 softver
3. prelep telefon tanak i lagan sa velikim ekranom, oled ekran, fhd sve što ti treba
4. mane: glavna mana - interfejs za osnovne stvari kao sto su poruke i pozivi je očajan i nepregledan, mora se downloadovati sa playstore a tada je opterećen reklamama. ne znas ko te zvao, ko ti pisao... gorila 5 je podvala, ogrebao sam ga 1. dan. prednja kamera ok ali ne i dobra.

zaključak: mi 8 tj mi 9 je nivo huawei p20 samsung s9/10 iphone x. 2-3 x jeftiniji, ostalo je stvar navike.

boki

pre 5 godina

i treba realno za male pare odlican tel,jedini u kuci imam xiaomi-ja ubedljivo naj jeftiniji ali i naj bolji,da kosta duplo vise opet bi ga izabrao jer moja zena je zakleti fan samsunga koj nije duplo skuplji a losiji i ako nema razloga da navede u cemu je bolji na kraju bude odgovor ipak je samsung....

Hogar

pre 5 godina

Годину дана користим Редми 4А, сјајан телефон, практично без мана, за разлику од Самсунг, Ајфон и сличних извиканих брендова за вишеструко веће $$ и много багова. Наравно да бих узео и скупљи модел, квалитет су ми доказали. Иначе, донешен из Кине за 83е, а у Винвин-у је био око 110.

Totem

pre 5 godina

Pa dobro jedno su želje drugo je stvarnost.Šaomi možda zaboravlja da je ih je samo puka sreća spasila od tržišne utakmice u Aziji sa Le ecom tj nekadašnjim LeTv brendom.

Le eco jedva čeka ovako ishitrene glupe izjave i ako šaomi zaista poludi sa cenama samleće ih Le eco a takođe je tu i Meizu.

Mi koji pratimo malo više kineske proizvođače dobro znamo da je šaomi ponudio global rom i noviju verziju androida za razliku od Leeca pre nekoliko godina ali takođe i znamo da je Leeco bolji od šaomija i da jedino ima stariji android. Kad kažem bolji mislim bolji u svemu a posebno u kamerama.

Imam šaomi mi a2 ali imao sam i Leeco a uvek ću da izaberem bolju soluciju a šta piše na talefonu to me nije mnogo briga. Ajde baš da vidim šaomi da proba da se kocka.

Online

pre 5 godina

Prvo je bio Apple, pa je DLM pevao "tamo gde cveta Samsung žut" pa je Samsung izbio na 2. mesto. Onda su i oni postali bezobrazni pa se pojavio Huawei. Sad je i Huawei kao neki premijum pa se pojavio Xiaomi. I posle njega će se pojaviti neki novi koji traži deo kolača cenom i kvalitetom. Dok je istoka, biće i jeftinih dobrih telefona. Pozdrav.

Bojan

pre 5 godina

(Lanister, 08. mart 2019 00:06)

Ma da, Apple je postao firma od 1000 milijardi dolara zato što ne precenjuje svoje proizvode. Ne budi naivan.

Saša

pre 5 godina

Kao i za svaku drugu robu, kada se predje neki prag cene, za mali dobitak se placa mnogo. Kod telefona je to cini mi se neka vrednost od 200 eura. Za 500, 600, 1000 eura imate fotoaparate, laptopove, koji ce mnogo bolje odraditi posao nego telefon. Kome novac nije problem, naravno kupice telefon od 1000 eura i kameru i fotoaparat i laptop i desktop...

cicvara

pre 5 godina

E, ondaK ništa. Kupovaćemo telefone marke Ulegone, Elephone, Umidigi, Oppo, Vivo, itd. Tako sve dok i oni ne poskupe.
(Ero s' onog svijeta, 7. mart 2019 21:44)

Znači ipak je tačno da ste do sad kupovali ovog kineza, zato što je jeftin, a ne kvalitetan.

maki

pre 5 godina

Imam Xiaomi MAX 2 preko god dana. Odlican hardver i odlicno radi. Ono sto niko od komentatora nije pomenuo je podrska i briga o korisnicima. OS se brzo ucitava, ne baguje i trosi malo baterije. To je zbog MIUI optimizicije koja se redovno azurira. Koja god da je verzija Androida posle nekog vremena se MIUI apdejtuje i to na svim modelima, a ne samo premijum. Samsung kupis jednom i ne daju nikakva azuriranja vise, posle nekog vremena sve uspori a novije aplikacije ne mozes instalirati jer koce. Xiaomi je pokazao da mu je podjednako stalo do svih kupaca, sa dubljim ili plicem dzepom.

Marko

pre 5 godina

Bez brige ljudi, ostaje nam jeftini a dobri Redmi telefoni. Kad i oni poskupe za par godina pojavice se novi brend koji ce prodavati odlicne telefone za 150-200 eura. Circle of life. Nema brige.

Spyderco

pre 5 godina

Totalno ludilo, slicna stvar je sa grafickim karticama, ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre. (realan, 8. mart 2019 08:46)

Neki kažu da se to zove ekonomski rast. Tovari novi model svake godine i pumpaj cene, kako bi inače neki majstori postali milijarderi. E sad, koliko to stvarno utiče na poboljšanje kvaliteta života ljudi, a koliko se radi o indukovanim potrebama pod uticajem marketinga, to je drugo pitanje. Pogledaj automobile: nekada mi nije bio problem da povremeno otvorim haubu i šipkom proverim nivo ulja u motoru,a sad - cvrc; a ako njihovi senzori zabaguju, šta onda? Ili senzori za parking; ako ne umeš da parkiraš auto, idi bre peške ili prevozom (doduše, mojoj bivšoj ženi dobro dođu, pošto nikad nije znala gde je levo). Nova vremena.

Lanister

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO.

I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to. Zamislite dva dijamanta i oba imaju identican broj karata, cena ce biti ista i sigrno jedan nece biti duplo jeftiniji.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO.

I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to.
(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Ne ide to bas tako....!
Naime, Samsung ulaze u razvoj i marketing, ima sopstvenu distribuciju i svoje centre po svetu. To sve znaci da im marza od 5%, koliko ima Xiaomi ne odgovara i ona mora biti najmanje 30 ili vise posto.

Xiaomi, sa druge strane, ne ulaze ni cent u reklamu, ne pravi svoje centre po svetu i prodaje iskljucivo online ili preko distrubutera, kao kod nas. Pri tome imaju jos hiljade proizvoda u svojoj ponudi.

Materijali koje ugradjuju nisu najnovije generacije ili su iz B klase, sto znaci da su mnogo puta jeftiniji od A klase, a razlikuju se samo po broju mogucih otkaza na hiljadu komada, sto se utvrdjuje testiranjem. Oni nepoznati kineski brendovi, rade sa delovima iz C klase.

Xiaomi je jedna od prvih kompanija koja je postigla ime, bez bilo kakve placene reklame. Apple i Samsung ulazu milijarde godisnje na reklamu, a Huawei ih polako prestize, koji doduse radi isto sto i oni, samo bolje.

Нишлија

pre 5 godina

Купио јуче за пријатељицу redmi 6a,на њено инсистирање. Помого јој око подешавање, и да пренесем утиске.... Не купујте више Xiaomi. Постали су превише агресивни, гурају се свуда, нон стоп њихов паралелни универзум. Ни Самсунг није тако досадан. Ужас.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre.
(realan, 08. mart 2019 08:46)

Mit stvoren u Srbiji. GeForce 8800 Ultra je koštala 900 evra. Oduvek je vrhunski PC koštao 2000e.

Bojan

pre 5 godina

Pogledajte malo po netu telefon marke ULEFONE. Ja imam Xiaomi i dobar je, ali nemam nameru da plaćam 300+ evra za neki sledeći iz njihove ponude. Pogledajte ULEFONE. (Goran, 8. mart 2019 09:29)

Pa ko te tera da placas vise od 300+ evra? Xiaomi je izdvojio Redmi kao poseban brend (ono sto je Huawei uradio sa Honor-om) i tu ce i dalje biti telefona sa cenom od 130 do 300 evra.

Inace, kupio sam Xiaomi Mi A2 i nema boljeg telefona za 200 evra. Redovni apdejti, Android One i solidna izrada. Sta vise coveku treba?

Zvezdinho

pre 5 godina

Za Lanistera odgovor. Razlika u izradi i materijalima je minimalna Xiaomi A2 je u klasi sa A8 i za dva koplja bolji of njega a razlika u ceni 150e. Uporedi Xiaomi Mi9 450e i Samsung S10+ od 1050e. Ta razlika o kojoj ti pricas ti ne mozes videti. Otislo se previse u daljinu sa namenom telefona i ne vidim poentu kupovine telefona od 1000e kad je i Xiaomi do 450e vise nego odlican.

Komšija

pre 5 godina

Jedan pametan čovek je rekao: " Nijedan telefon ne košta 1000$". Tako da danas se više plaća brend nego uređaj. Imam Xiaomi i super je! Iphone je odličan telefon, ali sta je previše, previše je...

gashpar

pre 5 godina

par ljudi ovde pominje oppo kao jeftiniji i manje kvalitetniji od xiaomija. cisto da se zna, oppo je verovatno najveci premium brend telefona u kini.

gradjaninX

pre 5 godina

Telefon koji najviše zrači je upravo ova marka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 8. mart 2019 08:33)

Zamisli sferu (loptu). Sve unutra je popunjeno signalom. Taj signal je 2G, 3G, 4G (uskoro 5G). Ti si u toj sferi, imao telefon ili ne. Telefonirao ili ne. Kad izadjes van te sfere, nemas signal, nisi dostupan takoreci.

Uzivaj.

Dejan

pre 5 godina

Super specifikacije, ajde da se ložimo na to. Ali kvalitet je nešto drugo. Kad god je nešto bitnije ja teram ženu da slika svojim 3 godine matorim iPhoneom. Ili odem u inostranstvo na koncert omiljene grupe, snimim pesmu, a zvuk probija da ne može da se sluša. Sva sreća pa je drugar do mene imao kršten telefon. Imam još primera, ali me mrzi da kucam, planiram da ga uvalim babi, mada kad znam koliko zrače ispaće da sam bezosećajan :-)

Miroljub

pre 5 godina

@Pragmatic, 7. mart 2019 21:36

Meni je magicna granica 200 dolara. Za sada je Xiaomi bio tu. Poslednji koji sam uzeo je Xiaomi 5 plus za 157 dolara.

Seneka

pre 5 godina

@Hogar

Kotistiš Redmi 4A u 2019. godini, sa Snapdragon 425 quad qore procesorom i Androidom 6.0 i kažeš da je telefon bolji i od Ajfona. Od kog Ajfona je bolji, od onog prvog iz 2007. godine ili kog? Prosto je neverovatno šta sve pišete ne biste li ljude nagovorili da kupe ovaj brend. Još neki daju pluseve. Kad ovako nešto pročitam, shvatim da Xiaomi fanovi, bar veći deo njih, ne shvata šta čini dobar telefon i da su u pitanju laici. Nije sramota nemati para za skuplji telefon, nemam ni ja, ali jeste sramota lagati, i govoriti neistinu.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Jedno je sigurno da su cene telefona basnoslovno velike pogotovo kod Samsunga, Iphone i sad izgleda i Huawei. Svi rade na isti nacin, vrlo brzo promene politiku i cene, slicno je u bilo kojoj bransi, proizvodu i sl. Ipak nije mi jasno da neko bofl plastikanera kao Xiaomi uporedjuje sa Iphonom ili Samsungom, zar ti ljudi ako nemaju za kupovinu tih telefona moraju da ih pljuju? Kao kad ne mozes da kupis novu Mercedes E klasu shoting brake i kupis Kia proceed karavan (slicne siluete) i tvrdis kako je Kia ista kao mercedes ali samo manje kosta??? Tako je nas mig 29 jaci od F16, Rusija od Amerike, Reno bolji od Bmw.a, Fiat stilo od Golfa... Eh Srbine Srbine.

vvv

pre 5 godina

Softver im je dosta napredovao poslednjih godina, imaju odlicnu saradnju sa Qualcommom (snapdragon), a i sa Samsungom. To je strategija od pocetka, i stekli su se uslovi da povecaju cene. Nije mi drago, ali tako je to. Mozes da dobijes najvise par generacija ispeglanih uredjaja pre poskupljenja, i onda dobijes novi Huawei. Ne mora da znaci da ce stvarno da znacajno poskupe sledecu generaciju (mozda samo pokusavaju da povecaju prodaju mi9 ovom izjavom), ali iskreno, vise razloga ima Xiaomi da digne cene, nego sto je Huawei ima(o). Huawei ti proda chipset druge klase, amoled trece klase, uz softver zaostao u razvoju, a naplati neku nebulozu. Da se zabrine covek.
Ne znam kako ce Xiaomi proci i koliko misli da poskupi, ali mora ostati solidno jeftiniji od One Plus, ako misli da nesto uradi. Da su mi 8 i 6t isto kostali, ne znam bas koliko bi mi 8 bio popularan.

Огњен

pre 5 godina

На срећу па ће тржиште све то регулисати и ваш квалитет и цене ваших телефона.

mile

pre 5 godina

(blabla, 08. mart 2019 00:22)

Zaboravio si da dodas o razvoj. Neke firme puknu milijarde na razvoj tehnologije a neke samo to iskopiraju.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Taman kad ga ljudi zavole i postane svetski poznat brend po odnosu cene i kvaliteta, oni odluce da podignu cene... steta (Ime, 08. mart 2019 00:31)

Sad ga mrzite haha? Udri Saomi Srbe po džepu!

kaokakao

pre 5 godina

Zato su i napravili podbrend Redmi, koji ce biti pristupacan, dok ce MI serija probati da bije bitku sa premijum telefonima. Onda moraju da izbace ubicu telefon, jer dosadasnji koliko god dobri bili nisu bili u rangu flegsip telefona najjacih proizvodjaca. A da bi se izborili moraju imati ako ne bolji onda makar slican premium telefon, jer nemaju jos ime kao Samsung ili Aple, tako da se moraju nametnuti. Kamera im je glavna boljka.

Drax

pre 5 godina

Ceo taj biznis sa telefonima je zakovao nema tu profita vise Xiaomi je kreativan i fleksibilan tako da imaju mogucnost da budu najbolji kvalitetom ako to zele. Ali brend je druga prica apple je poznat kao skup Xiaomi nije.

Toni

pre 5 godina

(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Nikako nije za upoređivanje. Dijamant nastaje isključivo i samo na prirodan način i ljudski rad nema skoro nikakav uticaj na vrijednost istoga, dok je kod telefona stvar suprotna, cijena najviše zavisi od ljudskog rada (bilo manuelnog, bilo intelektualnog) i korekcije cijena su moguće ako to proizvođač, tj, prodavac hoće. Sa druge strane, nema razloga da stavite "sale" na 24-karatni dijamant, jer će to uvijek imati svog kupca, za koji god novac se prodavalo.

Swedenonline

pre 5 godina

Mi9, sa 8Gb Rama, platio 550 evra (preprodaja), Mi8 500 a Mi6 600. Meni izgleda da pojeftinjuju u flagship segmentu!
Mi6 Sam uzeo preko Geeka a zadnja dva od Švedskih firmi. :/

Goran

pre 5 godina

Pogledajte malo po netu telefon marke ULEFONE. Ja imam Xiaomi i dobar je, ali nemam nameru da plaćam 300+ evra za neki sledeći iz njihove ponude. Pogledajte ULEFONE.

sheep keeper

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37) 
Samsung galaxy s2 je bio sve samo ne 350e. Licno po izlasku sam ga platio tada apsurdnih 80 hiljada, sto je sada cena proslogodisnjeg flagshipa...
(sarkazam, 08. mart 2019 02:05)


za S2 nebih znao Ali za S3 se secam kao da je bilo juce. odmah nakon izlaska sam ga kupio za 750e u Becu. kod nas se tek posle mesec-dva pojavio za 900e!

boki

pre 5 godina

ne moras nemati para da bi kupovao jeftine telefone ili imati da bi kupio skupe modele,jednostavno sto da platim hleb 50 kad skoro isti imam za 20din,ne mislim da treba biti stipsa vec zasto nekom ko je brezobrazan da platim vise,taksi 1 km je 60din zasto bi za isto platio 100din jednostavno necu...sve mobilne telefone sam koristio i imao od 100-1000e i naj bolje su se pokazali modeli od 200-350e trenutno koristim xiaomi max3 ne kazem da je naj bolji ali za taj novac je odlican i iskreno vredi bar 40% vise i iskreno dao bi toliko za njega zato sto vredi,mate 20lite sam imao i prodao odma posle dve nedelje taj novac ne vredi izvikana marka..npr a6 i a7 su mnogo bolji od huaveja mate 20 ali nisu toliko reklamirani ni izvikani pa su i jeftiniji

ako je nesta skupo ne mora da znace da je dobro i po svaku cenu ga treba kupiti pa u autobus ulaziti sa podignutom rukom i galamiti gradom da bi istakli svoj premium telefon i da bi sebe cinili vrednijim nego sto jeste,nemati kuci leba ali tel mesecno placati 80e to je in,ne to nije in to je bolest i 50% kupaca premium telefona su bolesnici jer smatraju da sa njim vise vrede...

drugih 50% kupaca su oni koji imaju koje boli d...e sta drugi misle jednostavno im se moze ne eksponiraju se i ne prave se vazni i ne kunu se u kvalitet svog tel...

Adriano_Galliani

pre 5 godina

par ljudi ovde pominje oppo kao jeftiniji i manje kvalitetniji od xiaomija. cisto da se zna, oppo je verovatno najveci premium brend telefona u kini.
(gashpar, 08. mart 2019 06:20)

Ljudi u Srbiji generalno ne znaju ništa. Oppo je takođe i "parent company" jednog poznatijeg brenda - OnePlus.

I još nešto, Xiaomi gubi pare na svakom prodatom telefonu, novac zarađuju prodajom softvera. Cene apsolutno nisu realne i nemaju veze sa "maržom 5%". Ne, gube barem 20% od cene.

achitwn

pre 5 godina

Годину дана користим Редми 4А, сјајан телефон, практично без мана, за разлику од Самсунг, Ајфон и сличних извиканих брендова за вишеструко веће $$ и много багова. Наравно да бих узео и скупљи модел, квалитет су ми доказали. Иначе, донешен из Кине за 83е, а у Винвин-у је био око 110.
(Hogar, 07. mart 2019 20:52)

Ma daaaj bre. Sta pricas.

NoName

pre 5 godina

@cicvara

Skupe stvari ne opravdavaju i kvalitet. A to ocigledno niste naucili.
Zapravo, veliki deo cene upravo ide na ime i jos ponesto, a ne na sam proizvod i pokrice plata radnicima, amortizacije i drugih stvari. Taj deo cene cini 30-50% samog proizvoda. Tj. njegove stvarne cene koje pokriva gore navedeno.

kele®

pre 5 godina

Pre neki dan čitam recenziju Mi9 i saznam da u hrpi kamera koje telefon posjeduje niti jedna nema optičku stabilizaciju. Ćao zdra'o...

sarkazam

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37)
Samsung galaxy s2 je bio sve samo ne 350e. Licno po izlasku sam ga platio tada apsurdnih 80 hiljada, sto je sada cena proslogodisnjeg flagshipa...

Lanister

pre 5 godina

Glavni i najveci razlog za to je ponuda i potraznja, sto se u danasnje vreme moze gotovo poistovetiti sa marketingom. A vi se tesite da je sve ostalo u pitanju. Dijamanti nemaju brend, to ste zaboravili... Takodje ste zaboravili na softver koji takodje utice na izbor i nosi svoju vrednost. (blabla, 08. mart 2019 00:22)

Lepo znaci mobilni padne sa neba i onda neko odredi cenu na osnovu ponude i potraznje. Ok. Druze telefon je fizicka stvar koja se pravi, znaci mora neko da proda materijal od kojeg se to pravi. Cenu odredjuje i to koliko kosta taj materijal, a on je skuplji ili jeftiniji zavisno od kvaliteta. Pusti ti softer i posle sto rade it strucnjaci, narvno da i to utice na cenu, ja pricam o sirovom proizvodu.

Postoji razlog zasto moj iphone 6 radi vec 4 godine kao sat a zasto neciji shaomi ode tri puta na servis za godinu dana. Nece biti da je zbog vrhunskog softvera.

Locutus

pre 5 godina

Imam Lenovo Vibe P1, baterija 5000 mAh (to mi je bilo najvažnije), aluminijum, solidna izrada, dosta čvrst, itd. Sad je već na izdisaju i tražim nešto slično, a da može da stane u šaku (koja nije mala) i ne mogu da nađem. Jednostavo u moru telefona nema kršteni telefon sa jakom baterijom, 3-4 Gb rama i solidnom konstrukcijom za manje od 500-600e (nisam video ni skuplje). Tepsije od 6 i više inča ne računam.

tišina u obdaništu!

pre 5 godina

Srbi k'o Srbi, Redmi će ostati kao spas i ne treba da gledate Mi seriju.
BMW 316 je i dalje BMW ali nije M3.
Žaba, potkovica, kosač, nosač.

sašavac

pre 5 godina

Pa upravo to ih i prodaje. Niska cena za namunjene performanse koje 90 odsto korisnika neće ni upotrebiti, ali voli da kaže da ih ima.

Swedenonline

pre 5 godina

Pre neki dan čitam recenziju Mi9 i saznam da u hrpi kamera koje telefon posjeduje niti jedna nema optičku stabilizaciju. Ćao zdra'o...
(kele®, 09. mart 2019 19:14)

Ko god ukuca u Google Mi 9 optical stabilisation, za sekundu će shvatiti LAŽ koju si izrekao. No, nejasan motiv. :/

achitwn

pre 5 godina

Ja sam zadovoljn i sa Redmi linijom, evo Redmi note 4 radi besprekorno već treću godinu. Ni jednon nije zabagovao, radi kao i prvog dana kad sam ga kupio, zaista sam prezadovoljan. (objektivan, 07. mart 2019 20:56)

Na kom si release? Ako ti je merilo za dobar telefon ne-bagovajje slabo je to. Kakav je ecosystem, jel povezan sa tvojim laptopom tabletom, nekim tv strea box tip roku ili google cast. Sta je sa IoT stvarima jel kontrolises nesto. Telefon kao tefon za facebuladninstagram i fotke je za klince.

Maks

pre 5 godina

@(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Čak i da dva uređaja imaju slične specifikacije, a da je drugi znatno skuplji, ne mora da znači da je drugi uređaj bolji izbor.

Evo, primera radi... Gledao sam skoro kakav se eksterni hard disk možda najviše isplati da se kupi... i u radnji su imali eksterni Toshiba hard disk od 2TB na koji je fabrički ugrađen USB port (znači, "kutijica" ne može da se menja kod tog modela), a za te pare otprilike koliko taj hard disk košta može da se kupi neki SATA III hard disk od 1TB kao za laptop i "fijokica" da se to koristi kao eksterni hard disk (pa u slučaju da se USB port možda pokvari, da postoji mogućnost da se samo "fijokica" zameni ako je hard disk unutra još uvek ispravan)... neki drugi modeli eksternih hard diskova kod kojih je USB samo na "fijokici" (koja bi mogla da se zameni jer je unutra klasičan SATA III hard disk) su slično koštali za kapacitet od 1TB kao taj Toshibin od 2TB što košta.

I sad jeste plus da hard disk može da se izvadi iz "fijokice" i da se samo "fijokica" zameni ako zatreba... ali duplo veći kapacitet za slične pare mislim da je još veći plus... jer ako cena po gigabajtu ispada otprilike duplo niža, onda mislim da se više isplati da se kupi još jedan takav za backup... pa da možeš da skladištiš 2TB uz dodatnih 2TB za backup (pa ako se jedan možda pokvari, imaš rezervu), nego da uzimaš dva od po 1TB za slične pare samo zato što su mogućnosti za popravku nešto možda malo veće.

Milan Stojadinovic

pre 5 godina

"Inace, kupio sam Xiaomi Mi A2 i nema boljeg telefona za 200 evra. Redovni apdejti, Android One i solidna izrada. Sta vise coveku treba?
(Bojan, 8. mart 2019 10:13) "

savrsena ponuda. al da je 300 evra, izabrao bih Motorolu. losa im je ova ideja.

kele®

pre 5 godina

"The colors are true to life, but in spite of the f/1.75 aperture the Mi 9 often fails to get the exposure correctly since the lack of optical stabilization forces it to keep shutter speeds above 1/33s"

Moj švedski prijatelju, ovo je citat sa GSM arene za slikanje noću. Ako oni lažu onda lažem i ja.

Xiaomi Mi A2 lite sam kupio klincu za Novu godinu, tako ne postoji razlog za hejt sa moje strane. Svima ih preporučujem ali upravo zbog cijene. Daleko je to od savršenog. Telefon ima dosta sitnih bagova koje nismo očekivali. 250 evra je max koliko bih za sada dao za Xiaomi.

Dalje, daj neki link po mogućnosti oficijelni gdje piše da ima OIS (ne EIS).

Evo jedan za čitanje: https://forum.xda-developers.com/Mi-9/how-to/lack-ois-matter-to-t3902822/page1

I hvala za ovo nazivanje lažovom (osoba koja govori LAŽI). Džaba Švedska džaba sve. Nekultura je izgleda svugdje ista.

Ero s' onog svijeta

pre 5 godina

Srbi k'o Srbi, Redmi će ostati kao spas i ne treba da gledate Mi seriju. BMW 316 je i dalje BMW ali nije M3. Žaba, potkovica, kosač, nosač.
(tišina u obdaništu!, 09. mart 2019 16:23)

Redmi Note 7 je bolji telefon od Mi A2 a ista im je cena. Kako to misliš da je Mi serija bolja od Redmi? Flegšipovi će biti u Mi seriji, ostatak spektra će biti razbacan. Veliku većinu ionako ne zanimaju telefoni od 500-600e. tako da je Redmi serija pravi izbor. Bolji je dobar Redmi nego Mi Lite.

Swedenonline

pre 5 godina

Test kamera:

https://www.androidauthority.com/dxomark-xiaomi-mi-9-camera-956475/amp/

Da Huawei nema problem sa ekranom i da je na 855 chipu bio bi bolji izbor, ovako, sve jasno.

Swedenonline

pre 5 godina

@kele®

Laž je od tebe prenešena jer sve gde čitaš su osobe koje nisu u toku. OIS je jedan od načina, closed loop motor ( electrostatic) je uz VCM brži na odzivu. Dopustite tehnologijama razvoj!

https://www.gizchina.com/2019/02/17/mi-9-closed-loop-motor-explained/

Način fizičke stabilizacije je moguć sa plivajućm čipom ili plivajući sočivom? Tu kraj?

DXOMARK ne pravi greške.
https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-9-camera-review/

Ako neku tehnologiju koja je nova odbijaš jer je ne razumeš nazivajući je ne postojećom to je dezinformacija i to zovem LAŽ. To što sam u Švedskoj ne menja stvari, jer jedini način opasuljiti i Šveđane kad se drže tradicionalnih starih rešenja je da su upravo ista odgovorna za pad Švedske privrede koja nije u korak savremenim tehnologijama. Svaki dan moram nekome da uvide prst u oko da bi ga zabolelo i da kad dođe sebi uvidi zašto je kažnjen. A Šveđani su sa svojim tradicijama koje su radile posao 100 godina jedni od najtežih da prihvate da to u današnje vreme nije prednost već teret.

Edi

pre 4 godine

Novi telefon od Xiaomija kompanije Xiaomi Redmi Note 8 SPECIFIKACIJE 1gb ram, mtk 6582m procesor,ekran 640x480 tft, cena 1600 evra.

Lanister

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO.

I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to. Zamislite dva dijamanta i oba imaju identican broj karata, cena ce biti ista i sigrno jedan nece biti duplo jeftiniji.

Нишлија

pre 5 godina

Купио јуче за пријатељицу redmi 6a,на њено инсистирање. Помого јој око подешавање, и да пренесем утиске.... Не купујте више Xiaomi. Постали су превише агресивни, гурају се свуда, нон стоп њихов паралелни универзум. Ни Самсунг није тако досадан. Ужас.

Kecman

pre 5 godina

Paaaaaa sad... Iako su kvalitetni, realno su se probili baš zbog cena. Jer, ako pređu izvesni prag, onda ne poznajem nikoga ko će kupiti Xiaomi pored Huawei (Honor), Samsung A serije, i sličnih modela mnogo pouzdanijih proizvođača.

Hogar

pre 5 godina

Годину дана користим Редми 4А, сјајан телефон, практично без мана, за разлику од Самсунг, Ајфон и сличних извиканих брендова за вишеструко веће $$ и много багова. Наравно да бих узео и скупљи модел, квалитет су ми доказали. Иначе, донешен из Кине за 83е, а у Винвин-у је био око 110.

Marko

pre 5 godina

Imam Šaomi godinu dana. Pre toga sam imao Samsung. Telefon istih karakteristika kao Samsung jeftiniji duplo. Ko se pali na određenu marku telefona neka plaća. Ubuduće ne gledam toliko proizvođače koliko same specifikacije telefona.

cicvara

pre 5 godina

E, ondaK ništa. Kupovaćemo telefone marke Ulegone, Elephone, Umidigi, Oppo, Vivo, itd. Tako sve dok i oni ne poskupe.
(Ero s' onog svijeta, 7. mart 2019 21:44)

Znači ipak je tačno da ste do sad kupovali ovog kineza, zato što je jeftin, a ne kvalitetan.

Swedenonline

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37)

Samo u zemljama poput Srbije (nažalost, trećeg sveta) je mobilni telefon statusni simbol. :(

vs

pre 5 godina

Imam Redmi Note 3 već 2 ipo godine i prezadovoljan sam. Telefon ne baguje nikad. Prosto je neverovatno koliko mi je pružio telefon koji sam platio 200€. Sledeća investicija će mi biti Xiaomi Pocophone F1 koji košta oko 300€, a specifikacijama gazi te statusne simbole od 800+€

danijel sifer

pre 5 godina

mi8 (340 evra)
1. snapdragon 845 6gb rama sa miui optimizacijom je brži od iphone x i s9 (vidi na youtube)
2. senzor za kameru sony sa dvostrukom kamerom pozadi i sa google kamerom za mi8 pravi bolje slike od iphone i s9 mada nije loš i originalni mi8 softver
3. prelep telefon tanak i lagan sa velikim ekranom, oled ekran, fhd sve što ti treba
4. mane: glavna mana - interfejs za osnovne stvari kao sto su poruke i pozivi je očajan i nepregledan, mora se downloadovati sa playstore a tada je opterećen reklamama. ne znas ko te zvao, ko ti pisao... gorila 5 je podvala, ogrebao sam ga 1. dan. prednja kamera ok ali ne i dobra.

zaključak: mi 8 tj mi 9 je nivo huawei p20 samsung s9/10 iphone x. 2-3 x jeftiniji, ostalo je stvar navike.

achitwn

pre 5 godina

Ja sam zadovoljn i sa Redmi linijom, evo Redmi note 4 radi besprekorno već treću godinu. Ni jednon nije zabagovao, radi kao i prvog dana kad sam ga kupio, zaista sam prezadovoljan. (objektivan, 07. mart 2019 20:56)

Na kom si release? Ako ti je merilo za dobar telefon ne-bagovajje slabo je to. Kakav je ecosystem, jel povezan sa tvojim laptopom tabletom, nekim tv strea box tip roku ili google cast. Sta je sa IoT stvarima jel kontrolises nesto. Telefon kao tefon za facebuladninstagram i fotke je za klince.

Locutus

pre 5 godina

Imam Lenovo Vibe P1, baterija 5000 mAh (to mi je bilo najvažnije), aluminijum, solidna izrada, dosta čvrst, itd. Sad je već na izdisaju i tražim nešto slično, a da može da stane u šaku (koja nije mala) i ne mogu da nađem. Jednostavo u moru telefona nema kršteni telefon sa jakom baterijom, 3-4 Gb rama i solidnom konstrukcijom za manje od 500-600e (nisam video ni skuplje). Tepsije od 6 i više inča ne računam.

boki

pre 5 godina

i treba realno za male pare odlican tel,jedini u kuci imam xiaomi-ja ubedljivo naj jeftiniji ali i naj bolji,da kosta duplo vise opet bi ga izabrao jer moja zena je zakleti fan samsunga koj nije duplo skuplji a losiji i ako nema razloga da navede u cemu je bolji na kraju bude odgovor ipak je samsung....

Lanister

pre 5 godina

Glavni i najveci razlog za to je ponuda i potraznja, sto se u danasnje vreme moze gotovo poistovetiti sa marketingom. A vi se tesite da je sve ostalo u pitanju. Dijamanti nemaju brend, to ste zaboravili... Takodje ste zaboravili na softver koji takodje utice na izbor i nosi svoju vrednost. (blabla, 08. mart 2019 00:22)

Lepo znaci mobilni padne sa neba i onda neko odredi cenu na osnovu ponude i potraznje. Ok. Druze telefon je fizicka stvar koja se pravi, znaci mora neko da proda materijal od kojeg se to pravi. Cenu odredjuje i to koliko kosta taj materijal, a on je skuplji ili jeftiniji zavisno od kvaliteta. Pusti ti softer i posle sto rade it strucnjaci, narvno da i to utice na cenu, ja pricam o sirovom proizvodu.

Postoji razlog zasto moj iphone 6 radi vec 4 godine kao sat a zasto neciji shaomi ode tri puta na servis za godinu dana. Nece biti da je zbog vrhunskog softvera.

posao preko stranke=placen godisnji odmor

pre 5 godina

Jedno je sigurno da su cene telefona basnoslovno velike pogotovo kod Samsunga, Iphone i sad izgleda i Huawei. Svi rade na isti nacin, vrlo brzo promene politiku i cene, slicno je u bilo kojoj bransi, proizvodu i sl. Ipak nije mi jasno da neko bofl plastikanera kao Xiaomi uporedjuje sa Iphonom ili Samsungom, zar ti ljudi ako nemaju za kupovinu tih telefona moraju da ih pljuju? Kao kad ne mozes da kupis novu Mercedes E klasu shoting brake i kupis Kia proceed karavan (slicne siluete) i tvrdis kako je Kia ista kao mercedes ali samo manje kosta??? Tako je nas mig 29 jaci od F16, Rusija od Amerike, Reno bolji od Bmw.a, Fiat stilo od Golfa... Eh Srbine Srbine.

blabla

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO. I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to. Zamislite dva dijamanta i oba imaju identican broj karata, cena ce biti ista i sigrno jedan nece biti duplo jeftiniji. (Lanister, 08. mart 2019 00:06)

Glavni i najveci razlog za to je ponuda i potraznja, sto se u danasnje vreme moze gotovo poistovetiti sa marketingom. A vi se tesite da je sve ostalo u pitanju. Dijamanti nemaju brend, to ste zaboravili... Takodje ste zaboravili na softver koji takodje utice na izbor i nosi svoju vrednost.

Swedenonline

pre 5 godina

Mi9, sa 8Gb Rama, platio 550 evra (preprodaja), Mi8 500 a Mi6 600. Meni izgleda da pojeftinjuju u flagship segmentu!
Mi6 Sam uzeo preko Geeka a zadnja dva od Švedskih firmi. :/

klok krk

pre 5 godina

Za sada su brutalni telefoni! Kao i cene. imao sam nekoliko modela, trenutno mi 8. Dere sve duplo skuplje modele u svim segmentima.. Ne bih voleo da ista menjaju..

Maks

pre 5 godina

@(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Čak i da dva uređaja imaju slične specifikacije, a da je drugi znatno skuplji, ne mora da znači da je drugi uređaj bolji izbor.

Evo, primera radi... Gledao sam skoro kakav se eksterni hard disk možda najviše isplati da se kupi... i u radnji su imali eksterni Toshiba hard disk od 2TB na koji je fabrički ugrađen USB port (znači, "kutijica" ne može da se menja kod tog modela), a za te pare otprilike koliko taj hard disk košta može da se kupi neki SATA III hard disk od 1TB kao za laptop i "fijokica" da se to koristi kao eksterni hard disk (pa u slučaju da se USB port možda pokvari, da postoji mogućnost da se samo "fijokica" zameni ako je hard disk unutra još uvek ispravan)... neki drugi modeli eksternih hard diskova kod kojih je USB samo na "fijokici" (koja bi mogla da se zameni jer je unutra klasičan SATA III hard disk) su slično koštali za kapacitet od 1TB kao taj Toshibin od 2TB što košta.

I sad jeste plus da hard disk može da se izvadi iz "fijokice" i da se samo "fijokica" zameni ako zatreba... ali duplo veći kapacitet za slične pare mislim da je još veći plus... jer ako cena po gigabajtu ispada otprilike duplo niža, onda mislim da se više isplati da se kupi još jedan takav za backup... pa da možeš da skladištiš 2TB uz dodatnih 2TB za backup (pa ako se jedan možda pokvari, imaš rezervu), nego da uzimaš dva od po 1TB za slične pare samo zato što su mogućnosti za popravku nešto možda malo veće.

važi

pre 5 godina

@kecman
s tim 'mnogo pouzdaniji proizvodjači' možeš da ...okačiš mačku o rep.
Moje lično iskustvo, a probao sam sve brendove skoro, imao smartphone medju prvima u Srb, da je Xiaomi najpouzdaniji.Samsunga tri otišla u

Adriano_Galliani

pre 5 godina

par ljudi ovde pominje oppo kao jeftiniji i manje kvalitetniji od xiaomija. cisto da se zna, oppo je verovatno najveci premium brend telefona u kini.
(gashpar, 08. mart 2019 06:20)

Ljudi u Srbiji generalno ne znaju ništa. Oppo je takođe i "parent company" jednog poznatijeg brenda - OnePlus.

I još nešto, Xiaomi gubi pare na svakom prodatom telefonu, novac zarađuju prodajom softvera. Cene apsolutno nisu realne i nemaju veze sa "maržom 5%". Ne, gube barem 20% od cene.

Cxevu

pre 5 godina

Tako se i za Huavej pričalo da neće prodavati telefone kada podignu cenu... pa eto, drugi najjači proizvođač, još malo i skidaju Samsung sa prvog mesta!

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Mnogi zaboravljaju da se Samsung upravo ovako probio... Izbacili su Wave, predobar telefon koji je imao Amoled, ali nije imao Android u to vreme, kostao je oko 250. Galaxy S2 je kostao nesto preko 350 evra... E a onda je S5 koji je izbacen godinu dana pre nego sto sam ga kupio kostao 650 evra... Danas imamo apsurd da telefon kosta 2000evra, ne zbog tehnologije koju poseduje, vec zbog toga sto je statusni simbol. Statusni simbol me ne zanima, zanima me masina. Zato je Xiaomi jako dobar izbor, odgovorno tvrdim da ne postoji bolji odnos cena/kvalitet kao npr kod Pocophone modela, ili bolji telefon trenutno od MiMix3 masine.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Taman kad ga ljudi zavole i postane svetski poznat brend po odnosu cene i kvaliteta, oni odluce da podignu cene... steta (Ime, 08. mart 2019 00:31)

Sad ga mrzite haha? Udri Saomi Srbe po džepu!

Milan Stojadinovic

pre 5 godina

"Inace, kupio sam Xiaomi Mi A2 i nema boljeg telefona za 200 evra. Redovni apdejti, Android One i solidna izrada. Sta vise coveku treba?
(Bojan, 8. mart 2019 10:13) "

savrsena ponuda. al da je 300 evra, izabrao bih Motorolu. losa im je ova ideja.

Aleksandar

pre 5 godina

U tekstu pise da se Redmi izdvojio kao podbrend I on ce nuditi telefone po cenama istim ili slicnim onim danasnjim. Sa druge strane sa Mi serijom hoce da malo zgrnu lovu. To je normalna stvar. Isto je sa Huawei I takoreci podbrendom Honor,Oppo I podbrend Realme. Ko hoce da placa ime neka placa,meni ne smeta da pise Redmi kad znam da Sam ustedeo pare.To vazi za midrange,a za tzv flegsip tu je Poco.

Dejan

pre 5 godina

Super specifikacije, ajde da se ložimo na to. Ali kvalitet je nešto drugo. Kad god je nešto bitnije ja teram ženu da slika svojim 3 godine matorim iPhoneom. Ili odem u inostranstvo na koncert omiljene grupe, snimim pesmu, a zvuk probija da ne može da se sluša. Sva sreća pa je drugar do mene imao kršten telefon. Imam još primera, ali me mrzi da kucam, planiram da ga uvalim babi, mada kad znam koliko zrače ispaće da sam bezosećajan :-)

maki

pre 5 godina

Imam Xiaomi MAX 2 preko god dana. Odlican hardver i odlicno radi. Ono sto niko od komentatora nije pomenuo je podrska i briga o korisnicima. OS se brzo ucitava, ne baguje i trosi malo baterije. To je zbog MIUI optimizicije koja se redovno azurira. Koja god da je verzija Androida posle nekog vremena se MIUI apdejtuje i to na svim modelima, a ne samo premijum. Samsung kupis jednom i ne daju nikakva azuriranja vise, posle nekog vremena sve uspori a novije aplikacije ne mozes instalirati jer koce. Xiaomi je pokazao da mu je podjednako stalo do svih kupaca, sa dubljim ili plicem dzepom.

Zvezdinho

pre 5 godina

Za Lanistera odgovor. Razlika u izradi i materijalima je minimalna Xiaomi A2 je u klasi sa A8 i za dva koplja bolji of njega a razlika u ceni 150e. Uporedi Xiaomi Mi9 450e i Samsung S10+ od 1050e. Ta razlika o kojoj ti pricas ti ne mozes videti. Otislo se previse u daljinu sa namenom telefona i ne vidim poentu kupovine telefona od 1000e kad je i Xiaomi do 450e vise nego odlican.

Goran

pre 5 godina

Pogledajte malo po netu telefon marke ULEFONE. Ja imam Xiaomi i dobar je, ali nemam nameru da plaćam 300+ evra za neki sledeći iz njihove ponude. Pogledajte ULEFONE.

achitwn

pre 5 godina

Годину дана користим Редми 4А, сјајан телефон, практично без мана, за разлику од Самсунг, Ајфон и сличних извиканих брендова за вишеструко веће $$ и много багова. Наравно да бих узео и скупљи модел, квалитет су ми доказали. Иначе, донешен из Кине за 83е, а у Винвин-у је био око 110.
(Hogar, 07. mart 2019 20:52)

Ma daaaj bre. Sta pricas.

gradjaninX

pre 5 godina

Telefon koji najviše zrači je upravo ova marka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 8. mart 2019 08:33)

Zamisli sferu (loptu). Sve unutra je popunjeno signalom. Taj signal je 2G, 3G, 4G (uskoro 5G). Ti si u toj sferi, imao telefon ili ne. Telefonirao ili ne. Kad izadjes van te sfere, nemas signal, nisi dostupan takoreci.

Uzivaj.

objektivan

pre 5 godina

Ja sam zadovoljn i sa Redmi linijom, evo Redmi note 4 radi besprekorno već treću godinu. Ni jednon nije zabagovao, radi kao i prvog dana kad sam ga kupio, zaista sam prezadovoljan.

Totem

pre 5 godina

Pa dobro jedno su želje drugo je stvarnost.Šaomi možda zaboravlja da je ih je samo puka sreća spasila od tržišne utakmice u Aziji sa Le ecom tj nekadašnjim LeTv brendom.

Le eco jedva čeka ovako ishitrene glupe izjave i ako šaomi zaista poludi sa cenama samleće ih Le eco a takođe je tu i Meizu.

Mi koji pratimo malo više kineske proizvođače dobro znamo da je šaomi ponudio global rom i noviju verziju androida za razliku od Leeca pre nekoliko godina ali takođe i znamo da je Leeco bolji od šaomija i da jedino ima stariji android. Kad kažem bolji mislim bolji u svemu a posebno u kamerama.

Imam šaomi mi a2 ali imao sam i Leeco a uvek ću da izaberem bolju soluciju a šta piše na talefonu to me nije mnogo briga. Ajde baš da vidim šaomi da proba da se kocka.

blabla

pre 5 godina

A hahahahah, e sad ce da vas deru xiaomićevci
(18+, 07. mart 2019 22:55)

Nece mene niko i dalje da dere jer cu uvek uzeti najvise za svoj novac. Koliki god da je. I ko god da je.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre.
(realan, 08. mart 2019 08:46)

Mit stvoren u Srbiji. GeForce 8800 Ultra je koštala 900 evra. Oduvek je vrhunski PC koštao 2000e.

kele®

pre 5 godina

Pre neki dan čitam recenziju Mi9 i saznam da u hrpi kamera koje telefon posjeduje niti jedna nema optičku stabilizaciju. Ćao zdra'o...

realan

pre 5 godina

Huawej bio jeftini, pa poskupeo i napravio Honor.
Honor poskupeo, pa se stvorio Xaomi.
Xaomi sada poskupljuje i napravili Redmi.
Za par godina Redmi kostace 1000 evra pa ce napraviti i on svoje podizvodjace, svi su gramzivi kad su pare u pitanju.

Realno Iphone treba da kosta 300 evra, i Galaxy 10+ isto 300 evra. Besmisleno je kao ekran kosta, kakav bre ekran kosta, imao sam tablet od 7,8,10 inca jos pre 10 godina i platio Samsung tab 10-15 hiljada dinara, koga bre oni lazu, mi sada kupujemo markiranu odecu od telefona.

Realno kozne cipele 60 evra, a gabbana cipele su 1200 evra... isto je i sa telefonima placamo gabanna telefone od 1200 evra. Kao imas savitljivi telefon od 2300, ma vazi, i ovaj jedan ekran svi koristimo za istu stvar drustvene mreze, i pozivi. Preko 300e ne treba da kosta telefon. Totalno ludilo, slicna stvar je sa grafickim karticama, ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre.

Seneka

pre 5 godina

@Hogar

Kotistiš Redmi 4A u 2019. godini, sa Snapdragon 425 quad qore procesorom i Androidom 6.0 i kažeš da je telefon bolji i od Ajfona. Od kog Ajfona je bolji, od onog prvog iz 2007. godine ili kog? Prosto je neverovatno šta sve pišete ne biste li ljude nagovorili da kupe ovaj brend. Još neki daju pluseve. Kad ovako nešto pročitam, shvatim da Xiaomi fanovi, bar veći deo njih, ne shvata šta čini dobar telefon i da su u pitanju laici. Nije sramota nemati para za skuplji telefon, nemam ni ja, ali jeste sramota lagati, i govoriti neistinu.

Bojan

pre 5 godina

Pogledajte malo po netu telefon marke ULEFONE. Ja imam Xiaomi i dobar je, ali nemam nameru da plaćam 300+ evra za neki sledeći iz njihove ponude. Pogledajte ULEFONE. (Goran, 8. mart 2019 09:29)

Pa ko te tera da placas vise od 300+ evra? Xiaomi je izdvojio Redmi kao poseban brend (ono sto je Huawei uradio sa Honor-om) i tu ce i dalje biti telefona sa cenom od 130 do 300 evra.

Inace, kupio sam Xiaomi Mi A2 i nema boljeg telefona za 200 evra. Redovni apdejti, Android One i solidna izrada. Sta vise coveku treba?

boki

pre 5 godina

ne moras nemati para da bi kupovao jeftine telefone ili imati da bi kupio skupe modele,jednostavno sto da platim hleb 50 kad skoro isti imam za 20din,ne mislim da treba biti stipsa vec zasto nekom ko je brezobrazan da platim vise,taksi 1 km je 60din zasto bi za isto platio 100din jednostavno necu...sve mobilne telefone sam koristio i imao od 100-1000e i naj bolje su se pokazali modeli od 200-350e trenutno koristim xiaomi max3 ne kazem da je naj bolji ali za taj novac je odlican i iskreno vredi bar 40% vise i iskreno dao bi toliko za njega zato sto vredi,mate 20lite sam imao i prodao odma posle dve nedelje taj novac ne vredi izvikana marka..npr a6 i a7 su mnogo bolji od huaveja mate 20 ali nisu toliko reklamirani ni izvikani pa su i jeftiniji

ako je nesta skupo ne mora da znace da je dobro i po svaku cenu ga treba kupiti pa u autobus ulaziti sa podignutom rukom i galamiti gradom da bi istakli svoj premium telefon i da bi sebe cinili vrednijim nego sto jeste,nemati kuci leba ali tel mesecno placati 80e to je in,ne to nije in to je bolest i 50% kupaca premium telefona su bolesnici jer smatraju da sa njim vise vrede...

drugih 50% kupaca su oni koji imaju koje boli d...e sta drugi misle jednostavno im se moze ne eksponiraju se i ne prave se vazni i ne kunu se u kvalitet svog tel...

Pragmatic

pre 5 godina

Ne znam za druge ali meni je sad vekiki izazov, prakticno racionalni imperativ, da kupujem telefone koji najvise nudi za novac. Neka cifra koja mi je sada optimum je oko 300 eur. Mislim da nema potrebe za skupljim modelima koji za duplo vecu cenu daju 5-10% bolje karakteristike. Xiaomi mi se super uklapao u tu logiku, za sada. Za dalje cemo da vidimo.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Za glupe i naivne da zapamte jednom za uvek: POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NESTO SKUPO A NESTO JEFTINO.

I to nije samo da toga koliko vam memorije ima telefon ili koliko vam je cista slika na ekranu. Taj telefon se pravi od nekog materijala na odredjeni nacin i ti materijali i nacini su kategorisani na neke kategorije i od toga takodje zavisi cena. Dakle ako je Xiaomi duplo jeftiniji od Samsunga a ima sve iste performanse postoji razlog za to.
(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Ne ide to bas tako....!
Naime, Samsung ulaze u razvoj i marketing, ima sopstvenu distribuciju i svoje centre po svetu. To sve znaci da im marza od 5%, koliko ima Xiaomi ne odgovara i ona mora biti najmanje 30 ili vise posto.

Xiaomi, sa druge strane, ne ulaze ni cent u reklamu, ne pravi svoje centre po svetu i prodaje iskljucivo online ili preko distrubutera, kao kod nas. Pri tome imaju jos hiljade proizvoda u svojoj ponudi.

Materijali koje ugradjuju nisu najnovije generacije ili su iz B klase, sto znaci da su mnogo puta jeftiniji od A klase, a razlikuju se samo po broju mogucih otkaza na hiljadu komada, sto se utvrdjuje testiranjem. Oni nepoznati kineski brendovi, rade sa delovima iz C klase.

Xiaomi je jedna od prvih kompanija koja je postigla ime, bez bilo kakve placene reklame. Apple i Samsung ulazu milijarde godisnje na reklamu, a Huawei ih polako prestize, koji doduse radi isto sto i oni, samo bolje.

Nebojša

pre 5 godina

Da nas to čeka znao je svako sa barem pola mozga u početku malo skuplji a posle još malo skuplji... Tada će oppo ili neko drugi brend biti ono što je xiaomi danas pa jovo nanovo oppo će podići cenu doći će zamena itd.

Bruce Lee

pre 5 godina

Nešto što te je dovelo od nule do samog svetskog vrha ti menjaš. Mnogi su tako propali. Koristim Xiaomi Mi8 Explorer i telefon je odličan ali nema šanse da bih za njega platio neku nenormalno veliku cifru.

Marko

pre 5 godina

Bez brige ljudi, ostaje nam jeftini a dobri Redmi telefoni. Kad i oni poskupe za par godina pojavice se novi brend koji ce prodavati odlicne telefone za 150-200 eura. Circle of life. Nema brige.

Drax

pre 5 godina

Ceo taj biznis sa telefonima je zakovao nema tu profita vise Xiaomi je kreativan i fleksibilan tako da imaju mogucnost da budu najbolji kvalitetom ako to zele. Ali brend je druga prica apple je poznat kao skup Xiaomi nije.

Miroljub

pre 5 godina

@Pragmatic, 7. mart 2019 21:36

Meni je magicna granica 200 dolara. Za sada je Xiaomi bio tu. Poslednji koji sam uzeo je Xiaomi 5 plus za 157 dolara.

Maksa

pre 5 godina

Pa dobro onda, redmi ima da se prodaje odlično, mi seeija će da opadne sa prodajom i to je to. A možda se pojavi još neki novi "xiaomi" usput... Nas kupce (bar većinu) jedino zanimaju cene i šta se dobija za uložene pare, uopšte nas ne interesuju planovi vaše zarade... tako da ova vest i nije neka vest a i očekivano je bilo pre ili kasnije...
Trenutno koristim njihov rn5 ali od dvehiljaditih koliko koristim telefone od toliko promenjenih modela možda samo od jedne firme da sam imao dva modela sve su bili različiti proizvođači... i svi su me odlično služili za pare koje sam davao za njih. Puno sreće kupcima koji jure brendove...

P76-ers

pre 5 godina

Širokom dupe.u, mu.a su mera...

Počelo je sa starom Nokia-om, pa je pola jabuke doživelo svoj zenit, pa će doći red i na samsung, huawei i ostale...

Ali svet neće propasti, jer će uvek doći neko nov...

BorisDj

pre 5 godina

Nema tu iznenadjenja. Istu, oprobanu politiku, radi probijanja na trzista vodili su i ostali proizvodjaci, 2005-6. LG, 2006-7. Samsung, 2008-9. ZTE i Huawei, kasnije Xiaomi...

blabla

pre 5 godina

Da nas to čeka znao je svako sa barem pola mozga u početku malo skuplji a posle još malo skuplji... Tada će oppo ili neko drugi brend biti ono što je xiaomi danas pa jovo nanovo oppo će podići cenu doći će zamena itd. (Nebojša, 07. mart 2019 20:37)

Oppo i Vivo su skuplji brendovi od Xiaomija. Tj. Flagship telefoni su im skuplji, a u istom cenovnom rangu u jeftinijim serijama nude manje.

tišina u obdaništu!

pre 5 godina

Srbi k'o Srbi, Redmi će ostati kao spas i ne treba da gledate Mi seriju.
BMW 316 je i dalje BMW ali nije M3.
Žaba, potkovica, kosač, nosač.

Saša

pre 5 godina

Kao i za svaku drugu robu, kada se predje neki prag cene, za mali dobitak se placa mnogo. Kod telefona je to cini mi se neka vrednost od 200 eura. Za 500, 600, 1000 eura imate fotoaparate, laptopove, koji ce mnogo bolje odraditi posao nego telefon. Kome novac nije problem, naravno kupice telefon od 1000 eura i kameru i fotoaparat i laptop i desktop...

kaokakao

pre 5 godina

Zato su i napravili podbrend Redmi, koji ce biti pristupacan, dok ce MI serija probati da bije bitku sa premijum telefonima. Onda moraju da izbace ubicu telefon, jer dosadasnji koliko god dobri bili nisu bili u rangu flegsip telefona najjacih proizvodjaca. A da bi se izborili moraju imati ako ne bolji onda makar slican premium telefon, jer nemaju jos ime kao Samsung ili Aple, tako da se moraju nametnuti. Kamera im je glavna boljka.

pera

pre 5 godina

Trend je da se psiholoski navikne masa da je normalno da premium telefoni kostaju 1500-2000e, pa pretpostavljam da i xiaomi hoce svoj deo kolaca. To ce biti zanimljivo videti da li ce da prodje kod kupaca.

Bojan

pre 5 godina

(Lanister, 08. mart 2019 00:06)

Ma da, Apple je postao firma od 1000 milijardi dolara zato što ne precenjuje svoje proizvode. Ne budi naivan.

Online

pre 5 godina

Prvo je bio Apple, pa je DLM pevao "tamo gde cveta Samsung žut" pa je Samsung izbio na 2. mesto. Onda su i oni postali bezobrazni pa se pojavio Huawei. Sad je i Huawei kao neki premijum pa se pojavio Xiaomi. I posle njega će se pojaviti neki novi koji traži deo kolača cenom i kvalitetom. Dok je istoka, biće i jeftinih dobrih telefona. Pozdrav.

Spyderco

pre 5 godina

Totalno ludilo, slicna stvar je sa grafickim karticama, ranije ti trebalo 500 evra za gejming kompjuter koji sve gura 3-4 godine, sada samo graficka 2080 ti kosta 1200 evra, procesor 190.000 dinara covece boziji, dokle bre. (realan, 8. mart 2019 08:46)

Neki kažu da se to zove ekonomski rast. Tovari novi model svake godine i pumpaj cene, kako bi inače neki majstori postali milijarderi. E sad, koliko to stvarno utiče na poboljšanje kvaliteta života ljudi, a koliko se radi o indukovanim potrebama pod uticajem marketinga, to je drugo pitanje. Pogledaj automobile: nekada mi nije bio problem da povremeno otvorim haubu i šipkom proverim nivo ulja u motoru,a sad - cvrc; a ako njihovi senzori zabaguju, šta onda? Ili senzori za parking; ako ne umeš da parkiraš auto, idi bre peške ili prevozom (doduše, mojoj bivšoj ženi dobro dođu, pošto nikad nije znala gde je levo). Nova vremena.

blabla

pre 5 godina

U principu, koliko god da podignu cene, za 6 meseci od trenutka izlaska modela platicete ga isto koliko is sada, jer ce im tada padati cena, za razliku od sada kada su prejeftini i cena im ne pada skoro pa ni kada izadje novi model u seriji (9-12 meseci kasnije).

Komšija

pre 5 godina

Jedan pametan čovek je rekao: " Nijedan telefon ne košta 1000$". Tako da danas se više plaća brend nego uređaj. Imam Xiaomi i super je! Iphone je odličan telefon, ali sta je previše, previše je...

sarkazam

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37)
Samsung galaxy s2 je bio sve samo ne 350e. Licno po izlasku sam ga platio tada apsurdnih 80 hiljada, sto je sada cena proslogodisnjeg flagshipa...

sheep keeper

pre 5 godina

(PihtijaTheGreat, 07. mart 2019 21:37) 
Samsung galaxy s2 je bio sve samo ne 350e. Licno po izlasku sam ga platio tada apsurdnih 80 hiljada, sto je sada cena proslogodisnjeg flagshipa...
(sarkazam, 08. mart 2019 02:05)


za S2 nebih znao Ali za S3 se secam kao da je bilo juce. odmah nakon izlaska sam ga kupio za 750e u Becu. kod nas se tek posle mesec-dva pojavio za 900e!

vvv

pre 5 godina

Softver im je dosta napredovao poslednjih godina, imaju odlicnu saradnju sa Qualcommom (snapdragon), a i sa Samsungom. To je strategija od pocetka, i stekli su se uslovi da povecaju cene. Nije mi drago, ali tako je to. Mozes da dobijes najvise par generacija ispeglanih uredjaja pre poskupljenja, i onda dobijes novi Huawei. Ne mora da znaci da ce stvarno da znacajno poskupe sledecu generaciju (mozda samo pokusavaju da povecaju prodaju mi9 ovom izjavom), ali iskreno, vise razloga ima Xiaomi da digne cene, nego sto je Huawei ima(o). Huawei ti proda chipset druge klase, amoled trece klase, uz softver zaostao u razvoju, a naplati neku nebulozu. Da se zabrine covek.
Ne znam kako ce Xiaomi proci i koliko misli da poskupi, ali mora ostati solidno jeftiniji od One Plus, ako misli da nesto uradi. Da su mi 8 i 6t isto kostali, ne znam bas koliko bi mi 8 bio popularan.

Swedenonline

pre 5 godina

Test kamera:

https://www.androidauthority.com/dxomark-xiaomi-mi-9-camera-956475/amp/

Da Huawei nema problem sa ekranom i da je na 855 chipu bio bi bolji izbor, ovako, sve jasno.

mile

pre 5 godina

(blabla, 08. mart 2019 00:22)

Zaboravio si da dodas o razvoj. Neke firme puknu milijarde na razvoj tehnologije a neke samo to iskopiraju.

Swedenonline

pre 5 godina

Pre neki dan čitam recenziju Mi9 i saznam da u hrpi kamera koje telefon posjeduje niti jedna nema optičku stabilizaciju. Ćao zdra'o...
(kele®, 09. mart 2019 19:14)

Ko god ukuca u Google Mi 9 optical stabilisation, za sekundu će shvatiti LAŽ koju si izrekao. No, nejasan motiv. :/

Ero s' onog svijeta

pre 5 godina

Srbi k'o Srbi, Redmi će ostati kao spas i ne treba da gledate Mi seriju. BMW 316 je i dalje BMW ali nije M3. Žaba, potkovica, kosač, nosač.
(tišina u obdaništu!, 09. mart 2019 16:23)

Redmi Note 7 je bolji telefon od Mi A2 a ista im je cena. Kako to misliš da je Mi serija bolja od Redmi? Flegšipovi će biti u Mi seriji, ostatak spektra će biti razbacan. Veliku većinu ionako ne zanimaju telefoni od 500-600e. tako da je Redmi serija pravi izbor. Bolji je dobar Redmi nego Mi Lite.

Toni

pre 5 godina

(Lanister, 8. mart 2019 00:06)

Nikako nije za upoređivanje. Dijamant nastaje isključivo i samo na prirodan način i ljudski rad nema skoro nikakav uticaj na vrijednost istoga, dok je kod telefona stvar suprotna, cijena najviše zavisi od ljudskog rada (bilo manuelnog, bilo intelektualnog) i korekcije cijena su moguće ako to proizvođač, tj, prodavac hoće. Sa druge strane, nema razloga da stavite "sale" na 24-karatni dijamant, jer će to uvijek imati svog kupca, za koji god novac se prodavalo.

gashpar

pre 5 godina

par ljudi ovde pominje oppo kao jeftiniji i manje kvalitetniji od xiaomija. cisto da se zna, oppo je verovatno najveci premium brend telefona u kini.

Огњен

pre 5 godina

На срећу па ће тржиште све то регулисати и ваш квалитет и цене ваших телефона.

NoName

pre 5 godina

@cicvara

Skupe stvari ne opravdavaju i kvalitet. A to ocigledno niste naucili.
Zapravo, veliki deo cene upravo ide na ime i jos ponesto, a ne na sam proizvod i pokrice plata radnicima, amortizacije i drugih stvari. Taj deo cene cini 30-50% samog proizvoda. Tj. njegove stvarne cene koje pokriva gore navedeno.

sašavac

pre 5 godina

Pa upravo to ih i prodaje. Niska cena za namunjene performanse koje 90 odsto korisnika neće ni upotrebiti, ali voli da kaže da ih ima.

kele®

pre 5 godina

"The colors are true to life, but in spite of the f/1.75 aperture the Mi 9 often fails to get the exposure correctly since the lack of optical stabilization forces it to keep shutter speeds above 1/33s"

Moj švedski prijatelju, ovo je citat sa GSM arene za slikanje noću. Ako oni lažu onda lažem i ja.

Xiaomi Mi A2 lite sam kupio klincu za Novu godinu, tako ne postoji razlog za hejt sa moje strane. Svima ih preporučujem ali upravo zbog cijene. Daleko je to od savršenog. Telefon ima dosta sitnih bagova koje nismo očekivali. 250 evra je max koliko bih za sada dao za Xiaomi.

Dalje, daj neki link po mogućnosti oficijelni gdje piše da ima OIS (ne EIS).

Evo jedan za čitanje: https://forum.xda-developers.com/Mi-9/how-to/lack-ois-matter-to-t3902822/page1

I hvala za ovo nazivanje lažovom (osoba koja govori LAŽI). Džaba Švedska džaba sve. Nekultura je izgleda svugdje ista.

Swedenonline

pre 5 godina

@kele®

Laž je od tebe prenešena jer sve gde čitaš su osobe koje nisu u toku. OIS je jedan od načina, closed loop motor ( electrostatic) je uz VCM brži na odzivu. Dopustite tehnologijama razvoj!

https://www.gizchina.com/2019/02/17/mi-9-closed-loop-motor-explained/

Način fizičke stabilizacije je moguć sa plivajućm čipom ili plivajući sočivom? Tu kraj?

DXOMARK ne pravi greške.
https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-9-camera-review/

Ako neku tehnologiju koja je nova odbijaš jer je ne razumeš nazivajući je ne postojećom to je dezinformacija i to zovem LAŽ. To što sam u Švedskoj ne menja stvari, jer jedini način opasuljiti i Šveđane kad se drže tradicionalnih starih rešenja je da su upravo ista odgovorna za pad Švedske privrede koja nije u korak savremenim tehnologijama. Svaki dan moram nekome da uvide prst u oko da bi ga zabolelo i da kad dođe sebi uvidi zašto je kažnjen. A Šveđani su sa svojim tradicijama koje su radile posao 100 godina jedni od najtežih da prihvate da to u današnje vreme nije prednost već teret.

Edi

pre 4 godine

Novi telefon od Xiaomija kompanije Xiaomi Redmi Note 8 SPECIFIKACIJE 1gb ram, mtk 6582m procesor,ekran 640x480 tft, cena 1600 evra.