Kako da sprečite usporavanje iPhonea?

Apple je nedavno potvrdio spekulacije o usporavanju rada ponekih starijih modela iPhonea. Kako su iz ove kompanije objasnili, razlog usporavanja rada procesora je produženje životnog veka baterije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.12.2017.

12:57

Kako da sprečite usporavanje iPhonea?
Foto: Getty

Osim što su korisnici iPhonea već primetili usporen rad uređaja, zbog dužeg trajanja baterije, iz Applea navode i da je razlog to što će se telefoni ređe isključivati.

"Naš cilj je da svojim kupcima omogućimo najbolje iskustvo, što uključuje sveobuhvatne performanse i produženo trajanje njihovih uređaja. Litijum-jonske baterije vremenom gube sposobnost odogovaranja na visoke zahteve poput hladnih uslova jer imaju problem sa isporučivanjem maksimalne snage. To može da dovede do gašenja uređaja radi zaštite njegovih elektronskih komponenti", navodi Apple.

Postoji nekoliko načina da se izborite sa ovim problemom.

1. Ne punite bateriju telefona preko noći

2. Zamenite bateriju novom

3. Kupite jeftiniji telefon

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: