Netflix je u Srbiji

CEO kompanije Netflix Rid Hejstings večeras je saopštio da je ovu streaming mrežu od danas moguće pratiti u 130 zemalja, među kojima je i Srbija.

Izvor: theverge.com
Podeli

To znači da će Netflix utrostručiti broj zemalja u kojima je moguće pratiti njihove sadržaje. Rid Hejstings je povodom toga rekao:

„Svedoci smo rođenja nove globalne internet TV mreže. Od danas, Netflix je moguće pratiti na svim meridijanima – od Singapura do Sankt Peterburga i od San Franciska do Sao Paola. To znači da će gledaoci širom sveta moći u isto vreme da prate serije i filmove na našem kanalu, i to bez čekanja, kao što je to bio slučaj do sad. Uz pomoć interneta, dajemo moć potrošačima širom sveta da sami odlučuju šta će, kada i putem kog uređaja gledati.“

Iz Netflixa kažu da ova platforma neće biti dostupna na Krimu, u Severnoj Koreji i Siriji, zbog američkih sankcija tim zemljama. Najpoznatije serije kao što su „House of Cards“ i „Orange is the New Black“, neće biti emitovane samo u onim zemljama u kojima Netflix ne poseduje prava na njihovo prikazivanje.

Neke od zemalja u kojima Netflix od danas dostupan su Rusija, Indija, ali i Srbija.

Vesti

Kinezi hrle u škole za upravljanje dronovima

Kini, najvećem proizvođaču dronova u svetu, potrebni su kvalifikovani piloti koji će upravljati bespilotnim letelicama, pa se u toj zemlji otvara sve veći broj škola u kojima se učenici za posao budućnosti obučavaju na džojsticima i virtuelnim helikopterima.

Vesti nedelja 31.01. 10:15 Komentara: 5
strana 1 od 94 idi na stranu